Last news in Fakti

19 Декември, 2022 13:15 2 782 14

Доходите на родителите оказват влияние върху сексуалната ориентация на децата

  • родители-
  • деца-
  • сексуална ориентация-
  • доходи

"Тези нови резултати показват, че високият фетален естроген е фактор за еднополовото привличане както при мъжете, така и при жените при децата на родители с ниски доходи и обратното", твърди учен

Доходите на родителите оказват влияние върху сексуалната ориентация на децата - 1
Снимка: Shutterstock

Изследване на трима учени от Великобритания, Австрия и САЩ разглежда предположението, че половите хормони в плода оказват влияние върху сексуалното привличане, което хората изпитват на по-късен етап от живота си, съобщи електронното издание "МедикълЕкспрес", позовавайки се на съобщение на университета в Суонзи, Великобритания.

Според изследователите най-високи честоти на еднополово влечение са установени при децата от групата с най-ниски доходи (25 на сто), най-ниски честоти в групата с доходи, малко по-високи от останалите, и повишени честоти на еднополово влечение при децата на 25 на сто от населението с най-високи доходи.

Изследването, чиито резултати бяха публикувани в онлайн списанието „Еволушънъри сайколъджи”, е резултат от съвместната работа на професор Джон Манинг от университета в Суонзи, Великобритания, на Бернхард Финк от Виенския университет и на американския еволюционен биолог и социобиолог Робърт Тривърс.

"Тези нови резултати показват, че високият фетален естроген е фактор за еднополовото привличане както при мъжете, така и при жените при децата на родители с ниски доходи. И обратното, при децата от мъжки и женски пол на родители с високи доходи високият фетален тестостерон може да е свързан с еднополовото привличане", каза проф.Манинг.

Изследването е продължение на предишно проучване с участието на професор Манинг, публикувано миналата година в сп. „Джърнъл ъв байосоушъл сайънс”, което установи, че майките с ниски доходи феминизират децата си в утробата чрез регулиране на хормоните, докато майките с високи доходи маскулинизират децата си.

Това проучване се основава на връзката между дължината на показалеца и безименния пръст на човека, известна като съотношение 2D:4D. Дългият безименен пръст е маркер за по-високи нива на пренатален тестостерон, а дългият показалец е маркер за по-високи нива на пренатален естроген. Обикновено мъжете имат по-дълги безименни пръсти в сравнение с жените, докато жените имат по-дълги показалци в сравнение с мъжете.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зевс

    28 1 Отговор
    С една дума само средната класа ражда хетеро деца, ама точно тази класа е пред изчезване.
  • 2 псевдонаука

    29 0 Отговор
    Това е опит да се неглижира проблемът с хормоните в месото, с което хранят децата.
  • 3 Учения

    17 1 Отговор
    Сега аз да ви го обясня че да го разберете! Богатото чедо на 23 вече е било с толкова булки, че му се е отщяло, и иска юнак! А бедното чедо, понеже няма пари за булки, става юнак, за да изкара някой лев за булка! И докато сбере парата, то взело да му става готино че е юнак!

    Коментиран от #10

  • 4 гост

    7 1 Отговор
    Дългите пръсти са съществен атрибут! Размерът има значение.
  • 5 Бе да ви................

    18 2 Отговор
    Преди много време не бяхме богати и растяхме нормални хора, сега с тая извратена пропаганда доходите ви криви. А за сбърканите наглосакси не искам и дума да чуя. Там децата тръгват на училище на 5 г. и още от първия ден започва възпитанието за "самоопределяне на пола".
  • 6 адаша

    5 0 Отговор
    И какво излиза- мъч мъни- лов стори. Ноу мъни- айм сори....
  • 7 За протокола

    19 1 Отговор
    "трима учени от Великобритания, Австрия и САЩ"
    Коментарите са излишни не се хабете!
    Скиро имаше едни кpeтени "учени" от Канда, които пък твърдяха, че неимунизираните правели в пъти повече ПТП от "имунизираните"!?!
    В момента в САЩ се води отвратителна ожесточена война за превръщане на децата в трансексуални субекти и лидер на тази война е лично най-дъртия трансполитик Бай Дъно!
  • 8 Божидара,

    6 2 Отговор
    каквато и глупава статия на изпедепцаните западналяци да постнеш,харесвам те! Бих те опознал библейски.
  • 9 ДДРОнег

    4 4 Отговор
    Значи децата на бедните родители са по-склонни да се определят като хомосексуални ?!
    Значи затова в русията е пълно с такива, а и ги ръководи джодже с бедни родители :))))))
  • 10 125

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Учения":

    Хубаво обяснение, съгласен съм. Но, дали активен или пасивен, все си е хомосексуал.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гопето

    0 0 Отговор
    евроатлантизма и променянето на децата в безполови продукти започна именно от богаташите