Last news in Fakti

13 Януари, 2023 09:00 5 667 15

Част 1. Сибирските шамани предсказват: Природни бедствия и войни до 2200 година!

  • русия-
  • шамани-
  • сибир-
  • предсказания

Боговете ще ни накажат заради сблъсъка на Изтока и Запада, едва от 2200 г. коренно променената външно и вътрешно, човешка раса ще встъпи в дългата епоха на благоденствието

Част 1. Сибирските шамани предсказват: Природни бедствия и войни до 2200 година! - 1
Снимка: Телеграм

Когато за пръв път тръгнах за Сибир, бях доста предубедена, че отивам на мрачно и много студено място, където всички са навлечени от главата до петите и не излизат от топлите си къщи. Мечтаех да посетя това кътче, което свързвам с историите от Императорска Русия, каторгата на непокорниците и сюжета на нашумелия филм "Сибирският бръснар".

Сибир у всеки поражда асоциация за студ, сняг и виелици. Една седмица, прекарана за втори път там, напълно разби представите ми, наложени от книгите и филмите. Сибир "замрази" любовта ми към него за вечни времена с великолепната си архитектура, гостоприемството на местните, уникалната природа. А сега - и с мистерии, за които ми разказаха в покрайнините на град Томск, основан през ХVII в. по времето на Борис Годунов. На 20 януари 1604 г. пратеници на князете на еушитинските татари пристигат в царството на Годунов с молба да бъдат приети под попечителството на Велика Русия, за да си построят град на брега на река Том. Така е положен първият камък на 25 януари същата година. От този момент на това място процъфтява градът. По царско време Томск бил разпределителен център на каторжниците.

Оттам непокорните поемали към другите точки на Сибир. Дори се носят легенди, че прадядото на великия руски поет Александър Пушкин - Абрам (Ибрахим) Петрович Ханибал, през 1729 г. е бил изселен и строго охраняван в Томск.

Сибир обаче се слави и с шаманите си, които наистина са способни на чудеса. И тъй като регионът е основан от еушитинските татари, вълшебниците на "леденото царство" са предимно от този етнос. Като участник в конференцията на Географското общество на Русия в Томск имах възможността да чуя много интересни доклади. Един от тях ми направи силно впечатление - за тайните на Сибир и сибирските шамани. След конференцията ми бе организиран специален тур в тайгата, където в дървена къща, скрита между дърветата, ме посрещна типичният сибиряк Володя. Той ми разказа много за бита и древните обичаи на различните народи, населяващи региона. За шаманите се носят легенди, че могат да виждат бъдещето, да врачуват, да лекуват неизлечими болести, дори да се вселяват в други хора или животни. Така твърдят, че успяват да поддържат пряк контакт както с добрите, така и със злите духове. Но какво мислят учените, които от години ги изучават? Откъде са се взели? И съществуват ли днес? По тези въпроси си поговорих с местния атаман Володя.

Първото нещо, за което ме предупреди моят събеседник още преди да започне разказът си, бе: "Не гледайте шамана в очите!"

В Сибир шаманизмът датира от ХVII-ХVIII в. Известният му изследовател М. Елиаде е написал: "Това е архаична техника на екстаз и мистика, магия и "религия" в широкия смисъл на тази дума. Пренася ни в истинския духовен свят, който въпреки че съществено се отличава от нашия, е също така цялостен и интересен". До 17 в. шаманите в Сибир са били староверци, изповядвали "тайното знание", което им е завещано от първия шаман - Божествения Орел, чийто образ е култов символ на течението. Но с времето знанието е започнало да се разделя на бяло (добро) и черно (зло). Най-ярката особеност на шаманизма е отсъствието на каквито и да било молитви или тайни книжа. Цялото знание от векове насам се е предавало в устна форма от поколение на поколение, от учителя към ученика.

Шаманите нямат храмове. Обредите им са се провеждали навсякъде и по всяко време на денонощието. Но само истинският шаман е имал силата да бъде проводник между света на духовете и хората. В края на ХХ в. остров Олхон е бил официално признат за техен сакрален център. За разлика от гадателите и магьосниците, сибирските шамани предимно се занимават с изцеление на болести, психични разстройства, прогонване на зли духове от къщи и хора, успокояване на неспокойни деца и добитък, с една дума - все добри дела. По време на някогашните сражения са правили култови обреди за победа и минимален брой жертви. Талисманите, които давали на воините, ги предпазвали от вражеските копия и оръдия, а жените им - от зли нашественици в домовете им.

Шаманизмът в Сибир е изследван и през социализма. През 1975 г. е отпечатана книгата на иркутския етнограф и философ Арьом Полоцкий. Трудът му е резултат от дългогодишни изследвания на предсказанията за катаклизмите, които са настъпвали на Земята и тепърва ще разтърсят нашата планета. В книгата си Полоцки цитира стар сибирски шаман, който, изпадайки в транс, му споделя: "Ще падне мрак от небесата. Дим и огън ще се сипят върху човеците. От утробата на Земята ще излезе Мракобесието. Тогава двете сили ще се сблъскат в огнена битка. Не е писано житие ни на силния, ни на слабия. Няма да оцелее ни бедният, ни богатият, нито волната птичка, нито звярът в клетката!". Това нашествие сибирският шаман е предрекъл, че ще се случи тогава, когато "Слънцето бъде закрито от трите луни. На Земята ще настане студ и тъмнина за цели 3 часа". Полоцкий е смятал, че в случая шаманът е описал слънчево затъмнение. Ученият пресметнал, че подобно явление можем да очакваме през 2038 г. - тогава Земята, Луната и Слънцето ще се подредят в една линия. И си спомним, че подобен феномен белязал падането на Византия и Древен Египет. Какво ли обаче ще изчезне през предречената 2038 г. остава под въпрос...

Сибирските шамани навремето се криели в пещери, където са рисували предсказанията си след култовите обреди. В една такава са открити клиновидни надписи, предсказващи природните катаклизми. В надписите руските учени са разчели предсказанията на разрушителните земетресения през 1936-а, 1989-а и 2000-та. Изографисани били и опустошителни пожари, които са унищожили голяма част от този район през средата на 20-те години. Надписи в сибирска пещера, оставени от неизвестен шаман, предричат още, че към 2115 г. саянските и алтайски гори ще отидат под земята, а на мястото на сегашното езеро Байкал ще зейне огромна пясъчна котловина.

Какво още интересно я очаква Русия в бъдеще?

Сибирският Нострадамус предсказал,че 100 години след смъртта му Русия ще е най-могъщата страна

Русия ще стане най-могъщата страна в света. Това е казал преди век известният бурятски шаман Барнашка Балтаханов, пише esoreiter.ru. Той е наричан Сибирският Нострадамус заради дарбата си да вижда събития в бъдещето. Шаманът казал, че векът на страданието започва с революцията през 1918 г. и ще свърши 100 години след неговата смърт, съобщава esoreiter.ru. Изданието припомня, че шаманът починал през 1925 г.Той предсказал Третата световна война и перестройката. При него ходили държавници от цял свят, а пророчествата му са се запазили като легенди. Между другото същото издание пише и за предсказание на друг известен шаман за България.

Шаман от Мурманск предрече нова могъща империя с участието на България

„България ще стане в скоро време част от изключително могъща империя“. Това предсказание прави прочутият шаман Елвил, който живее в най-северната част на Руската федерация – Колския полуостров. Според сайта esoreiter.ru пророчеството на магьосника Елвил предвижда ,че в близко бъдеще ще бъде учреден нов Съюз на Славянските страни. Порталът дори публикува карта на новата световна сила, в чийто състав освен Русия влизат още и България, Беларус, Молдова, Полша, Сърбия, Босна и Херцеговина и най-странното е, че в това предсказание влиза и Украйна!

Всъщност, шаманът Елвил и предсказанията му не са непознати на света. Това е така по простата причина, че той вече има издадени девет бестселъра, които обаче са били публикувани под псевдонима Олярд Диксън. Не всички пророчества на Елвил са оптимистични. Според него въпрос на време е да се появи нова епидемия или пандемия и тя се появи – COVID-19, който обхвана целия свят и още си съществува. Заразата, според него, ще плъзне по цялата земя заради създаването на нови, устойчиви на лекарствата вируси. В следствие на това пък човечеството ще претърпи друга революционна промяна. Елвил предвижда също, че ще бъдат създадени изкуствени хора , което значително ще увеличи продължителността на живота. Шаманът Елвил предупреждава още и за появата на абсолютно нови , устойчиви на лекарствата вируси, както и за революционни открития в областта на медицината и физиката.

Шаманите от тайгата са убедени, че Сибир и Далечния Изток са впили в себе си енергията от Космоса и ще са най-благоприятните райони за всички форми на живот. Затова шаманите посочват Азия като бъдеща райска градина и световен център на културата.

А шаманът, който искаше да изгони демона от Путин предсказал, че войната в Украйна ще продължи още 6 месеца. Русия, обаче, реши да затвори Александър Габишев, който предсказал войната, в наказателна психиатрия. Руският съд дори удължи принудителното лечение на якутския шаман Александър Габишев в специализирана психиатрична болница в Усурийск. По-рано лекарска комисия реши да го премести в стандартна психиатрична болница, но по-късно нова комисия заявява, че състоянието на якутския шаман се е влошило. Адвокатът на Габишев Алексей Прянишников е сигурен, че е била създадена нова комисия и лекарите са били принудени да променят изцяло решението си. Александър Габишев има огромен брой последователи, които му пишат стотици писма, а сестра му съобщи, че той е предсказал, че войната ще продължи още 6 месеца. Смята се, че той е предсказал и началото на войната в Украйна.

Сътрудниците на Александър не се съмняват, че разширяването на "наказателната психиатрия" се дължи и на факта, че шаманът, известен със своя пацифизъм, не е искал да мълчи за войната. Вкарването на дисиденти в “наказателна психиатрия” е практика в Русия от съветски времена по директивата на Леонид Брежнев, че “само лудите може да не обичат социализма”. През пролетта на 2019 г. якутският шаман Александър Габишев казва, че изпитал мистично откровение, което го кара да събере всичко важно със себе си и да се отправи на дълго пътешествие пешком, през цялата необятна Русия, за да се справи със злите демони. След извървени около 3000 км. шаманът е арестуван в република Бурятия в източен Сибир и срещу него е повдигнато обвинение в екстремизъм. По-късно е осъден на принудително лечение. Полусестрата на Александър Габишев, Виктория Захарова, разказва пред сибирското изданиe на Свободна Европа, че тя и сестра ѝ Екатерина се обаждат на шамана веднъж седмично: "Бъдете по-милостиви един към друг", казал той и посъветвал да се запасят с хранителни продукти, защото войната ще продължи, а с нея и санкциите и лишенията "

Ясновидците не се ограничавали във виденията си само за своя регион, те виждали и това, което ще се случи по света. Друг известен през първата половина на XX век томски учен и изследовател - Игор Савенков, през 1958 г. е описал в своите мемоари нощните си беседи с бурятския шаман, лечител и гадател Умгала Бутяшев. През 1947 г. в малкото сибирско селце Убекма той разказва, че душите на мъртвите, с които Бутяшев общувал, са му поверили много интересни неща. Шаманът предрекъл редица хубави пророчества за страната и народа, които вече са се случили, но за съжаление духовете не носели само добри новини. Предупредили, че ще настъпят много размирни времена, когато хората ще се изтребват, ще се появят неизлечими болести и много войни. Тези черни времена щели да започнат в края на XX века и да продължат в три цикъла по 12 г. всеки. Краят на този черен период щял да наближи, когато започнат няколко войни между Изтока и Запада. Кръвопролитията щели да бъдат спрени от боговете, слезли от небесата. Човешката жестокост пък щяла да бъде наказана с люти зими, от които водата и в най-топлите страни замръзва, реколтата загива и идва масов глад.

Всички тези катаклизми щели да са наказание за човечеството, задето е започнало войната между Изтока и Запада. След всички тези изпитания на Земята щяла да се възроди раса от полухора полубогове, които са господствали на тази планета преди - в необозрими древни времена.

Днес мистичната общност чака вторичното възвръщане на Земята на Първия небесен шаман. Би трябвало той вече да е роден. „Висшите сили предоставят на хората възможност да се поправят, изпращат им предизвестия, но те не разбират! Сега ще им пратят нов просветител на човечеството и той ще дойде от Русия!“, твърди шаманът Елвил. Доколко всички тези предсказания ще се сбъднат и в каква степен, тепърва предстои да разберем.

Красноярският изследовател Степан Дмитриевич Марков пък е посветил 20 г. в събиране на пророчествата на шаманите от Централна Сибир, Далечния изток и Централна Азия. През 1999 г. той ги е подредил в хронологична последователност. Според тях, от 2000 до 2035 г. на евразийския континент, а също така и във водите около тази огромна територия, ще станат над 1500 природни катаклизми. От тях най-разрушителни ще са земетресенията - в южните покрайнини на Курилските острови през 2022 г. и през 2030 г., когато ще бъдат сринати Филипините.

Подземните трусове ще са последвани от мощни цунамита, които ще разрушат напълно Тайван, Сахалин и Хокайдо. Според анализите на С.Д. Марков, след незначително затопляне в началото на XXI век между 2010 до 2040 г. ни чакат страшни студове, които ще засегнат не само Евразия, но и цялата планета. През този период ще настъпи "малката ледена епоха", от която най-силно ще пострадат югозападните райони на Европа и Африка. Температурният катаклизъм ще доведе до рязък спад на населението на Земята, което ще е по-малко от 1-1,5 милиарда души. След 2050 г. температурата на планетата ще започва лека-полека да се покачва. Но и това няма да донесе бързо дългоочакваното процъфтяване на човечеството. В този период ще започнат продължителни суши, които ще доведат до масов глад. Площта на пустините ще се увеличи четири пъти. Сухият и горещ период на Земята може да продължи повече от столетие и половина. Което ще доведе до още по-голямо свиване на човечеството. И едва от 2200 г. коренно променената - и външно, и вътрешно, човешка раса ще встъпи в дългата епоха на благоденствието!

Подобна прогноза ми даде и сладкодумният разказвач Володя. Той сподели, че сибирските шамани предсказали, че предстоят 200 г. до щастието. Което не е много обнадеждаваща прогноза... После наля чай от горещия и кипящ самовар. Излязохме вън, на двора, където беше навалял хубав сняг. Радвах се на красивата сибирска природа, която ме заобикаляше. Погледнах към брезите, към слънцето и към целия този бял рай и си помислих за миг - защо хората са толкова лоши, че се самоунищожават и погубват красотата с войни! Защо не чуват предсказанията, които са за доброто на човечеството и неговото спасение?

Автор : Оля Ал-Ахмед

/ следва продължение /


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    12 14 Отговор
    За джуджето не е ли предсказал, че ще живее до 3000 година ха ха ха ха ха ха, за 100 рубли ти казва всичко какво искаш...... Оркистания.......
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Благой от СОФстрой

    11 1 Отговор
    Разни ми ти там вампирясали неудачници правят луди разни ми ти други подобни такива, лузари!
  • 4 Васил

    11 1 Отговор
    Веднага им повервах!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 МИ ТО ЗАНУЛЯВАнЕТО НЕ МОЖЕ ДА

    9 2 Отговор
    СТАНЕ ЗА 3 ГОДИНИ...... А И ТРЯА ДА СА СМЕЯТ ОЩЕ ДВЕ ТРИ ПОКОЛЕНИЯ ТА ДА СА ПРОМИЙ ДО КРАЙ МОЗЪКА НА ПОПУЛАЦИЯТА. ИМА ЛОГИКА В ТАЯ СТАТИЙКА.
  • 7 Копейкин

    15 9 Отговор
    Най-много ми харесва частта, че България ще е част от могъщата Руска империя
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БеГемот

    2 3 Отговор
    Малко остана !
  • 11 Едно на ум

    6 1 Отговор
    Оличка, хубава статия си написала ама дали не е художествена измислица? Ако питаш шамани, гадатели, оракули и тем подобни от цял свят съм сигурен, че все някой нещо е предсказал за всяка календарна година. Аз съм реалист и гледам скептично към такива предсказания. Каквото трябва, това ще стане.
  • 12 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 2 Отговор
    Ах, таз добричка Русия. Оля, защо не провериш в източниците като как е завоювала територията от Урал до Тихия океан? Какво се е случило и се случва със Сибирските племена и народи?
    Тайгата не може да плаща данъци в натура за хазната на руския император...данъците се плащат от поданици, а не от дърветата и мечките.
  • 13 емм

    3 0 Отговор
    Природни бедствия и войни до 2200 година!

    Ако земята просъществува до тогава с тези климатични промени
  • 14 ганю

    1 0 Отговор
    Абе ако ще ходите в Сибир си вземете по гореща мацка
    иначе мор
    А Баба Яга е ясно ами Кащей где-то спрятался.
    чортом
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.