Last news in Fakti

13 Февруари, 2023 14:32 2 029 8

Какво да правите, ако постоянно сте гладни

  • апетит-
  • глад-
  • храна-
  • здравословно хранене

Трикове за намаляване на апетита през деня

Какво да правите, ако постоянно сте гладни - 1
Снимка: Shutterstock

Здравословното и балансирано хранене изисква някои жертви. Но пък не можем да твърдим, че здравословното хранене винаги е синоним на лишение. Всичко се корени в психиката, затова често, когато започнем да спазваме режим или да се храним по-здравословно, постоянно мислим за храна и изпитваме постоянно чувство за глад, пише trafficnews.bg.

Това не е, защото наистина организмът ни се нуждае от повече храна, а защото досегашната ни рутина е подложена на изпитание.

Вижте следните няколко съвета относно това как да се справите с постоянния глад.

Пълнозърнести алтернативи

Хапвайте пълнозърнеста паста, ориз или хляб. Освен че съдържат здравословни вещества, пълнозърнестите храни се обработват по-бавно от организма и по този начин ни държат сити за по-дълго време.

Цял плод вместо сок или фреш

Консумирайки сокове, дори и фрешове, вместо самите плодове, губим много от полезните вещества, които ги има в плодовете, а натуралните захари се абсорбират много бързо, което ни кара да огладнеем бързо.

Пълномаслени вместо нискомаслени продукти

Пълномаслените млечни продукти не само са по-богати на хранителни вещества, включително много витамини, но и държат сити за по-дълго време. Плюс е, че са подложени на много по-малко обработка от нискомаслените алтернативи.

Полезни мазнини

Полезните мазнини имат изключително засищащо действие. Храни със съдържание на такива мазнини са: зехтина, синята риба, сушени плодове, авокадо, ядки.

Яжте и дъвчете бавно

Механизмите за ситост се активират в организма едва 20 минути, след като сме яли. Затова е много важно да ядете бавно, така че да не приемете повече храна от необходимото.

Избягвайте разсейващите фактори

Екраните разсейват и ни карат да загубим възприятие за това, което ядем. Важно е, когато ядем да сме изцяло концентрирани върху храненето.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пищова

    5 0 Отговор
    Правете кюфтета , правете кебапчетааа......сужуцииии.....
  • 2 737373737272

    6 0 Отговор
    Ако сте гладни и работите значе заплатата е ниска и сте по 12-16часа на работа,което след максимум 15 години сте си натрупали букет от здравословни проблеми и пъстрота на умствени и психически отклонения ,които ни доктори,психолози и психиатри не са в състояние да подобрят здравето ви.Има лимит в живата природа ,надскочиш ли го процесите са необратими и считайте че билета ви е гарантиран към гробищата,всичко друго е излишно като тази статия.Пълни глупости.
  • 3 Факти

    4 1 Отговор
    Отървете се от глистите!
  • 4 при апетит за моми като на снимката

    2 1 Отговор
    юнаашшккиии мииллкк от щедри зрели господа
  • 5 да сме коректни

    6 0 Отговор
    проверено и действа - ако постоянно сте гладни - постоянно се хранете! За резултатите може да сте сигурни!!! :( :(
  • 6 изход

    5 0 Отговор
    Аз когато съм гладен - ЯМ , не съблюдавам диети,не следя протеини и т.н.
  • 7 тр5тр

    4 0 Отговор
    Ако сте постоянно гладни, пуснете си изследване на хормони на щитовидната жлеза.
  • 8 един от многото

    3 0 Отговор
    Ами ако има какво , ще ядем , какво друго да правим!