Last news in Fakti

7 Март, 2023 16:32 1 508 5

Графа пусна песен с "Мистерията на българските гласове" (ВИДЕО)

  • графа-
  • мистерията на българските гласове-
  • дует-
  • колаборация-
  • съвместна песен-
  • вечната гора

Песента носи името "Вековна гора"

Графа записа песен с "Мистерията на българските гласове", пише БТА.

"С новия сингъл "Вековна гора" Графа изпраща послания и споделя любовта си към България, като разгръща целия си творчески потенциал и новаторски усет. За епичното звучене на песента огромен принос има участието на прочутия по цял свят женски хор", гласи посланието на продуцентската къща на изпълнителя "Монте мюзик".

Във "Вековна гора" Ампов комбинира неравноделен ритъм и електронни звуци, както и семпли с традиционни инструменти - гайда, дудук. Той е автор на музиката, текста, аранжимента и вокалните хорови линии на песента. Сам записва всички китарни и синтезаторни партии.

"Избрах да остана тук, да творя тук, да мечтая тук, да създам семейство тук, защото обичам страната си. Благодарен съм, че се докоснах до таланта и професионализма на диригента Дора Христова и Мистерията на българските гласове", казва Графа.

Идеята за визуализацията на видеоклипа и неговата реализация са на режисьора Драго Шолев, който изучава нарастващата роля на изкуствения интелект в създаването на видеопродукции. Ритъмът, тепмото и структурата на песента идеално пасват на идеята му за създаване на визуализация с помощта на най-новите програми с изкуствен интелект, допълват от "Монте мюзик".

Екипът на "Зографик филмс" работи два месеца и използва общо 10 различни вида софтуер - четири класически програми за видео постпродукция и шест AI инструмента, за да предаде алтернативна вселена, в която се срещат традицията и бъдещето, натуралното и синтетичното, естественото и свръхестественото, разказват от екипа на продукцията. Образите на Графа и "Мистерията на българските гласове" също са генерирани от изкуствения интелект.

Песента "Вековна гора" е пилотен сингъл от предстоящия едноименен албум на Влади Ампов-Графа.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аре нема нужда

    4 0 Отговор
    Останал е тук щото е връзкар.В чужбина щеше да кара такси,като Мишо Шамара.
  • 2 плюс минус

    4 0 Отговор
    При първо гледане не толкова слушах музиката, колкото гледах картината.
    Не ми допадна.
    Заприлича ми на недобре направена анимация.
  • 3 НЯКОЙ

    5 0 Отговор
    Прекалено е с ефектите - те трябва да са фон, а не същност на клипа ! Мелодията не е въздействаща, нищо ново и различно, Графа може повече !
  • 4 n√Варна

    1 0 Отговор
    Този "Граф" одИл ли е да пее в чужбина и къде?
    Ако например земе да пее в Италия, на публиката яйцата и доматите няма да ѝ стигнат!
  • 5 Анонимен

    1 0 Отговор
    Графа си кара все една и съща песен. Толкова ми е еднообразен, че ми се доспива. Пък и гласово не ми въздейства изобщо.