Last news in Fakti

7 Април, 2023 14:58 664 0

Стивън Тайлър отвърна на обвиненията в сексуален тормоз над непълнолетна

  • стивън тайлър-
  • аеросмит-
  • сексуално насилие-
  • обвинение-
  • джулия холкомб-
  • жертва

Музикантът бе обвинен в сексуално малтретиране, което се е случило през 70-те години, когато предполагаемата му жертва е била на 16 години

Стивън Тайлър отвърна на обвиненията в сексуален тормоз над непълнолетна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Лидерът на група Aerosmith Стивън Тайлър отговори на обвиненията за сексуално насилие над непълнолетна, съобщи изданието Page Six, цитирано от в. Сега.

В дълъг отговор, подаден до съда, американският музикант отрече твърденията на Джулия Холкомб, която заведе съдебен иск през декември миналата година за това, че през далечната 1973-та я е пребивал и малтретирал сексуално, както и че я е принудил да направи аборт.

По думите на певеца Джулия била дала съгласието си за техните сексуални отношения. Той също така отбелязва, че в онзи период е бил законен настойник на Холкомб и в качеството си на такъв е имал имунитет, пише Rolling Stone.

Тайлър, който сега е на 75 години, е поискал съдебният иск да бъде отхвърлен, позовавайки се на 24 аргумента на адвокатите си. Той заявява, че „ищцата не е претърпяла никакви травми или наранявания в резултат на каквито и да било действия на ответника“. В иска му се твърди, че „ако се установи, че ищцата е била ощетена, тогава всички такива щети не са причинени от ответника“.

Отговорът на Тайлър идва 3 месеца след като Джулия Холкомб заведе дело в калифорнийски съд, използвайки временната отмяна на давността за сексуални престъпления срещу деца в щата. Тя настоява, че е била системно малтретирана и бита от музиканта в периода от 1973 до 1976 г. по време на връзката им, започнала, когато е била 16-годишна. Също така посочва, че Тайлър, тогава 25-годишен, я е убедил да вярва, че това е романтична любовна афера, а не насилие и сексуално престъпление от негова страна.

Джулия неведнъж е говорила за отношенията си с музиканта през годините, а той също призна в мемоарите си „Шумът в главата ми безпокои ли ви?“, че тогава е имал връзка с 16-годишно момиче, неназовано в книгата. В автобиографията той разказва, че „почти си е взел булка тийнейджърка“, защото родителите ѝ толкова го харесали, че буквално „се влюбили“ в него и подписали документ, че му предоставят попечителството над дъщеря им, така че да не го арестуват, ако я изведе от щата.

Джулия Холкомб, чиято фамилия вече е Мизли, твърди, че поведението на рокаджията я е накарало да го напусне и да се върне в родния Портланд, за да започне нов живот като ревностна католичка. В изявление до Rolling Stone адвокатът ѝ Джеф Андерсън осъди отговора на Стивън Тайлър, подчертавайки, че музикантът използва „фиктивно законно попечителство, за да избегне преследване за сексуални престъпления“. „Никога не сме срещали толкова противна и потенциално опасна правна защита, колкото тази, която Тайлър и неговите адвокати предприеха тази седмица: твърдението им, че законното настойничество е съгласие и разрешение за сексуални злоупотреби“, казва се в изявлението. Потърсени от Page Six за коментар, представителите на Стивън Тайлър не са отговорили.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА