Last news in Fakti

22 Март, 2023 13:58 3 505 7

Хари и Меган поставиха условия за присъствието си на коронацията на Чарлз III

  • принц хари-
  • меган маркъл-
  • лилибет даяна-
  • арчи-
  • коронация-
  • крал чарлз трети-
  • изисквания

Двойката все още разисква с кралското семейство какво ще бъде бъдещето на децата им Лилибет и Арчи

Хари и Меган поставиха условия за присъствието си на коронацията на Чарлз III - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

През последните години светът стана свидетел на абсолютни всички събития от живота на принц Хари и Меган Маркъл. В търсенето на осигурен и що-годе спокоен живот, далече от кралското семейство, двойката следваше взискателно всяко свое искане, докато най-накрая не заживя в Лос Анджелис, от където води всички свои начинания, бизнес проекти и медийни изяви.

Седмици преди коронацията на крал Чарлз III принц Хари се е свързал с Едуард Фицалан-Хауърд, настоящият граф маршал и 18-и херцог на Норфолк. Той отговаря за организирането на коронациите и когато става въпрос за важни церемонии, той е главният организатор, пише jenata.blitz.bg.

Хауърд ръководеше и организацията и съветваше Бъкингамския дворец относно тържествата по повод платинения юбилей на покойната кралица Елизабет II миналия юни и държавното погребение след смъртта ѝ през септември.

Фицалан-Хауърд са една от най-старите аристократични фамилии във Великобритания. Тяхното семейно седалище е замъкът Аръндел в Западен Съсекс, реставрираният средновековен замък обхваща 6475 хектара (16 000 акра) и е най-голямото имение в региона.

Крал Чарлз III даде да се разбере, че иска коронацията да включва традиционна пищност, но трябва да отразява една по-модерна Великобритания и ролята на монарха днес и това е работа за Едуард Фицаланом-Хауърд.

18-ият херцог на Норфолк знае, че списъкът за коронацията, който е изготвен още от покойната кралица, включва 8000 души. Той, с одобрението на Чарлз III, намали този брой до 2000 души. Въпреки нарастващото напрежение между херцозите на Съсекс и старшите членове на кралското британско семейство, Хари и Меган, както и техните деца, са сред поканените.

Както се очакваше, големи и бързи заявки идват и от Монтесито. Съобщава се, че Хари и съпругата му Меган Маркъл изпратили специални условия, които само ако бъдат изпълнени, ще отидат на коронацията.

Двамата настояли за място на балкона на Бъкингамския дворец в деня на коронацията. Освен това двамата искали да знаят какви точно ще бъдат функциите, титлите и места и на децата им – Арчи и Лилибет.

В момента изискването да се появи на балкона е в ръцете на организатора на коронацията на 18-ия херцог на Норфолк и той трябва да съгласува с крал Чарлз III желанията на Хари.

Дали поредните мераци на Хари и Мегат ще бъдат изпълнени и те ще се появят на балкона на Бъкингамския дворец в деня на коронацията, въпреки че се отказаха от кралските си задължение, предстои да видим на 6 май.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако Меган и Кейт съ дибидюс....

    7 1 Отговор
    Аз сещо отивам,иначе съм Пас
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 6 Отговор
    Господин Хари НЕ е Принц, тъй Като е Син на Коняр. Баща му е Бил Личният Ездач на Принцеса Даяна. Затова е с Къдрава Рижава Коса, Единствен в Кралското Семейство.
  • 3 Хари и Меган да копат

    17 1 Отговор
    Тези са наясно, че поставят неизпълними условия за да се правят после на "жертви"!
  • 4 Eдин

    14 1 Отговор
    "боли" ме за англиската корона ...
  • 5 7+7

    16 1 Отговор
    Вместо на балкона, Мегън заслужава да и връчат метла и парцал и да върши това за което става и което са вършили предците и!!!
  • 6 Минчев

    3 0 Отговор
    Ужас.
  • 7 кочо

    4 0 Отговор
    АКО НЕГО ДОПУСНАТ ДА ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ ДА ГЛЕДА КОРОНАЦИЯТА ДИРЕКНО ПО БЪЛГАРСКАТА ТЕЛЕВЕЗИЯ--БТВ.