Last news in Fakti

20 Май, 2023 11:19 1 902 3

200 млн. долара струва новият луксозен дом на Джей Зи и Бионсе

  • бионсе-
  • джей зи-
  • имение-
  • калифорния-
  • най-скъпият имот

Имението на звездната двойка е най-скъпият дом, продаван някога в целия щат Калифорния

 200 млн. долара струва новият луксозен дом на Джей Зи и Бионсе  - 1
Снимка: EПА/БГНЕС

Джей Зи и Бионсе са се сдобили с един от най-големите архитектурни шедьоври в САЩ и всъщност най-скъпия в Калифорния - имение от 30 000 квадратни фута в най-добрия район на Малибу.

Източници на недвижими имоти, цитирани от TMZ, споделят, че двойката е платила 200 милиона долара за имота, което го прави най-скъпия дом, продаван някога в целия щат Калифорния, засенчвайки предишния рекорд от 177 000 милиона долара. Това е и втората най-скъпа сделка с недвижими имоти в страната - първата е 238 милиона долара за апартамент в Ню Йорк, пише dir.bg.

Имението е било обявено за колосалните 295 милиона долара, така че сделката на звездната двойка определено е била добра, отбелязва изданието.

Къщата е разположена на скален склон с площ от 8 акра с изглед към Тихия океан в района на Paradise Cove, известен още като Billionaires Row. Имотът е архитектурно бижу, проектирано от Тадао Андо, японски майстор архитект, който проектира и къщата на Кание Уест в Малибу.

Имотът е бил собственост и е построен от Уилям Бел - един от най-големите колекционери на изкуство в света. На Бел са били необходими почти 15 години, за да изгради изцяло бетонната конструкция.

Къщата е втората масивна покупка на недвижими имоти на двойката в района на Лос Анджелис. През 2017 г. те закупиха имение в Бел Еър за 88 милиона долара и вляха още милиони в имота, за да го продадат за над 100 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Моите иважения

    14 1 Отговор
    Към тези изпълнители ама вижте ги...като от Столипиново и Максуда са бе...
  • 2 Ти да видиш

    7 0 Отговор
    Интелигенцията на Сащ...И там ги тресе чалга културата, нищо че не знаят какво е това. хахаха
  • 3 НАПкo aйСuктuрoв

    1 0 Отговор
    Къщурка: 30000ft² = 2787.091m²
    Скален склон 8 Акра = 32374.84 m²
    Цена: 200 млн.долара
    Сделката на звездната двойка определено е била добра