Last news in Fakti

21 Февруари, 2023 11:45 1 006 4

Алигатор се появи в парк на Ню Йорк (СНИМКА)

  • алигатор-
  • парк-
  • ню йорк

Рейнджъри заловиха дългия 1,2 метра алигатор, който беше „намерен много летаргичен и вероятно изпаднал в шок от студ“

Алигатор се появи в парк на Ню Йорк (СНИМКА)   - 1
Снимка: Shutterstock

„Много летаргичен“ алигатор е бил заловен в парк в Ню Йорк, съобщиха градските власти в понеделник, предава БГНЕС. Смята се, че вероятно е пуснат от собственика си в далеч по-топлото местообитание в югоизточните щати.

Влечугото беше забелязано в неделя сутринта в Prospect Park, любимо място на жителите на Бруклин за пикник и разходка с домашните си любимци, особено когато зимните температури са 10-15 по Целзий, както бе през празничния уикенд. Рейнджърите заловиха дългия 1,2 метра алигатор, който беше „намерен много летаргичен и вероятно изпаднал в шок от студ“, се казва в изявление на градските паркове на Ню Йорк. Добавя се, че такива градски обществени пространства „не са подходящи за животни, които не са местни за тези паркове“. По-късно алигаторът беше транспортиран до зоологическата градина в Бронкс за рехабилитация, се казва в изявлението и се добавя, че „за щастие никой не е пострадал“.

Последното разгласено откритие на алигатор в Ню Йорк беше през юни 2001 г., когато властите, пресата и любопитните жители прекараха пет дни след преследването и залавянето на бездомния кайман в Сентрал Парк.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На стоп

    2 0 Отговор
    Първо появяват се Светците ! Това крокодилче е изхвърлено от някой и то в близост. От юг на стоп ли е дошло до там !? Такива студове бяха че няма как да е оцеляло до там.
  • 2 Сигурно е...

    4 0 Отговор
    искал да апне някой нюйоркчанин!
  • 3 Механик

    1 0 Отговор
    " много летаргичен"
    Колко летаргичен? Повече от Байдън ли?!
    Не може да е повече.
  • 4 летаргичен ...

    0 0 Отговор
    Студено му е било. 😄