Last news in Fakti

15 Април, 2023 18:42 10 473 15

Захари Бахаров стана един от най-важните хора в шоубизнеса

  • захари бахаров-
  • актьор-
  • продуцент-
  • шоубизнес

Продуцентското дружество на Бахаров е дом на най-големите звезди в родния шоубизнес

Захари Бахаров е от малкото актьори в България, които никога не се оплакват от ниското заплащане в сферата на изкуството. И има защо. Само за две години той успя да се превърне от обикновен актьор в една от най-влиятелните фигури в родния шоубизнес. Сложил e ръка на огромна част от най-касовите проекти на българската сцена, пише Уикенд.

Само две години са били достатъчни на Захари Бахаров да стане продуцент на много от изявите на най-големите звезди у нас, като по този начин получава част от приходите от продажбата на билети. Той е един от петимата съдружници в дружеството „Артвент”, което се занимава с организиране на културни събития.

Под неговата шапка се изявяват артисти като Димитър Рачков, Любо Киров, Стефания Колева, Бойко Кристанов, Михаил Билалов, Христо Шопов, Хилда Казасян, близнаците Дарин и Деян Ангелови, Теодора Духовникова, Иван Бърнев, Емил Марков, Лилия Маравиля, Александра Сърчаджиева, Максим Ешкенази, Михаела Маринова и други популярни лица, които генерират приходи само със споменаването на имената си.

Сред тях, логично, е и братът на Захари - скандалният Явор Бахаров, който трудно би намерил работа без батко си.

„Артвент" продуцира хитови спектакли на режисьора Явор Гърдев, включително култовото заглавие “Чамкория”, билетите за което се разпродават за минути.

Любопитно е, че този успех на актьора на полето на бизнеса е постигнат само в рамките на две години. Фирмата му е активна от 8 март 2021-ва, показа проверка на „Уикенд". Като с магическа пръчка тя успява да привлече към себе си толкова много популярни артисти, че вече е трудно да намериш звезда, която не работи под нейната шапка.

Поне 80 на сто от всички хитови представления, които се поставят на независимите сцени у нас, са на големия Бахаров. Редно е да се отбележи, че той не работи сам, а има има съдружници. Един от тях е небезизвестния Кирил Киров, който от години работи по друга линия със звезди като Мариус Куркински, Виктор Калев и Иво Аръков. Неговият дял във фирмата е двойно по-малък от този на Захари. Той е съдружник в още доста фирми, включително „Глобал уеб" на Маги Халваджиян.

Другият съдружник на актьора е Велизар Величков - млад мъж, който ce представя като актьор, предприемач и пътешественик. Той също има участие в „Глобал уеб", но и в една от големите фирми за групово онлайн пазаруване, която продава билети за представления на „Артвент".

Другите двама съдружници на Захари са Ваня Симонска и Атанас Боев, които засега участват само в тази негова фирма. Актьорът отдавна се отказа от общата си фирма със своите колеги Юлиан Вергов и Владо Карамазов, но явно продуцирането му харесва. Затова е продължил да го прави, само че в друга компания. Той има и фирма с жена си - журналистката Диана Алексиева. През нея правят представленията си „Поетите" и развиват сайта на Диди. Така че напоследък актьорството е по-скоро хоби за по-големия брат Бахаров отколкото истинска работа. Той си вади хляба със съвсем други занимания.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Който иска извесност

    19 1 Отговор
    Трябва да цица от извора , иначе 3 лайка на снимка
  • 2 Златка райкова измъзената коза

    20 1 Отговор
    Бях на гледачка каза ми че ще имам 13 деца от 13 различни мъже , 11 от тях от ромски произход
  • 3 Златка райкова

    13 0 Отговор
    Гледам в телефона и виждам бъдещето
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ИВАН

    31 2 Отговор
    Милионерите си правят филми за тях си и ги пробутват на стадото да ги гледа, да ахка и да охка, но нека не се лъжем - нищо човешко и "културно" няма в тия филми, само кич, показност ... нищо което да те трогне или накара поне да се замислиш.
  • 6 АБВ

    24 6 Отговор
    Боже боже и тоя ако мисли че става за нещо
  • 7 абе,

    22 2 Отговор
    Не ми допада като актьор.Еднотипна игра в раличните роли.

    Коментиран от #9

  • 8 ИЗМЕТ

    17 1 Отговор
    ЧИФУТСКА!!!
  • 9 верно е

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "абе,":

    Държи се по един и същи начин.Няма израстване,само пари.
  • 10 Агоп Гарабедян

    13 3 Отговор
    Захари Бахаров неминуемо започва да прилича по манталитет на "великия" банкер инж. Л. Харпанцумян.
  • 11 ...„ПРОДУЦИРАНЕТО МУ ХАРЕСВА”....??!!!!

    3 0 Отговор
    ..😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁...
  • 12 НЕВЕРОЯТНО,НО ФАКТ!☝

    9 1 Отговор
    ОТКАКТО СПРЯХ ДА
    ГЛЕДАМ И СЛУШАМ
    БЪЛГАРСКА
    КИНО И МУЗИКАЛНА ПРОДУКЦИЯ
    ПРАВОПИСА И ПРАВОГОВОРА СЕ ПОДОБРИ
  • 13 дон

    8 0 Отговор
    Поне по един апартамент му минава през носа годишно .
  • 14 На кого

    9 0 Отговор
    е подлога този? Няма голям талант. Дано поне недоносеното му братче да го осъдят най-после, че вече много пари за подкупи даде да му оттърве кожата. Братя олигофрени.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.