13 Февруари, 2023 16:33 3 452 13

Страховете на мъжете, когато са във връзка

  • страх-
  • връзка-
  • взаимоотношения-
  • любов-
  • притеснения-
  • мъже-
  • жени

5 неща, за които мъжете се притесняват що се касае до взаимоотношенията

Страховете на мъжете, когато са във връзка - 1
Снимка: Shutterstock

Широко известно е, че жените имат много притеснения и страхове, що се касае за връзките. Повечето имат колебания за фигурата си, но този страх е просто повърхностен. В дълбочина женските страхове се свързват с това дали ще успеят да срещнат партньор, с когото да създадат семейство, дали ще бъдат третирани с уважение и любов, дали ще имат финансова стабилност, разбирателство, добра комуникация и пр.

И въпреки че страховете се определят от индивидуалните разбирания и ценности на човек, има някои, които са валидни за повечето жени.

Мъжете не са застраховани - те също имат своите страхове за връзките. Ако мислите, че мъжете са готови да се впуснат във връзка веднага, без да се притесняват, грешите. Страхове съществуват както преди началото и в първите етапи на връзката, така и по време на развитието ѝ, пише "Струма".

Кои са страховете, които мъжете имат, когато стане въпрос за връзки?

1. Дали печели достатъчно пари.

Страхът за това дали ще успеят да осигурят финансова стабилност във връзката е централен за повечето мъже. Породен е от стереотипа, че мъжът е единствено отговорен за финансовото състояние на двойката или семейството. Това схващане се корени в културата на много народи и може да е психически натоварващо за всеки мъж.

Мъжкото его и самочувствие също оказват влияние този страх да се появи. Дори половинката на един мъж да не изисква от него да осигурява изцяло финансовото благосъстояние във връзката, мъжете все пак имат това желание, за да се чувстват пълноценни и стабилни.

2. Дали е постигнал достатъчно в живота.

Още един от големите страхове, които заемат централно място в мъжката психика, са постиженията. Те могат да са свързани най-вече с кариерата или професионалното развитие, имотното състояние, образованието.

3. Страх от загуба на работа.

Много мъже се боят от това да не изгубят работата си, защото това отново е свързано с материалното им състояние и самочувствието им. За един мъж няма нищо по-пагубно от това да не разполага със средства, за да посреща нуждите си и тези на половинката си.

4. Сексуална удовлетвореност.

Един интимен страх, който мъчи почти всички мъже и изключенията са наистина малко, е дали успяват да задоволят сексуално половинката си. Сексуалното представяне заема централно място в списъка с мъжките страхове отново заради множество стереотипи, вкоренени в културата от векове.

5. Дали е добър родител.

Не само жените се страхуват от това дали ще бъдат добри майки. Много мъже имат същия страх от справянето с родителството. Характерен е за по-интелигентните мъже, които си дават сметка колко трудно и отговорно е това. Нормално е този страх да се появи, защото да си родител е най-отговорното нещо, което се очаква от всеки човек независимо дали е мъж или жена.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ром Бакарди

    5 3 Отговор
    Аз кат срещнах мойто жина, най многу ма беши страх дали тя готви хараби и дали ша задувули моя апитит към гурме кухнята. Щот, туй: как са прай бахур, джомерки, свинска пача, локанки, саздарма, шкимбе и други вкусотии ут средиземноморската кухня, са искат тънкости и чалъм! Ваобще ни сам са притеснявай аз как изглеждам, колку паре вадя и дали змийчока е осем или двайси и шес сантима-важното е манджата!
  • 2 Ха Ха

    5 1 Отговор
    таА и от връзки ли разбира.......
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Иван от Троян

    14 2 Отговор
    Свършат ли парите свършва ВСИЧКО,Парите са основата на връзката в нашето меркантилно общество.Особено българките

    Коментиран от #6

  • 5 Вазле

    3 3 Отговор
    Един бариец ми се исцорка в устата и вмомента мъжът ми немец ме успокоявя
  • 6 А ако няма пари

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Иван от Троян":

    А има 5 кила злато и 15 апартамента , пак ли свършва любовта

    Коментиран от #10

  • 7 Истински

    11 6 Отговор
    Страхове са тези :
    1. Дали и дава достатъчно пари
    2. Иска да и дава още повече пари
    3. Мечтае да я праща по моловете с безмитна кредитна карта
    4. Дава и пространство , за да може жената да се среща с любовниците си
    5. Гледа децата , майка и , и работи само той , за да може любимата да обикаля като.........
    ......Абе , я се събуждайте , мързелани нищоправещи , че като ви върнем при маминка , която така ви е учила , и тя ще ви изгони ! Две кобри в една дупка не живеят.

    Коментиран от #12

  • 8 СМЕШНооо

    2 4 Отговор
    НО НИ Е СТРАХ от едно, дали ще мога да й задоволя прищявките
  • 9 Факти.БГ

    6 1 Отговор
    По-драга е най-страшната война от хладен дом с необична жена.
  • 10 Иван от Троян

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "А ако няма пари":

    щом имате това което описвате значи имате много пари 15x6-700 лв наем и 5000 грама злато по 70 лв 1гр значи сте адски богат и за вас ще има всичко и ще прави жената всичко за вас ,човек с 700-800 лв ПРИМЕРНО няма как да има приятелка .
  • 11 Че те

    1 1 Отговор
    от какво ли не се страхуват? Само от мама не.
  • 12 Много

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Истински":

    сте комплексирани, тъпички и злобни днешните мъжленца. Избирате си кофти жени, заради ниско самочувствие и после "Олеле". Еми, мислете, бе. Ако има с какво, де.
  • 13 ХайлХимарс

    2 1 Отговор
    Само да не говори. Само.