Last news in Fakti

5 Април, 2018 05:45 8 152 11

5 ежедневни действия, които могат да ви убият (ВИДЕО)

  • ежедневни действия-
  • ежедневие-
  • смърт-
  • здраве-
  • здравословно състояние-
  • могат да ви убият-
  • навици-
  • вреден навик-
  • лош навик
5 ежедневни действия, които могат да ви убият (ВИДЕО) - 1
Снимки: shutterstock

Вредните навици не се изчерпват само с тютюнопушенето и пиенето на алкохол. Съществуват безброй неща, които могат да бъдат поставени в категорията "вредни действия и навици". От присъщите за децата гризане на нокти и бъркане в носа до употребата на прекомерни количества захар в ежедневието, нервното потропване с крак и дори неща като поставянето на червило по време на шофиране, самосъжалението и опитите да се сравнявате с околните.

Някои навици са безобидни или поне не биха навредили сериозно на здравето ви. За други е добре известно, че са опасни и могат да доведат до тежки здравословни проблеми. Съществуват обаче и навици - действия, които извършваме ежедневно, а дори не подозираме, че могат да са опасни за живота ни.

Вижте 5 от тези ежедневни действия, които могат да ви убият:

Ежедневното пиене на плодов сок

5 ежедневни действия, които могат да ви убият (ВИДЕО)

Много хора сутрин пият плодов сок на закуска. Но малко от тях знаят, че ако го правят всеки ден, в продължение на години, това може да ги убие. Сушените плодове, плодовият сок и дори някои видове мюсли съдържат серен диоксид, а той е вреден за здравето.

Много производители и търговци прибягват до опушване със серен диоксид, третиране с глицерин, подсладители, за да придадат добър външен вид, цвят и трайност на сушените плодове.

Похапването на бърза храна всеки ден

5 ежедневни действия, които могат да ви убият (ВИДЕО)

Няма човек, който да не е чувал, че бързата храна е вредна. Това е така, защото бързата храна е пълна с мазнини и ако ядете това всеки ден, може да се стигне до запушване на някои артерии. Някои видове бърза храна съдържат и канцерогенни вещества, които се натрупват в тялото и са много опасни.

Яденето на пуканки за микровълнова фурна

5 ежедневни действия, които могат да ви убият (ВИДЕО)

Ако ежедневно си хапвате пуканки, приготвени в микровълнова фурна, това може да навреди сериозно на здравето ви. Това не е заради самите пуканки, а заради маслото в тях.

Скубането на космите в носа

5 ежедневни действия, които могат да ви убият (ВИДЕО)

Когато си скубете космите в носа, вие разкъсвате микроскопични участъци кожа около всеки косъм, а това се превръща в отвор за опасни бактерии и може да ви докара редица здравословни проблеми.

Ежедневното кръстосване на краката

5 ежедневни действия, които могат да ви убият (ВИДЕО)

Ежедневното стоене с кръстосани крака може да повиши кръвното ви налягане. Освен това може да ви причини и болка във врата и гърба. А някои проучвания сочат, че ежедневното стоене с кръстосани крака може да причини разширени вени.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Невероятно👌

    30 12 Отговор
    Ама че тъпотия!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Бори мечката

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Невероятно👌":

    Не е чак тъпотия - прекомерната употреба на сокове е вредна - продовете ферментират и наистина са токсични, а цитрусовите имат свойството да втвърдяват вените щото изчистват И добрия И лошият холестерол от тях
  • 3 ДДР

    37 2 Отговор
    Петото ми хареса :):):)
    Дамите да стоят повече време с разкрачени крака, ще имат повече удоволствия и серотонин(хормон на щастието) :):):)
  • 4 Morgoth

    24 1 Отговор
    Всъщност къпането е едно от най-опасните ни ежедневни дейности - паданията в банята са докарали не една смърт.
  • 5 Зорлем

    16 1 Отговор
    Дишането също си е вреден навик. Все пак старият лаф, че всички, които са дишали всеки ден през живота си са умрели, все още е верен.
  • 6 ай стига бе

    15 5 Отговор
    6. Дразненето на руската мечка.........изключително опасно, особено когато се прави нагло, упорито и безкрайно тъпанарски.
    Иначе статията е пълен фейк, от нея може да се уплашат само разни джендърски говеда, ама не и ние в БГ, дето сме изяли, изпили и издишали толкоз боклуци че просто не е истина.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гад

    14 0 Отговор
    Аз пърдя всеки ден ... ко прайм

    Коментиран от #9

  • 9 Радо

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "гад":

    Добър човек не задържа лоши неща в себе си.
  • 10 Бат Саше

    1 0 Отговор
    А ако пръцкаш много, можеш да получиш хемороиди!
  • 11 Кака Гинка

    0 0 Отговор
    Когато човек яде некачествена храна (а тя цялата е такава),диша мръсен въздух и живее в постоянен стрес,наистина може да не изкара до сто години.Това го знаем отдавна,дайте някаква алтернатива - например как да преминем на фотосинтеза...