Last news in Fakti

9 Февруари, 2023 14:32 2 288 7

Мъж се приготви за гореща ваканция в Австралия, но кацна насред снега

  • сидни-
  • австралия-
  • пътуване-
  • грешка-
  • объркване

62-годишният мъж не е първият, объркал двата града

Мъж се приготви за гореща ваканция в Австралия, но кацна насред снега  - 1
Снимка: Shutterstock

Мечтата на пътешественик да посети една от най-любимите си дестинации се превърна в истински кошмар, малко след като самолетът му кацнал на летището.

Нюйоркчанинът Кингсли Бърнет искрено се надявал да избяга от студената зима в американския щат и да си прекара страхотно под слънцето на някой от страхотните плажове на австралийския град Сидни. Може би дори смятал, че ще може да погали някое кенгуру и да се качи на круиз около континента-остров, пише pochivka.blitz.bg.

Той си купил самолетни билети от Ню Йорк до Сидни и се качил в самолета. Изненадващо, обаче, полетът му бил доста по-кратък от очакваното. Той нито могъл да види прочутата Опера в Сидни, нито моста Харбър Бридж.

Когато самолетът кацнал, гледката го сразила.

„Видях планински връх покрит с бял сняг. В този момент разбрах, че съм в беда“, разказа 62-годишният Бърнет пред телевизия KTVQ. Репортаж от случилото се може да видите ТУК.

Оказало се, че той си е купил билет и е летял не до Сидни, Австралия, а до град Сидни в американския щат Монтана. Населението там е едва 6346 души, съобщава „Дейли Мейл“.

„Въпрос на съкращения. Едното е S-Y-D, а другото S-D-Y. Някой трябва да оправи това“, оплака се той относно трибуквените кодове на летищата.

Бърнет пътувал с много ограничен бюджет и искрено се зарадвал, когато намерил много евтин билет за мечтаната дестинация на другия край на света. Вместо да го заведе в слънчева Австралия, обаче, той стигнал едва до друг американски щат. Тъй като нямало как да стигне до Австралия за планирания круиз, мъжът отседнал в местен хотел в Монтана и изчакал полета си към вкъщи.

Мениджърът на хотела посочва, че грешката с двата града Сидни не се случва за първи път. На английски те се изписват по различен начин – Sydney и Sidney.

„Това е вторият път, когато имаме гост, който е искал да стигне до Сидни, Австралия“, разказа той.

Има още един град Сидни – Sydney, който се изписва точно като известния си австралийски събрат, в Северна Америка. Той се намира в Нова Скотия, Канада.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    7 1 Отговор
    То изелето чака самолети, но получава гарги
  • 2 Кооефицент на.......?

    7 0 Отговор
    Естествено не само за "пострадалия" ,но и за "кандидатката за Пулицър".......общо взето.....
  • 3 Вазле

    4 2 Отговор
    Някакви плазмодии от турски и африкански произход дюз черни говорят че са ме люляли на няково дърво... Е вярно е
  • 4 гост

    15 1 Отговор
    Този явно е искал за 100долара да се разходи до Австралия, ганчовец, проверете го да не би да е последовател на наш народ, евентуално от Габрово?!?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 един от многото

    7 0 Отговор
    Това може да го направи само един сто процентов американец!
  • 7 Съдията Дред

    2 0 Отговор
    Да си купиш билет , без да провериш часа на пристигане емалоумно.А между впрочем, резервационните системи изписват и държавата.