Необходими продукти:
- 250 грама маргарин;
- 300 грама смлени бисквити по избор;
- 150 грама пудра захар;
- 4 бр. настъргани ябълки;
- 3 бр. пасирани банана;
- 4 бр. цели банана;
- 100 грама шоколад за глазура;
- 1 супена лъжица масло.
Начин на приготвяне:
Започнете като разбиете маргарина и пудрата захар, към тях добавете смлените бисквити. Необходимо е да разбъркате добре, докато сместа не стане хомогенна, към нея прибавете настърганите предварително ябълки и пасираните банани.
След това готовата смес се разпределя внимателно върху кухненско фолио като тесто – на две равни части, а в средата на всяка част сложете по два цели банана. Завийте ги във формата на руло, внимателно след това ги сложете във хладилника, за да се втвърдят поне за няколко часа.
Преди да сервирате банановото рулото, може да го намажете с разтопен шоколад, в който задължително добавете 1 супена лъжица масло, за да се втвърди, пише Actualno.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:14 09.01.2023
2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ
10:15 09.01.2023
3 Бананите
Коментиран от #4
10:31 09.01.2023
4 Обелен банан
До коментар #3 от "Бананите":
Виждали ли сте за колко време почернява/окислява се/. Веднъж се подведох по рецепта да сложа банан в торта между блатовете и после изхвърлих всичко. А тука 4 банана и 250 гр. маргарин....рецепта за прасета.11:10 09.01.2023