Пастата е едно от най-лесните за приготвяне ястия, но това съвсем не означава, че и при нея си няма тънкости, които италианците са усъвършенствали преди десетилетия, пише The Mirror, цитиран от jenata.blitz.bg.
През годините редица готвачи посочиха голяма част от грешките, които всички допускаме, когато се захванем с приготвянето на този италианския специалитет - от изливането на водата, в която се е варила пастата, в мивката до сервирането на порцията.
За щастие, повечето от грешките имат бързи решения. Същото важи и за може би е най-често срещаната от тях - преваряването.
По думите на знаменития шеф готвач и специалист по италианската кухня Алдо Зили, работил с принц Уилям в младежката благотворителна организация Centrepoint, тази грешка се допуска както от професионалисти, така и от любители.
Според него, тя е много лесна за коригиране. "Много ресторанти приготвят пастата предварително и след това я сервират преварена. Трябва да завършите приготвянето на пастата със соса. Ако готвите паста, я извадете от врящата вода две минути по-рано, след това я добавете към соса и довършете приготвянето в него, за да може тя да поеме всички вкусове", препоръчва специалистът.
По думите му, сварената паста в никакъв случай не трябва да се мие със студена вода. В противен случай нишестето, заради което сосът става по-гъст, и вкусът на пастата ще изчезнат.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пръц
Коментиран от #9
16:39 07.02.2023
2 Аман от готвачи
Коментиран от #6
16:58 07.02.2023
3 Спагети
17:42 07.02.2023
4 Ганьо
17:42 07.02.2023
5 Паста по хайдушки
18:07 07.02.2023
6 Гневен
До коментар #2 от "Аман от готвачи":
От 1000 готвача ще чуеш 1001 рецепти най-малко18:30 07.02.2023
7 Ганьо
20:11 07.02.2023
8 дядо поп
20:16 07.02.2023
9 един от многото
До коментар #1 от "Пръц":
Аз пък моята я карам да ми прави сърмички от Брюкселко зеле!20:17 07.02.2023
10 Алденте?
21:38 07.02.2023
11 Ганю
със сирене и мляко по бабина рецепта
облизаха и тавата
19:19 12.02.2023