Last news in Fakti

13 Февруари, 2023 11:58 1 599 5

Юксел Кадриев твори "чисто авторска и българска" музика с любов (ВИДЕО)

  • юксел кадриев-
  • музика-
  • песен-
  • пеене-
  • водещ

Водещият, който наскоро показа и музикалните си заложби, сподели повече за хобито си

"Вече е зародена идеята с учителите ми по пеене и пиано и аранжора Стойчо Стоянов, който е страхотен музикант, аз да напиша текст, а той - музиката. Така ще стане чиста авторска и българска песен". Това заяви в предаването "Тази неделя" водещият на bTV Новините Юксел Кадриев.

Във видеоклипа към кавъра на песента "L.O.V.E." се виждат двама души - Юксел, който свири на пианото и Юксел, който изпълнява песента.

"Това е един стар майтап с моите приятели и близките ми. Когато някой път излезем навън и някой идва да досажда казваме - "оставате го сега - това не е Юксел, а брат му". Затова решихме - брат ми свири на пианото, а аз пея", обясни водещият.

"След "Let it snow" излязоха нотите пред мен и си казах, че песента е чакала", допълни той. "Всеки си има хоби, което гледа да практикува, за да си почива психически. Дали с пеене, или с музика - важното е да се чувства добре".

Смисълът на буквите в "любов" "Л" е за лоялност - това е важно във връзката между двама души. Няма много думи, започващи в "Ю". Може би е за ювелирност. "Б" е за безкрайност в хоризонта, в който пътувате. "О" е за обич, а "В" е за вярност в отношенията между двама души", казва Юксел Кадриев.

"Има елемент на гняв, защото това, което се случи в Турция не е нещо ново. Няма и да е за последен път. Това е земетръсна зона. Ясно е, че разрушенията са при некачествено или старо строителство. Очевидно е, че тези сгради не са обследвани и не е направено нищо да бъдат укрепени", коментира Юксел Кадриев.

Целият разговор с Юксел Кадриев може да гледате тук:


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    25 0 Отговор
    Явно са докарали нов директор от Чехия..
  • 2 Aлфа Bълкът

    31 1 Отговор
    Тоя щеше да става певец, оная Виктория микробиолог ли нещо такова, Стоянова мотиватор, Салич и Ризова в пенсия да излизат и всички стискаме палци да го направят и да се махнат от ефир - а дано, ама надали!
  • 3 Песен

    24 1 Отговор
    за Минчов !
  • 4 Тоя ако

    27 1 Отговор
    Пее както и чете новини, по-добре да си пея сам.
  • 5 Данаил

    26 2 Отговор
    Твори българска музика, но изпълнението е на турски оркестър.