Last news in Fakti

15 Април, 2023 12:19 8 426 35

Завръщат ли се "Господари на ефира" на екран?

  • господари на ефира-
  • завръщане-
  • ефир-
  • нова телевизия-
  • джуди халваджиян-
  • маги халваджиян

Братя Халваджиян готвят завръщането на "Господарите" съвсем скоро

"Господарите" cе завръщат в ефира 5 години след като бяха свалени оттам, пише "Уикенд". От екипа на хитовото предаване дават все по-ясни знаци, че в Нова телевизия се подготвя рестарт на хитовото шоу. То най-вероятно ще се завърне в програмата от есента, но е възможно да го пуснат и още през лятото.

Цели 5 години след спирането си „Господари на ефира" направиха толкова шумен купон за 20-та си годишнина, че това няма как да е случайно, шушукат в светските среди. Шоуто по традиция празнуваше зрелищно, докато се излъчваше по телевизията, но тази традиция позамря след 2018-a, когато Нова внезапно и без обяснения отказа да поднови договора си с продукцията.

Предаването започна да се излъчва в интернет, тъй като не се намери медия, която да го купи. Оказа се прекалено скъпо, а Нова го махна от програмата си след скандал с репортер, който излъга, че са го пребили по време на работа, за да си вдигне рейтинга. Това се отрази зле на имиджа на шоуто. Екипът положи огромни усилия да обърне случая на шега, но телевизията въпреки всичко предпочете да се раздели с продукцията.

В медийните среди обаче упорито се говори, че свалянето на шоуто е станало по изричното настояване на тогавашния премиер Бойко Борисов, който се дразнел от репортажите и шегите по негов адрес. Въпреки проблемите, продуцентът Джуди Халваджиян не се отказа от предаването.

Той продължи да го прави, но в интернет и в далеч по-скромен вариант. Така изминаха 5 години, в които за „Господарите" почти не се говореше. Напоследък обаче се дават все по-ясни знаци, че се подготвя завръщането им в ефира. Преди дни шоуто вдигна пищно парти с цели 400 гости, за да празнува 2 десетилетия от създаването си при положение, че от цели 5 години то на практика не съществува.

На партито бяха поканени всички популярни лица от шоуто - водещи, репортери, адреналинки и служители, които са се трудили зад кадър както и огромна част от най-разпознаваемите лица от светските хроники. Става въпрос за имена като голямата приятелка на семейство Халваджиян - Гала, Краси Радков, Братя Аргирови, Миро, Софи Маринова, Димо Алексиев, Моню Монев, Звезди от „Ахат", Михаела Маринова и много други артисти. Репортаж от шоуто бе излъчен от Нова телевизия в епизод на „Като две капки вода". Той буквално преливаше от намеци, че се подготвя завръщане на „Господарите". Самият факт че се празнува неговата 20-а годишнина без реално да се излъчва, беше показателен.

Продуцентът Маги Халваджиян даде ясна заявка за завръщане:

„За мен 20 години е нищо. Докато не видя 50... за мен 50 е хубавата цифра и вървим в оная посока - да стигнем 50." Брат му Джуди също се изказа така, като че ли продукцията му никога не е била спирана. Той обяви, че има много хора, които „ни уважават, обичат и искат да се върнем в ефира. Тази енергия между хора, които обичам и уважавам, искам да се превърне в едно ново начало". Знаковият водещ на шоуто Димитър Рачков пък каза, че „обществото има нужда от това предаване. Телевизията! Ефирът има нужда от това предаване!".

Финалната реплика в репортажа пък беше на Мария Игнатова, която перифразира на английски Арнолд Шварценегер от филма „Терминатор": „Ще се върнем!" обеща тя.

Няколко седмици преди въпросното парти продуцентът Джуди Халваджиян сподели в свое публично изявление, че никога не е спирал да вярва че предаването му отново ще тръгне в ефира. От сцената на „Капките" почти в прав текст съобщиха, че такова завръщане предстои съвсем скоро. За да се вдигне общественият интерес по темата, сред публиката последния излъчен до момента епизод на предаването за имитации бяха настанени огромна част от знаковите лица на „Господарите". На първо място това беше Малин Кръстев - първият водещ на шоуто, а неговият първи партньор в ефира - Васил Василев-Зуека, който в момента не живее в България, се включи чрез видео връзка за да по-желае скорошно завръщане, а за обявяване на резултатите от зрителски вот на сцената се качи адреналинката Жана. Явно ce подготвя и нейното завръщане в ефира. Нищо чудно да стане водеща. Нейната партньорка в танците Яна не се е отдалечавала твърде много от екипа на шоуто, тъй като в момента е част от балета на Алекс Енева "Фънки мънкис".

По всичко личи, че Нова телевизия е готова отново да пусне „Господарите" и преговорите за това са на финалната права. Завръщането най-вероятно ще е през идващия тв сезон - от есента.

Напоследък обаче големите телевизии започнаха да нарушават старата си традиция да вадят от летния ефир своите скъпи продукции. От миналата година започна да се налага тенденция да се пускат нови сезони на хитови предавания още през юни и юли. Така че не е изключено „Господарите" да се завърнат още в началото на лятото.

Възможно е форматът малко да се промени - например вместо епизодите да са по половин час и да се излъчват всяка вечер, да станат двойно или дори тройно по-дълги и да вървят веднъж седмично. Предстои да видим.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    29 13 Отговор
    Да го пускат по 7/8 ТВ най-добре.
  • 2 Над нещата

    35 15 Отговор
    На америка за българия и сектата с видеата и картинките не ги искаме при нас

    Коментиран от #16

  • 3 Правилно

    19 11 Отговор
    На фона на западните професионални комедийни канали като техния слаб репертоар няма никакъв шанс и гледанията го доказват. освен по българската телевизия няма къде да се конкурират та дори и там дали останаха достатъчно селтаци и бабки не се знае
  • 4 Осъществи се тайният план за манипулация

    22 10 Отговор
    На евреите и анхлосаксонците, отъжието и плана да насочени към младите хора на българия, бъдещеъо на българия е в шизофренична секта
  • 5 Даже докато пиша

    6 4 Отговор
    И сменят букви зад мен
  • 6 Тошко

    43 16 Отговор
    Още една от официалните трибуни на Америка за България. Поне спряха да се крият грантоядите арменски.

    Коментиран от #30

  • 7 Бай дан

    25 15 Отговор
    Всички вече разбраха че "Господарите" си имат американски господари, и там се правят "разкрития" само срещу грантова мотивация!
  • 8 Хаха

    19 15 Отговор
    Чудно защо ли ги свалиха от ефир?
    Явно щото разкриват неща на мафията дето не трябва

    Коментиран от #11, #29

  • 9 Последния Софиянец

    11 6 Отговор
    Мошениците в шок!ха ха ха
  • 10 Смех !

    13 11 Отговор
    То,тъпото предаване всъщност показва некадърността на журналята.Говорят на селски с ръръръ и споменават местности с неправилно ударение.Юки от btv чупи тъпомера !

    Коментиран от #12

  • 11 Тошко

    8 4 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха":

    Мафията са такива като теб и шефовете ти!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Град Симитли

    9 7 Отговор
    Завалели са поръчки за омаскаряване!?
  • 14 Ханс Балдунг

    17 6 Отговор
    Хайде само да не се правят, че Борисов ги е свалил! В цялата си история не са пуснали и един материал, който да накърнява имиджа му, неговия или на близкия му антураж, пардон, слугинаж. Подавани са им стотици сигнали за схеми и престъпления в управлението на София, но ни вопъл, ни стон за другарката учителка. Да не говорим и за цялостната им кампания да се разчисти целия български телевизионен ефир от потенциална конкуренция година преди грандиозната измама с Национална лотария да завладее ефира.

    Коментиран от #24, #27

  • 15 шам фъстък

    8 3 Отговор
    "Господарите на халвата" cе завръщат в ефира, 5 години след като бяха свалени оттам.- пише в-к "Уикенд".
  • 16 Брат Румен Ралчев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Над нещата":

    Аз ще кажа на братята в Германия.
  • 17 Образователният министър Красимир Вълчев

    4 1 Отговор
    До април 2012 г. е българска версия на италианското предаване „Striscia la Notizia“.
  • 18 Тираджия

    2 5 Отговор
    Зуека трябва да се връща!
  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 3 Отговор
    Ще видите ли това в "НАША" медия 🤔🤔🤔🤔

    "...Докладът изброява стратегическите цели на САЩ в България за перида 2018-2022, които са успешно изпълнени от посланик Херо Мустафа: закупуване на още изтребители F-16 от България, замяна на руския газ с американски в България и санкции на българи по закона „Магнитски“.

    Главният инспектор на Държавният департамент посочва, че посланикът е успяла „да убеди служебното правителство на България да подпише искане за закупуване на американски изтребители F-16“. Тъй като докладът е от май 2022 г., това означава, че служебното правителство, за което се говори в доклада, е на Стефан Янев."
  • 20 Даката

    7 5 Отговор
    Явно добре и им дойдоха парите от Америка за България и сега вече с едно леко побутване от доброто американче ще дозакърпят положението. Но напълно нормално все пак господарите бяха доста активни преди изборите и направиха всичко по силите си за да помогнат на ПП и ГЕРБ да имат мнозинство и да направят бъдещата коалиция на войната.
  • 21 Развеселен

    6 3 Отговор
    Ще им гледаме сеира!
    Вече има съдебна практика хора, които не желаят да бъдат снимани у го заявят, получават обезщетение от 20000 от медията, която ги излъчи!
    БТВ беше първата, която плати 40 бона на един бандюга сниман от репортерите й без негово съгласие!
    Тия арменци още при първото ужилване ще съберат цирка за нула време!

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Опечален

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Развеселен":

    Ако беше така, можеш да заведеш искове срещу всяка банка покрай която си минал или си ползвал от техен банкомат или всеки мол и хипермаркет.
  • 24 лклк5

    8 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ханс Балдунг":

    "Господарите" се занимават с дребни неща- някоя локва, някоя дупка на пътя, някоя смешна дума, изтървана от някое политическо лице... Те не засягат "големите" на деня.
  • 25 Дългият

    2 2 Отговор
    -Предаването е чудесно и когато го пуснат.... нека НОВА да разясни на аудиторията..... Кой...кой...нареди предаването да бъде свалено от екран...или пак задкулисни истории....
  • 26 Иванов

    3 3 Отговор
    Това шоу е единственото от всички риалитита в бг.ефира което си заслужава да се излъчва целогодишно и то по цял час поне а нова тв.се показа като много зависима от силните на деня щом Боко тиквата свали от ефира на частна медия едно предаване което реално показваше и решаваше проблеми на хората и показваше недъзите и корупцията в държавните органи лица и фирми
  • 27 Нашийник

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ханс Балдунг":

    Е, не е баш така, нали му дадоха златен скункс за "обещано - неизпълнено". А банкянският престъпник е мнително и отмъстително същество. Друг е въпросът, че в тия предавания се правят компрометиращи репортажи САМО срещу заплащане по поръчка.
  • 28 Отварям хладилника

    2 1 Отговор
    Отварям хладилника и … от него изкача поредното (изкопирано) предаване на братя Халваджян. Нема отърване от тия!
  • 29 Жалко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха":

    Но не живеем в този розов свят.
  • 30 Като не ви харесва, не ги гледайте!

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Тошко":

    Аз не харесвам шоуто на слави и не го гледам. Или пък ви се ще все физиономията на путин да гледаме? Едно въртите като развалени грамофонни плочи: Америка за България. Може би сменим рефрена с "путин за България". Само да не стане като "путин за Украйна"!
  • 31 Аз и Ти ,Двамата

    0 0 Отговор
    Всетника на Пеевски Уикенд или Телеграф може всичко да пише
  • 32 Йес

    1 1 Отговор
    Чакаме да се завърне и Шоуто на Слави
  • 33 Зрител

    0 2 Отговор
    Трябва да е по телевизия Евроком, която е 100 пъти по-обективна от Нова, бтв и тем подобни. Там останаха независими журналисти - Диков, Кулезич и т.н.
  • 34 Обективен

    2 0 Отговор
    Ако се върнат "Господарите", трябва да върнат концепцията от своето начало - в по-голямата част са показали гафове от телевизионния ефир, а в останалата - един репортаж на Дейвид, който в началото беше единствения репортер на предаването. Предполагам, че някои помнят, че в началото на 2004 г. Дейвид е влязъл с гранатомет в сградата на МВнР и бе спипан. В началото Кръстев и Зуека правиха много добро шоу - коментарът им за гафовете даже ме разсмива. После дойде Рачков и често се изложи, предаването се поизчерпа и започва да поставя повече място за безобразие в държавата. Мисля, че трябва Халваджиян да направи отделно предаване за безобразията, не да запълни "Господарите" с проблемите. Сега концепцията е: едва 1-2 минути гафове и 20 минути репортажи. В началото, през 2003 г., предаването се излъчваше по днес несъществуващата телевизия "7 дни", беше в делниците. По-късно същата година се премести в Нова телевизия и беше в събота и неделя по един час, не е лоша идеята, ако върнат сега. От 2004 г. "Господарите" бяха от понеделник до петък. За мен след 2009 г., когато се премести в Би Ти Ви, предаването тотално се изчерпа.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.