Last news in Fakti

21 Август, 2013 13:36 15 207 2

10 лесни стъпки да подредите гардероба си

  • гардероб-
  • подреждане

Дрехите ви са в пълен безпорядък? Ами подредете ги!

Случвало ли ви се е да стоите пред отворената врата на гардероба си с часове и да не знаете какво да облечете? Или да ровите из купчини дрехи и да не откривате каквото ви е нужно? Как да вземете решение коя дреха да изберете когато гардеробът ви е пълен хаос, а дрехите ви са навсякъде? Ако сте като повечето жени, тези въпроси са ви до болка познати.

Ето няколко полезни съвета от модни експерти, които може да са ви от помощ да организирате дрехите си и те да останат подредени за по-дълго време.

1. Изберете правилно времето, в което ще разчиствате и подреждате, защото ако не сте в настроение работата няма да ви спори. Всъщност няма друго по-превъзходно време от настоящето – затова заемете се още днес.

2. За да започнете „преобразяването“ на вашия гардероб ще е нужно да започнете на чисто така че извадете всичко от там - всеки сутиен, всеки чорап, тениски, рокли - всичко трябва да излезе преди да се върне обратно. След като всичко е на пода (или на леглото) сгънете всички дрехи и го подредете на купчинки.

3. Почистете рафтовете, чекмеджетата... изобщо, всяко ъгълче. Първо избършете със суха кърпа, за да махнете праха, а след това измийте с мокър парцал, предварително потопен в разтвор от студена вода и ванилия (ухае наистина добре) и оставете да изсъхне.

4. Проверете наличния инвентар. Имате ли телени закачалки? Е трябва да ги махнете. Дървените закачалки по-добре ще предпазят вашите дрехи. Освен това помислете колко поли имате, за да се сдобиете със закачалки със щипки.

5. Оценете пространството, с което разполагате. Имате ли нужда от повече място? Закачалки? Кутии? Куки? Преди да върнете всичко обратно трябва да помислите дали дрехите ви не са повече от наличното пространство. Пластмасовите кутии или вакумиращите торби са страхотни за съхраняване на сезонните дрехи. Може да приберете летните си дрехи в края на октомври и да ги извадите обратно в края на май. Това помага да освободите много място.

6. Първо трябва да подреди дрехите си в лесно откриваеми секции. Първа стъпка е да ги подредите по употреба т.е.: Работни дрехи, Ежедневни дрехи и Официални дрехи. Втора стъпка – подредете ги по цветове в рамките на по-горните категории. Това означава да групирате белите тениски, черните якета, розовите пухчета и т.н и т.н. Тази втора стъпка на подреждане ще помогне много, когато започне прибирането на дрехите обратно.

7. Започнете да поставите дрехите обратно в гардероба си. Започнете със закачалките и в низходящ ред – палта, сака, якета, рокли, поли и панталони. Сгънете памучните, вълнените и дънковите дрехи.

8. Заделете няколко чекмеджета за категориите, които са твърде малко или имат собствен характер като например бански, шалове, пижами, бельо.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зихаришу

    0 0 Отговор
    Поста не струва! Толкова грешни съвети...
  • 2 Zlatcheto

    0 0 Отговор
    Здравейте от мен! Наистина ми харесаха вашите съвети, мисля че те важат за всички дами, дори и за пухкавелки като мен. По мое мнение дори и да бях с различна фигура не бих експериментирала до такава степен. Както почти всяка офис макси дама и аз винаги съм изпитвала затруднения в откриването на дрехи, които да ми допаднат и най-вече да са моя размер. Но всичко за мен се промени, когато открих http://www.maximarket.bg/%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8-%D1…, там успях да намеря всичко от което имах нужда. Дано съм била полезна на някой като мен.