Необходими продукти:
За тестото:
- прясно мляко - 250 мл
- захар - 1 ч.л.
- мая - 20 г
- брашно - 450 г
- сол - 1 ч.л.
- олио - 2 с.л.
За плънката:
- бекон - 200 г
- свинско месо - 1 кг
- кашкавал - 100 г
- гъби - 400 г
- чушки - 4 бр.
- лук - 4 глави
- соев сос - 4 с.л.
- черен пипер
- чубрица
- червен пипер - 1 ч.л.
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в топлото мляко заедно със захарта. Пресейте брашното и замесете меко тесто. Оставете го да втаса.
За плънката нарежете месото на кубчета и го запържете в дълбок тиган със сгорещена мазнина. Добавете нарязания на ситно бекон, лука и гъбите. Щом поомекнат, добавете подправките, соевия сос и чушките. Гответе плънката до готовност и я оставете да се охлади.
Премесете тестото и го разпределете по дъното на тавичка. Намажете го хубаво с масло и го оставете да втаса за около 20 минути.
Изсипете плънката отгоре и сложете соления пай да се пече за около 35 минути на 200 °C.
Малко преди да го извадите поръсете с настърган кашкавал, пише ezine.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Теле
Коментиран от #3, #6
10:08 12.02.2023
2 ОСМАНАГИЧ⭐🌙
10:44 12.02.2023
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Хасковски каунь
А това тук си е хайдушкиташак.
11:43 12.02.2023
5 Дорде стигнаха...
Коментиран от #8, #9
11:54 12.02.2023
6 мезе
До коментар #1 от "Теле":
в тебе ма 😄12:24 12.02.2023
7 Народна песен
13:25 12.02.2023
8 Стар кашик
До коментар #5 от "Дорде стигнаха...":
А стига бе..ти па се метнА по гол корем на циментъра. На времето, като войници в казармата, отрязвахме едното краешниче на един хляб, издълбавахме средата и дупката пълнехме с манджа..на това му викахме МАМБО..служилите в Полка на Българо-Съветската дружба знаят много добре за какво говоря...13:26 12.02.2023
9 ИМПЕРИАЛИСТ
До коментар #5 от "Дорде стигнаха...":
Във Варна така сервират и РИБЕНА СУПА...21:00 12.02.2023
10 Лъжете
10:21 16.02.2023