Last news in Fakti

15 Декември, 2022 18:02 2 602 25

Как да отучите мъжа си от лош навик за една седмица

  • лош навик-
  • отучване

С три прости стъпки

Как да отучите мъжа си от лош навик за една седмица - 1
Снимкa: Shutterstock

Всички имаме вредни навици. Нашите партньори – също. И колкото и силна да е любовта, тези навици не спират да ни дразнят.

Независимо дали става въпрос за пушене или просто хвърляне на чорапи и други дрехи на пода - както жените, така и мъжете понякога лудо дразнят половинките си с нещо подобно, което не се вписва в никакви рамки.

Смята се, че установените вече навици не могат да се променят. До около 20 години личността е напълно оформена. Това е отчасти вярно: да превъзпиташ друг човек според нуждите си е неблагодарна задача и в повечето случаи е обречена на провал.

И все пак някои навици се поддават на корекция. Дори нещо повече – можете да отучите мъжа си от почти всеки навик за една седмица! Не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед и психолозите ще ни кажат какво точно да направим.

Защо лошите навици са толкова трудни за преодоляване?

Смята се, че формирането на всеки навик отнема средно малко по-малко от месец: около двадесет и един дни. Но лошите навици, които ни доставят удоволствие по един или друг начин, могат да бъдат насадени много по-бързо.

Много по-трудно е да се отървете от тях по-късно от полезните и в това няма нищо странно: полезните навици почти винаги ви принуждават да положите усилие на волята, докато вредните, напротив, ви позволяват да бъдете мързеливи.

Първа стъпка

Разберете причината, поради която партньорът не се отказва от вредния навик. Например, може да се окаже, че мъж човек посяга към бутилката или пуши като парен локомотив не от скука, а поради някои неразрешени проблеми във връзката ви. И ако се справите с тях, със сигурност ще забележите, че е станало много по-лесно да се преборите с лошия навик на съпруга или той просто е изчезнал от само себе си.

Втора стъпка

Започнете с малко. Разбира се, много дами искат един запален алкохолик да стане трезвеник за няколко дни, но, за съжаление, това не се случва: по-голям ефект ще постигнете ако действате бавно, постепенно, стъпка по стъпка. Важен момент в този подход е редовността: по-малко е по-добре, но по-често.

Малки, но забележими промени ще привлекат вниманието на мъжа към необходимостта да се откаже от лошия си навик много по-бързо, отколкото ако организирате „наказателни акции“ веднъж месечно, изхвърляйки цигари или събирайки чорапи от пода. Тогава вашият партньор вероятно ще свикнете с подобни „промоции“ и с течение на времето ще започнете да ги възприема като нещо нормално.

Трета стъпка

Оказвайте подкрепа, без значение какви са резултатите. Подкрепата е важен фактор, който значително влияе върху успеха - има доста голяма вероятност мъжът сам да се откаже от лошия си навик. Бъдете толерантни, тъй като той трябва да се бори със себе си.

Изпробвайте тези съвети. Дори и нещата да не се получат точно за седмица, поне определено ще сте поставили основата за бъдещи победи.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леля Гошо

    5 5 Отговор
    Трябва много внимателно да предлагате или отказвате любимия му вид секс в зависимост от неговото поведение.

    Коментиран от #5

  • 2 Не превъзпитавай!

    5 4 Отговор
    Ева първо да се подмие и тогава да дойде при Адам.И да забрави за Дървото с Ябълката!
  • 3 гост мъж

    11 4 Отговор
    Как да сменя жената за по-малко от седмица?

    Коментиран от #6

  • 4 Айде

    7 2 Отговор
    Боли ме главата!
  • 5 ха ха ха

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Леля Гошо":

    Лельо Гошке, ти отдавна не правиш секс, а ние познахме по коментарите. 😜

    Коментиран от #16

  • 6 тиририрам

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост мъж":

    Не се кахъри, тя ще те смени.
  • 7 Мъж

    8 3 Отговор
    Как да отучим жената , от тъпотията и глупостта , за една седмица.....?!
    А.....?!

    Коментиран от #10

  • 8 Соваж бейби

    11 2 Отговор
    Не може да го промеиш мъжа ,ако си избереш пияница няма да се промени,си седи в къщи кварталната кръчма кога е затворена или изпие парите ще е трезвен,посе отново до заплата поне в България е така ,чудеса няма и не чаакайте промяна див лъв да си вземеш в къщи и да го гледаш като коте няма решение и не може да се случи !Изобщо мъжа не се променя ако е разпилян така е възпитан от мама,а жена му е втората майка осиновителка ,цял живот трябва да го обикаляш ,просто свикваш или го сменяш .Да го държиш мръсен и неглиже не става някой свикват ,може и да не забележи,само си вкарваш автогол ако му хвърлиш цигарите или не е изпран да не говорим за закоравял пиянка изхвърлиш бидона с ракия и бурето с вино ако не получи инфаркт ,следва скандал,семейно насилие ...Статията е лъжа и за наивни жени.

    Коментиран от #9

  • 9 Хахаха

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Соваж бейби":

    Свеж коментар. Здраво сте стъпила на земята .
  • 10 7598

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "Мъж":

    Недей да я отучваш, че като поумнее ще те напусне!

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Ебачо

    3 0 Отговор
    Връзвате го в мазето, и секс докато не може да ходи от глад.
  • 12 Соваж бейби

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "7598":

    Има изклчения нарича се нагаждане ,адаптация няма прфектни .Но незнайно защо мъжа си е внушил че трябва повече да мързелува в къщи и жената му е длъжна да го обикаля.Що за традиции и обичаи от векове на ред не знам ?А пиянство и пристрастяване към
    хазартни игри не се подлага на лечение за кратко и отново в батака.Просто търсиш по малко див мъж да нямаш главоболия и си го търпиш .Дресура и превъзпитание няма ,дивите животни в цирка се държат в клетка въпреки дресурата ,рано или късно зврското се събужда ,та така и с мъжете оправия няма .

    Коментиран от #15

  • 13 Само

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "7598":

    От тази реплика , се вижда , че много надценявате собствените си възможности . Ако се имате за умна манипулаторка , не сте , защото не бихте се изплющяла умствено по този начин ! Нещастните ви бракове не свършват , защото знаете , къде бъркате , но правите едно и също , име променяте нищо ! Вече преследвате мъжете отчаяно , и висите в сайтовете за запознанства , защото " не мога без мъж , нищо , че са гадове "! В работата не блестите особено , но това е , само защото колежките са злобни гадини ! Вие , според Вас , сте си супер ! Само не разбирате , защо избягаха приятелките ви , от такъв добър човек !

    Коментиран от #18, #20

  • 14 Съвет!

    3 0 Отговор
    Изопщо не си губете времето с това да "отучите мъжа си от лош навик"! Просто не си заслужава да се борите нито с алкохолизма му, нито с хазатните му зависимости, нито с наркоманията му, нито с изневерите му ... просто бягайте далече от такива мъже!
  • 15 Не се

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Соваж бейби":

    Опитвайте да променяте мъжа си , а го обичайте такъв , какъвто е ! Най големият крах в живота ви , ще настъпи , ако успеете да го промените . Една сутрин ще се събудите , и ще са зачудите , кой е човека до вас . Вече няма да го има атрактивният , весел , и добър човек , в който сте се влюбла , а ще видите един посърнал , смачкан , и без свое мнение човек , който не се харесва на никоя жена . Не подтискайте и детинското у него , защото , може би , това го прави добрият човек , който обичате ! Идеални хора няма ! Доброто семейство , не се полага по право , на никой от нас . Невероятен късмет е , когато го имаме . Но това трябва да се пази , не да се руши !

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Соваж бейби

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Не се":

    Точно това искам да кажа и аз ,от лично наблюдение !Първо човек е заслепен ,глупав в началото заради хормоните на любовта 8 месеца /година най много леле ,готов си на всичко ?!Жените са по прибрани,правят декор в дома ,изгладена покривка,свещи да наредиш масата ,готвиш....ок ,грижат се за конфорта.. .Обаче мъжлето ако не му прави впечатление ,не казва ей готино бе,или сам да изяви желание да си слага мръсните дрехи в панер за пране,без да се налага да ги издирваш като полицайско куче ,готино сам се променя .Не го е възпитала жена му,ако си остане неподреден няма смисъл ,за превъзпитание първите 6 години няма се върнат ! Моя случай -Ако е свикнал да ходи с дънки и анцуг няма да облече костюм ,чеши се като магаре и пъшка ти казва че е като в капан ,няма смисъл да го променяш ,защото става нещастен .Жената също си има трески за дялане ,но пък ако се понасяте взаимно и има разбиране ,дребните неща компенсират с изключение на пиянство,побой,дрога,хазарт това е непростимо.

    Коментиран от #19

  • 18 до изплющяния

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Само":

    Каквото повикало, такова се обадило...
  • 19 Хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Соваж бейби":

    Лесно ме разсмивате ! Наистина сте здраво стъпила на земята ! Това , дънките и анцуга , не е болка за умирачка , ако човека е добър , и сте щастливиа , или поне ви е добре с него ! Мъжете , но и жените са различни , дори в облеклото ! Опитайте да му купите нещо , и му кажете , колко добре му стои ! С добро , и такт , мъжът ви би се повлиял от това , че го харесвате по определен начин ! Но , и да не се получи , не го съдете строго ! Ние мъжете , си имаме странности . Аз например , съм по модата , но въпреки това , имам любими дрехи , с които злоупотребяеам ! А други обличам един два пъти , и не поглеждам повече ! Но , важно е разбирателството , не облеклото !

    Коментиран от #23, #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Ей, пенсии,

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хахаха":

    Дали случайно няма по-подходящо място, където да се изповядвате?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.