Last news in Fakti

20 Януари, 2023 14:28 2 821 3

Съзряха плагиатство в новата песен на Шакира (ВИДЕО)

  • шакира-
  • нова песен-
  • копие-
  • плагиатство-
  • кражба-
  • прилика

Млада певица забеляза прилики между своя песен и новия хит на Шакира

Не ѝ стигат последните драми от лично естество, но сега Шакира е изправена и пред сериозни неприятности, след като нейна венецуелска колежка я обвини в плагиатство, пише actualno.com.

Според певицата Бриела Шакира е откраднала припева на нейна песен и го е използвала в парчето, с което си отмъщава на Жерар Пике. Бриела, чието истинско име е Мария Габриела Отаиса, публикува в своя Instagram видео, в което споделя, че обожава Шакира, но въпреки това смята, че не е редно да плагиатства. Бриела прилага и доказателство, в което сравнява нейната песен и тази на Шакира.

Проблемната част е основно в припева, в който фрагменти от музиката си съвпадат за секунди.

"В шок съм и дори треперя. Не знам какво да направя, песента много прилича на моята. Постоянно ми пишат за тази песен. Обожавам Шакира, дори я боготворя. За мен е чест да ме копира.", казва Бриела във видеото в Instagram.

Чуйте и пълните версии на двете песни, за да прецените сами дали действително Шакира е откраднала припева от венецуелската изпълнителка. Първият припев в песента на Бриела започва от 00:39 минута:

В песента на Шакира първият припев започва от 00:46 минута:

Това не е първото обвинение за плагиатство към Шакира. През 2014 г. певицата бе обвинена, че е откраднала песента Loca от доминиканския музикант Рамон Ариас Васкес, а по-рано имаше съмнение за плагиатство и за песента ѝ "Hips Don't Lie".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бравос

    2 0 Отговор
    Е щом са го "съзряли" кои сме ние, че да не повярваме? Блеееее, блеее, блее....
  • 2 Сляп

    1 0 Отговор
    Аз вярвам безрезервно на Марчето, тя е топ жОрналисткА.
  • 3 Иван

    1 0 Отговор
    Слушай джас и ще се чувстваш по-добре.