Last news in Fakti

21 Май, 2023 10:05 2 104 2

Рецепта на деня: Лингуини с пармезан

  • паста-
  • лингуини-
  • дженифър гарнър-
  • пармезан-
  • какво да сготвя

По рецепта на Дженифър Гарнър

Рецепта на деня: Лингуини с пармезан - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • 1 кг паста лингуини
  • 8 с.л. несолено масло
  • 12 свежи листа градински чай
  • 1 лимон, изцеден
  • 1 1/2 ч. прясно настърган пармезан
  • Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата в голяма тенджера с подсолена вода, докато стане ал денте, следвайки инструкциите на опаковката. Междувременно разтопете маслото в голям тиган на среден огън. Добавете листата градински чай.

Забележка: Дженифър използва 12 листа градински чай. Въпреки че рецептата е удвоена рецепта, листата са оставени 12, защото с 24 листа има вероятност да се усеща само градински чай.

2. Продължете да разбърквате маслото за около 7 минути, докато видите покафенели парченцаа, листата градински чай започнат да изглеждат хрупкави. След това добавете лимоновия сок.

Когато пастата е готова, извадете 1 ч. вода от пастата и я оставете настрана. Отцедете пастата в гевгир, поставен в мивката. Добавете отцедената паста към кафявото масло и използвайте щипка, за да я смесите със соса. Налейте водата към пастата и продължете да бъркате, докато сосът се сгъсти. Поръсете сиренето и подправете със сол и черен пипер на вкус. Сервирайте с още пармезан отгоре.

Можете да направите тази паста с кафяво масло за 15 минути, ако работите оптимизирате работата си. Варенето на пастата отнема най-много време, така че ето какво може да направите: Поставете тенджерата с вода на силен огън с капак. Докато чакате водата да заври, преминете към приготвянето на кафявия маслен сос. Когато водата започне да ври, пуснете пастата. Ако сосът е готов преди пастата, просто я свалете от котлона. Номерът да получите вечерята по-бързо на масата е да не чакате водата да заври и пастата да се свари.

3. Експериментирайте със съставките

Не обичате градински чай? Не го добавяйте. Нямате лингуини? Всяка форма на паста ще свърши чудесна работа. Не сте фен на пармезана? Използвайте Грана Падано, Пекорино или друго сирене по ваш вкус. Не можете да консумирате млечни продукти? Заменете маслото със зехтин. Всяка от тези вариации ще ви донесе невероятно вкусна паста, пише actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъй де

    4 4 Отговор
    Баба ми все лингуини с пармезани нагъваше,че и ний с тях израстнахме..
  • 2 Поамериканчена

    4 3 Отговор
    една класическа италианска рецепта с тези листа от чай ! Категорично НЕ !