Last news in Fakti

21 Април, 2023 13:15 999 6

Куентин Тарантино: Секс сцените не са част от моята визия за кино

  • куентин тарантино-
  • секс сцени-
  • филми

Известният режисьор заяви, че не включва любовни сцени във филмите си, освен ако не е необходимо, защото това е "проблематично"

Куентин Тарантино: Секс сцените не са част от моята визия за кино - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Сцените, съдържащи сексуалност, не са част от моята визия за кино..." Това амбициозно изречение принадлежи на един от най-плодовитите режисьори на киното. Известният режисьор, създал много запомнящи се филми през кариерата си, заяви, че не включва любовни сцени във филмите си, освен ако не е необходимо, защото това е "проблематично".

Този майстор-режисьор, който не прави компромис с голотата във филмите си, е Куентин Тарантино, известен с продукции като „Да разлаеш кучетата“, „Криминале“ и „Убий Бил“.

60-годишният Тарантино, който в момента работи по новия си проект "Филмовият критик", обясни мнението си за сексуалните сцени в интервю за испанския вестник „Diari ARA“.

Тарантино заяви: "Сексуалността не е част от моето виждане за киното". Заявявайки, че е много трудно да се снимат такива сцени, майсторът-режисьор твърди, че всеки се чувства много нервен в такива моменти.

Сред филмите, които Тарантино е заснел досега, има една забележителна продукция в това отношение. Във филма "Джаки Браун" с участието на Робърт де Ниро и Бриджит Фонда всъщност има сцени, противоречащи на кинематографичния възглед на Тарантино. Но освен това досега Тарантино не е правил никакви отстъпки по този въпрос. Има само едно условие Тарантино да бъде толерантен към подобни сцени: ако те са от съществено значение за историята на филма.

Куентин Тарантино споделя, че през цялата си кариера е имал късмета да пише истории, с които много хора се отъждествяват. "Това ми позволи да практикувам изкуството си без ограничения".

В момента Тарантино се концентрира върху проекта си, наречен "Филмовият критик" . Въпреки че не са дадени много подробности за този проект, режисьорът сподели пред испански телевизионен оператор, че кинокритикът, върху когото се е фокусирал във филма си, е жена.

Баща на две деца, Куентин Тарантино, който се ожени за израелската певица Даниела Пик през 2018 г. , прекарва по-голямата част от времето си в Тел Авив. Двойката има 2-годишен син на име Лео и дъщеря, която се роди през юли миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро шприца

    3 1 Отговор
    Обаче пък са моята визия за политиката! Даже за краткото време в което ме търпяха успях да шприцна една и ся фурната й пече, пече!
  • 2 Дейвид Тарантино брат му

    2 0 Отговор
    Но feet сценита са.
  • 3 Българин

    5 3 Отговор
    Велик, няма нито един лош и посредствен филм. Поклон
  • 4 Агнето

    6 0 Отговор
    Секс сцени няма, но кървави- лее се, лее се...
  • 5 Идън

    4 0 Отговор
    Но е на първа линия на масата във филма,, From Dusk Till Dawn,,- сцената със Салма Хайек.TitoTarantula- ,, After Dark,,. Но еротиката не му е чужда.
  • 6 Верно ли ?

    1 1 Отговор
    Има само негърски филми със сексуални гаври върху бели хора ! Ненормалник !