Last news in Fakti

9 Март, 2023 13:58 5 781 2

Крал Чарлз III официално призна Лилибет и Арчи за принцеса и принц

  • хари и меган-
  • титли-
  • кралско семейство-
  • лилибет даяна-
  • арчи-
  • крал чарлз трети

Децата на Меган и Хари вече имат официални титли

Крал Чарлз III официално призна Лилибет и Арчи за принцеса и принц - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Арчи и Лилибет бяха официално признати за принц и принцеса от крал Чарлз III, информира MailOnline.

Децата на принц Хари и Меган Маркъл вече официално имат титли и позиция в линията на наследяване на уебсайта на кралското семейство, където те остават на 6-а и 7-а позиция.

До 9,30 ч. тази сутрин децата бяха наричани просто "господин" и "госпожа" Маунтбатън-Уиндзор на уебсайта на Бъкингамския дворец. Сега те са "принц Арчи от Съсекс" и "принцеса Лилибет от Съсекс".

Това се случи малко след като родителите им от Калифорния заявиха, че "рожденото право" на Арчи и Лилибет е да бъдат наричани принц и принцеса в изявление, с което защитиха решението си да използват титлите.

Херцогът и херцогинята също така настояха, че въпросът е бил "уреден от известно време" с крал Чарлз - въпреки че двойката го разкри едва вчера. Твърди се, че Негово Величество е казал на принц Хари, че на децата му ще бъде позволено да се наричат принц и принцеса в частен разговор след погребението на кралицата миналата година.

Говорител на Хари и Меган заяви: "Титлите на децата са изконно тяхно право, откакто дядо им е станал монарх. Този въпрос е уреден от известно време в съгласие с Бъкингамския дворец".

Лилибет, която съвсем скоро ще навърши 3 години, се сдоби с кралската си титла "принцеса", използвана официално за първи път вчера, когато двойката съобщи на света, че е била кръстена в Калифорния без присъствието на старшите членове на кралското семейство - Чарлз, Камила, Уилям и Кейт.

Лили, която беше описана като "принцеса Лилибет Даяна", е била кръстена на частна церемония в дома на Съсекс в Монтесито, Калифорния, на 3 март, потвърди представител на двойката.

Източници, близки до Съсекс, предполагат, че те са били разочаровани от факта, че Бъкингамският дворец не е признал веднага титлите на Арчи и Лилибет след смъртта на кралицата преди шест месеца.

Принцът и принцесата на Уелс, както и трите им деца, бързо промениха титлите си, когато Чарлз се възкачи на трона през септември. Но тези на Арчи и Лилибет бяха променени едва около 24 часа след обявяването на кръщенето вчера.

Източници от Бъкингамския дворец твърдят, че са изчаквали Хари и Меган да вземат окончателно решение.

Това, че Чарлз не го блокира - въпреки сътресенията, които Хари и Меган предизвикаха - се разглежда като подаване на маслинова клонка след съобщенията, че двойката е "обсебена" от притеснението, че кралят може да забрани на децата да бъдат принц или принцеса. Кралски източници твърдят, че Чарлз никога не би "наказал" внуците си по този начин.

Въпреки многократните нападки на двойката към институцията на монархията и членовете на кралското семейство, между херцога и херцогинята на Съсекс и кралските помощници е имало кореспонденция по въпроса. На фона на това Хари и Меган са на мнение, че не искат да лишават децата си от рожденото им право, но ще им дадат възможност сами да решат, когато пораснат, дали искат да се откажат от титлите или да продължат да ги използват.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моите деца са два принца.

    6 9 Отговор
    А Чарлз ли е бащата на Хари,защото се говори че баща му бил някакъв ирландски коневъд!?
  • 2 Чарлс

    3 3 Отговор
    е идиот - те не са му внуци, защото рижавия не му е син.