Last news in Fakti

24 Февруари, 2023 16:49 1 693 8

Намереният в нюйоркски парк алигатор е глътнал тапа за вана (СНИМКА)

  • алигатор-
  • парк-
  • ню йорк-
  • тапа за вана

Алигаторът беше намерен в състояние на летаргия и термичен шок заради студа

Намереният в нюйоркски парк алигатор е глътнал тапа за вана (СНИМКА) - 1
Снимка: Shutterstock

Алигатор бе открит в езерото на „Проспект парк“ в Бруклин, в Ню Йорк и след изследвания бе установено, че животното е глътнало тапа за вана, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Алигаторът беше намерен в състояние на летаргия и термичен шок заради студа в неделя, уточни служител на зоопарка в Бронкс, където беше отнесено животното, за да бъде излекувано. В момента спасеният алигатор е твърде слаб, за да се храни сам и го прави с помощта на тръба. Животното тежи само около 7 килограма, при положение, че здравословното тегло за алигатор с неговата дължина (1,5 метра) е между 14 и 16 килограма, обясниха още от зоопарка.

С помощта на рентгенови снимки е установено, че около 5-годишният женски алигатор е погълнал 10-сантиметрова тапа за вана. На този етап обаче ветеринарите не могат да я извадят, защото алигаторът все още е в твърде лошо състояние.

Притежанието на алигатор е незаконно в щата Ню Йорк, но въпреки това нелегалното купуване на малки алигатори, които след това биват изоставени, се практикува често. В резултат на тази практика бебе алигатор беше намерено в плувен басейн в Бейпорт, Флорида през 2019 г.

Организацията с нестопанска цел „Центрове за грижа за животните“ в Ню Йорк е приютила шест американски алигатора от 2018 г. насам, съобщи Кейти Хансън, говорител на организацията.

Според директора на зоопарка в Бронкс Джим Брехъни намереният преди няколко дни алигатор е тъжен пример за търговията с екзотични домашни любимци.

„Взимането на екзотични животни трябва да се обмисли добре предварително“, каза той. „Хората трябва да разберат, че дивите животни не стават за домашни любимци.“

По думите на Брехъни изоставянето на намерения алигатор в града през зимата е било „безотговорно и наистина нехайно спрямо здравето на животното“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олеле майко,

    1 1 Отговор
    Дива джунгла, убийци дебнат отвсякъде!

    Коментиран от #3

  • 2 Кочина

    7 0 Отговор
    Притежанието на алигатор е незаконно в щата Ню Йорк, но въпреки това нелегалното купуване на малки алигатори, които след това биват изоставени, се практикува често. В резултат на тази практика бебе алигатор беше намерено в плувен басейн в Бейпорт, Флорида

    Къде е Ню Йорк, къде е Флорида... Само едни 1500 км разстояние.
    Освен това във Флорида алигаторите са навсякъде. Скоро един изяде една бабка, която се разхождала с кучето си.

    Коментиран от #5

  • 3 Хахаха

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "Олеле майко,":

    по добре Путин са те прати на фронта, нали?
  • 4 Цък цък

    0 0 Отговор
    Затапил се един вид! Любезният лос, ще го излекува!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хайл

    0 0 Отговор
    Божидара,стани ми гадже.всички статии ще чета
  • 7 ЧУДНО

    0 0 Отговор
    а защо не е в ергенът 2,.. как се е отскубнал
  • 8 Бачо Киро

    0 0 Отговор
    Божидаро, от кога 4 стъпки е 1,5 метра?