Last news in Fakti

22 Април, 2023 19:24 1 154 2

Австралийският комик Бари Хъмфрис почина на 89 години

  • бари хъмфрис-
  • комик-
  • починал

Комикът е издъхнал в болница в Сидни

Австралийският комик Бари Хъмфрис почина на 89 години - 1
Снимка: Shutterstock

Австралийският комик Бари Хъмфрис, носител на награда "Тони" и добил световна популярност със сценичния си образ Една Евъридж, почина на 89 години, съобщиха световните осведомителни агенции, предава БТА.

Семейството му потвърди, че комикът е издъхнал в болница в Сидни, където се лекуваше от няколко дни от усложнения лед операция на тазобедрената става.

"Той бе изцяло верен на себе си до последния си дъх, не изгуби и за миг блестящия си ум, уникалното си остроумие и щедър дух", се посочва в изявление на семейството.

"Повече от 70 години на сцена, той бе артист до мозъка на костите си, изнасяше представления до последната година от живота си и планираше нови, които за жалост няма да се случат", допълват роднините му.

Хъмфрис живееше в Лондон от десетилетия и през декември миналата година се завърна в родната си Австралия.

В интервю за "Сидни морнинг хералд" миналия месец той каза, че физиотерапията, на която се подлага след падане и последвала операция на тазобедрената става, за него е "агония".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РИП

    2 0 Отговор
    Божидаро ! Надали знаеше нещо за този човек преди да погледнеш чуждата преса !
    В Етиопия е убит един такъв , но нищо не пишеш !
  • 2 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор
    Ей Дейм Една, винаги бъркам името на шефа на ЮФС с това. Той щото и ония имаше едно такова женско име.