Last news in Fakti

20 Януари, 2023 11:32 4 176 7

Заядлив коментар разпали страшен скандал около "Тоника"

  • тоника-
  • тоника св-
  • фамилия тоника-
  • скандал-
  • спор-
  • тони димитрова

В спора се намесиха Тони Димитрова и Стефан Диомов

Преди няколко дни скандал разтресе култовата група "Тоника". Искрата, от която се разгоря пожарът в медиите и социалните мрежи, тръгва от едно изречение във Фейсбук, написано от преподавателката в Музикалното училище в Бургас Елза Паносян.

"А най-комично беше участието на пеещата Ева, посмях се доволно", подиграва се на изявата на певицата в новогодишната програма на БНТ Паносян.

Язвителният пост обаче не остава незабелязан от близката приятелка на вдовицата на Гого - Тони Димитрова, която реагира мигновено. "И какво? Много ли се смяхте на Ева?", отвръща в същия стил на съгражданката си бургаската певица.

Скандалът се разрази, а фенове на изпълнителката на "Ах, морето" недоумяват как се излага публично и как не може да се сдържа и изпада в нервни кризи. Явно жегната от иронията на изпълнителката на "Ах, морето", музикалната даскалица ѝ отговаря с нова атака към Ева.

"Тони, явно в началото на 70-те години, когато бях солистка на "Тоника" и събирах овациите на публиката, вие още сте нямали връзка с музиката. По въпросното време аз просто си пеех, а въпросната самонадеяна певица тичаше във всички посоки и пак не можеше да ме достигне. Питайте хора, които познават професионалните ми успехи, и тогава пишете по мой адрес", препоръча Паносян на съгражданката си.

"Какво да кажа повече? Вече съм го написала. Да, не е никак справедливо към Ева. Но има ли справедливост? За тази жена, за която нищо не знам и никога не съм я виждала, ще кажа само, че думите ѝ са попаднали в слабо време. Това е музикантски израз, означава "не навреме", коментира Тони Димитрова, цитирана от България днес.

За разлика от певицата именитият композитор Стефан Диомов познава Елза Погосян още от края на 60-те години.

"През 1969-1970-а основах "Тоника" като инструментален състав, който съпровождаше певци. Тогава Елза, още с бащината си фамилия Жираир, бе едно много симпатично малко дете, на не повече от 10 години. И аз я взех в състава, защото пееше много добре", спомня си маестрото.

Той поясни, че единствената причина Паносян да не попадне в "твърдото ядро" на "Тоника" е нейната възраст. И Ева Найденова, и Анастасия Бинчева били значително по-големи от нея, уточнява Диомов.

"Елза, която много уважавам и никога не съм бил в конфликт с нея, вероятно е казала това от ревност", предполага "бащата" на "Тоника". Композиторът добави, че "тя не е права, защото Ева, както и всички нейни колеги от състава, заслужават почит и аплодисменти, а не присмех".

"Смятам, че Елза ще си вземе думите назад. Не може така! Вярвам, че тя вече съжалява за казаното", убеден е Стефан Диомов.

Той разказа още, че на юбилейния концерт за 50-годишнината на "Тоника" Паносян също е пяла с всички на сцената. "Беше много вълнуващо, публиката не спря да ни ръкопляска", допълва маестрото.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бях там

    21 12 Отговор
    Кое не е истина? Ева е била млада, пеела е добре а сега се излага. Човек трябва да слезе от сцената с достойнство а не да грачи докато е жив. Явно думата достойнство е непозната някому....
  • 2 Нема нужда

    24 5 Отговор
    Пенсиите да си гледат старините а не да се джавкат. Артист се помни с това което е дал на публиката а не със скандали. Грозна работа.
  • 3 Бибитко

    12 19 Отговор
    Тони Димитрова е певица толкова,колкото Евгени Трамвайчето е космонавт!
  • 4 Българка

    19 8 Отговор
    Г-жо,Паносян,не смейте дс се подигравате с тази голяма певица-Ева.Тя има ненадминат глас,стил,интелект,който днес надали има някой да притежава.Вашето мнение не е важно за никой,защото Вие сте НИКОЙ!
  • 5 Киро

    8 3 Отговор
    Всъщност песента беше ужасна, по-скоро за военни действия, отколкото за Нова година. Това не ми допадна, не знам защо не избраха друга песен. Според мен това е проблемът.
  • 6 Тони грачи

    6 19 Отговор
    Кой се интересува от Тоника? Само стари чанти. Песните са класиката, а не певците. Няма заяждане, а голата истина.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.