30 Януари, 2023 15:45 2 834 7

Аристократ завеща богатството си на 70 напълно непознати

  • наследство-
  • богатство-
  • непознати-
  • аристократ

Той избрал наследниците си от телефонен указател

Аристократ завеща богатството си на 70 напълно непознати - 1
Снимка: Shutterstock

Португалски аристократ, завещал богатството си на 70 напълно непознати, е един от най-безумните случаи на богаташки решения, пише BBC, цитира bTV.

След смъртта на Луис Карлос де Нороня Кабрал да Камара, 70 души, избрани от лисабонския телефонен указател, бяха потърсени внезапно, за да им бъде казано, че ги е направил свои бенефициенти. Те бяха избрани на случаен принцип от указателя, пред двама свидетели в служба по вписванията 13 години по-рано. Това със сигурност беше шок за тях.

На първо място, хората по правило не правят завещания в Португалия. Освен това - да се избира по телефонен указател? Това определено не е нещо обикновено.

Луис Карлос бил ерген без деца, когато починал на 42-годишна възраст, така че е бил необичайно свободен да се разпорежда с имуществото си, което се състои от 12-стаен апартамент в центъра на Лисабон, къща в северната част на Португалия, кола и 25 000 евро.

Завещанията не са типични за Португалия. Тя е от страните, където след смъртта на човек, това, което притежава се разпределя на семейството или на роднини. Луис Карлос обаче решил да направи нещо необикновено.

Хората в село Калвос, където Луис Карлос живеел приживе, го описват като добър човек.

„Той беше добър човек, въпреки че пиеше много“, казва негов приятел.

„Сигурен съм, че той просто искаше да създаде объркване, като остави вещите си на непознати. Това го забавляваше.“, добавя той


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 надарена кака

    4 2 Отговор
    12-стаен апартамент в центъра на Лисабон не е апартамент,а е къща на 2 етажа. Добре е направил човекът,ощастливил е хора.

    Коментиран от #5

  • 2 един от тях,

    2 0 Отговор
    знам
  • 3 Хохо Бохо

    5 1 Отговор
    Аз не съм ли в списъка?
  • 4 Пловдивчанин

    2 1 Отговор
    Знам, и на мен ми писа на мейла но не го отразих!
  • 5 Надарен батко

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "надарена кака":

    Дреме ми на сатенения слип!
  • 6 Комон сенс

    6 2 Отговор
    И защо да е безумно?
    Парите и ресурсите се разменят между хората по честни и нечестни начини.
    Честните са - труд и личен успех (най-малка част от трансфера), наследство (бай-голяма част) и късмет (по средата).
    Човекът е фен на третия вид дистрибуция на богатство и той си е неотменима част от пазарното общество.
  • 7 Евала

    2 2 Отговор
    Така се прави,но раздавай, докато си жив ! Никой който се облажил от хубавия живот,не е станал клошар, щото обича Бог ! С известни изключения (милионери нарочно живеят като клошари)в следствие на психично разстройство.