Last news in Fakti

22 Април, 2023 10:12 4 278 16

НАП продава къщата за гости на Милко Калайджиев (СНИМКА)

  • нап-
  • милко калайджиев-
  • къща за гости-
  • на търг

Това става ясно от съобщение на Националната агенция по приходите

За поне 600 бона продават публично на търг къщата за гости на Милко Калайджиев! Това става ясно от съобщение на Националната агенция по приходите (НАП). Внушителната постройка се намира в свиленградското село Мезек, като търгът е с тайно наддаване и е насрочен за 15 май тази година. Първоначалната цена е 600 000 лева, а размерът на депозита за участие е 120 хиляди лева, внасят яснота от агенцията.



"Къща за гости за алтернативен селски туризъм, с площ 340.93 кв. м., състояща се от два надземни етажа и полусутерен, както и заедно с всички останали постройки, включително жилищна сграда с площ 20 кв. м. Имотът има изграден водопровод, канализация, електрификация. Разполага с 5 комфортно и модерно обзаведени стаи. В стаите има климатик и централно отопление, WI-FI, интернет, цифрова телевизия и LED телевизор. Всяка стая разполага със собствен санитарен възел с душ кабина. Сградата е в отлично състояние", се казва в съобщението на данъчните.

"С НАП водим дела от 3 години. Делата си вървят, ние ги съдим, след това те ни съдят и така. 284 къщи се въртим в този кръговрат. Няма нищо трагично и дори да ми вземат къщата. Не ме интересува и грам", коментира пред "България Днес" фолклегендата Милко Калайджиев.



В края на 2019 г. беше обявено, че къщи за гости у нас ще трябва да върнат общо 46,4 млн. лв. като резултат от проверката на Държавен фонд "Земеделие" на всички обекти, които са направени с европари по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 година.

Тогава беше обявено, че Калайджиев трябва да върне около 304 хиляди лева. Певецът неведнъж е обявявал пред медии, че е изряден, декларирал е всичко и е съвестен данъкоплатец, а къщата се използва по предназначение.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 8 Отговор
    Моля каква Легенда но Моля ви се поСерьозно
  • 2 ИВАН

    37 3 Отговор
    Тоя пък кой го слуша - джагала, джугала - елате пиленца при батко ... бляк, чак ми се гади от такава "култура" ...

    Коментиран от #3

  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    37 1 Отговор

    До коментар #2 от "ИВАН":

    чалгата не е Музика
  • 4 хихи®

    27 2 Отговор
    Албена Вулева беше казала: "Милко Калайджиев изпълва със съдържание думите "Див селянин"
  • 5 Феликс Дж

    30 0 Отговор
    Добре, а за къщите ан разни зам-министери и други бюрократи кога ще чуем. Милко К. си е обикновен див селянин и така не е толкоз опасен като другите къщовници.
  • 6 Виж ти

    33 3 Отговор
    Уредил се и Милко с еврофондче. Добри приятели има. Те затова сега ги карат да връщат парите тези 284 уредени приятелчета. При нас всичко се изкривява. Най-голяма заслуга за това имат герб. Затова хората вече на никой и нищо не вярват. Дори и собствения слугинаж на герб. От тези 600х гласа поне 1/4 са купени. Останалите са на държавната хранилка и такива, дето цицат от еврофондове и държавен бюджет с нагласени обществени поръчки. Като имаме предвид, че за герб гласуват и членовете на семействата, излиза, че реалната им сила е не повече от 150х души партийни дейци, агитатори и захранващи чекмеджета. Те ни управляват и досега. На който не му харесва отива на терминал2 или като мене псува живота сърдито под мустаците увиснали, както е казал поета.

    Коментиран от #7

  • 7 оня

    3 17 Отговор

    До коментар #6 от "Виж ти":

    НЯкакви доказателства имаш ли за това което си написал ?
  • 8 фенче

    6 0 Отговор
    всички птички в кафеза и не могат да излезат, е сега кафеза отиде, пиленцата ще се скитат безпризорни
  • 9 ......па

    16 0 Отговор
    С тези къщи за /гости/ а всъщност за лично ползване с европари ДПС уреди всички свой хора включително цялата рода на уж лидера им Мустафа Карадайь.Защото тогава фонд Земеделие беше в техни ръце и за награда тогавашната му шефка те я направиха евродепутат.Няма случайни хора с такива къщи,все са партийно приближенени.Същата работа като с куфарчетата с народни пари който БКП=БСП раздаде на свои хора за да станат бизнесмени.

    Коментиран от #14

  • 10 Към ОНЯ

    12 0 Отговор
    Трябва ли някой да те убие за да повярваш, че е убиец. Ако можеш разгърни мисленето си и сам се убеди. Корупцията не е на показ, тя се вижда от тези които могат да мислят.
  • 11 Аграрен туризъм

    8 0 Отговор
    Ако в района на селото има индианци, цената е твърде завишена.
  • 12 Сухия

    8 0 Отговор
    А какво е наказанието за злоупотреба?
  • 13 ха ха

    4 0 Отговор
    Сметка на салфетка:
    Тази къща на око трябва да прави оборот 60 000 годишно за да се изплати. Наскоро четох за 40% пълни хотелите в БГ. Значи 120 дни в годината. 60 000 :120 = 500 лева на ден. Или по 100 лева на стая... Хм...
  • 14 Бойко в Банкя е собствена къща

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "......па":

    Нали и бившия на "боркинята" в ЕП Ленче също има такива къщи. А и министърката на регионалнотчо от кабинетите на мунчо и дъщеря й също, и още знайни и незнайни потомци на партизани и ченгета😘😘😘😘
  • 15 помияръ

    3 0 Отговор
    мезиш ли? мезиш ли ?
  • 16 Павел пенев

    3 0 Отговор
    Милко циганина и той с къща за гости? Сега НАП с призив - елате пиленца на батко, да си вземем къщата на татко. Гнусен чалгаджия.