Last news in Fakti

24 Април, 2023 15:32 2 183 13

Отключват ли магнитните бури свръхестествени способности?

  • магнитни бури-
  • слънчеви изригвания-
  • способности-
  • свръхестествено-
  • екстрасенс-
  • гадател

Слънчевите изригвания са способни да ни направят по-чувствителни към свръхестественото, смятат учени

Отключват ли магнитните бури свръхестествени способности? - 1
Снимка: Shutterstock

Магнитните бури ни правят екстрасенси и отприщват всякакви гадателски и други нетрадиционни способности, пише Ретро.бг.

Това твърдят учени от университетите в Манчестър и Лестър, които години наред изследват магнитните бури и влиянието им върху хората. Тръгнали от въпроса защо тези небесни явления влияят на едни повече, отколкото на други, а на някои въобще. Слънцето е директно отговорно за магнитните бури. Неговите изригвания и коронарни изхвърляния от време на време изкривяват геомагнитното поле, което опасва Земята. Образно казано, огъват магнитните силови линии, които защитават живота на нашата планета.

Най-прочутото и зрелищно проявление на тази магнитна защита са северното и южното сияние. Но това не означава, че всеки път, когато има сияние, има и магнитна буря, която стига до повърхността на Земята. По тази логика магнитната буря трябва да е съсредоточена повече до полюсите, а всъщност тя се усеща по цялата Земя.

Новото е, че британските изследователи свързват чувствителността към магнитните бури с наличието на специални FAD молекули. Едни ги имат в повече, други по-малко. Но те съществуват във всички живи организми и биологични продукти. Освен това те се свързват директно и с шестото чувство у човека. Изследвания са показвали как екстрасенсите имат наличие на много повече FAD молекули, отколкото останалите хора. Количеството на тези молекули може да се променя и не е константно.

Дори покойната ясновидка Вера Кочовска е била изследвана за наличието на такива при визитата си в Япония.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    6 0 Отговор
    С 5G ще ви направят всички..,,ясновидци,,.., особено ваксаните, ще ви управляват ..,,дистанционно,, и това не е майтап..
  • 2 Йекстрасенкс

    4 0 Отговор
    Виждам как ше се обединят първите политически сили във всеобщото ограбване на народа....
  • 3 въпросче

    1 0 Отговор
    Какви са тези FAD молекули? Какъв строеж имат?

    Коментиран от #5, #6

  • 4 химик

    1 0 Отговор
    В биохимията, флавин-аденин-динуклеотидът (ФАД) е редокс- кофактор, участващ в множество важни за метаболизма реакции. ФАД съществува в две различни редокс -състояния, които преминават едно в друго чрез отдаване или приемане на електрони. Молекулата на ФАД съдържа рибофлавин,(половинката на витамин B2) свързан за фосфатната група на молекула аденозиндифосфат (АДФ). Флавиновата група е свързана за рибитол- захарен алкохол, чрез въглерод-азотна връзка, а не с гликозидна връзка. Така рибофлавинът технически не е нуклеотид, но името флавин-аденин-динуклеотид, макар и неточно, е широко навлязло в теорията на нуклеотидите. ТОВА КАЗА чичко Гугъл.
  • 5 Дими Дм.Минева

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "въпросче":

    ФАД🤣😂 абе за "Цикълът на Кребс!!! представлява метаболитична верига от взаимодействия, при която става пълно разграждане на пирогроздена киселина до СО2 и Н2О, при което се отделя енергия за нуждите на клетката..." Обаче нещо ясновидство то не се връзва с метаболизма.

    Коментиран от #7

  • 6 това е биохимия

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "въпросче":

    ФАД са молекули преносители на електрони при окислителното фосфорилиране.
  • 7 така ли

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дими Дм.Минева":

    А с какво се свързва? Процесите в "компютъра" изискват много енергия.

    Коментиран от #8

  • 8 Дими Дм.Минева

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "така ли":

    Роботи ясновидци няма! Ясновидството е дарба. Всеки човек я има, но не у всеки се проявява. Не е еднаква и формата. Понякога е просто инстинкт -да не направиш или да направиш нещо си. Дълга тема....

    Коментиран от #9

  • 9 Какви роботи???

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дими Дм.Минева":

    Неслучайно поставих думата "компютър" в кавички.💡

    Коментиран от #10

  • 10 Дими Дм.Минева

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Какви роботи???":

    С висшата невидима космическа енергия се свързва. Магнитните бури влияят различно на всички живи твари.

    Коментиран от #11

  • 11 Въпрос

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дими Дм.Минева":

    А ако някой има гранично високи нива биоенергия по психоматрицата на Питагор, как се отразява тази допълнителна слънчева енергия на тези FAD молекули? Свръхестествено? ! ?

    Коментиран от #12

  • 12 Дими Дм.Минева

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Въпрос":

    ФАД ето какво е "Растения и някои микроорганизми, способни да синтезират флавини, но при висши животни (като човек), синтезът на изоалоксациновия пръстен не е възможен, така че тези съединения се набавят чрез диетата, като витамин В2". ФАД веригата се изобразява от Менделеевата таблица Н-водород О-кислород и Р-фосфор. От статията не е ясно има ли връзка с енергията и каква е, ако има?
  • 13 Дими Дмитриевна Минева

    2 0 Отговор
    Не магнитна буря, а падането ми от 2 м, по гръб когато бях на 4 години е отключило екстрасенски способности у мен. Изразяващи се не в предсказание или врачуване, а в силна лечебна енергия!