Last news in Fakti

30 Май, 2023 18:46 2 851 10

5 прости неща, които ще направят семейния ви живот щастлив

  • семейство-
  • взаимоотношения-
  • връзка

Тайната на прекрасните взаимоотношения

5 прости неща, които ще направят семейния ви живот щастлив - 1
Снимкa: Shutterstock

Семейният живот не винаги е прост, но това не означава, че не може да е щастлив. Психолозите обясняват какво може да направи връзката ви по-силна и приятна, по всяко време и при всякакви условия.

Съветите, описани по-долу, разкриват тайната на прекрасните взаимоотношения. Опитайте се да следвате препоръките на експертите, ако наистина ви е грижа за перспективите на връзката и вашето щастие в брака.

Споделени хранения

Ако тръгвате по различно време сутрин за работа, опитайте да споделите вечерята си, а не закуската. През уикендите дори можете да приготвите храната заедно. Психолозите смятат, че това е много добро за укрепване на брака. Просто е, защото вечерята или закуската не е само хранене. Те са и чудесен повод за общуване и споделяне на мисли, получаване на морална подкрепа.

Чувайте се през целия ден

Много е важно. В днешния свят темпото на живот е твърде припряно. Случва се влюбените да говорят за няколко минути вечер, а през деня изобщо да не го правят. За щастие, имаме телефони и интернет. Обаждайте се по-често един на друг.

Научете се да се чувате и да се изслушвате

Много е важно, защото нямаме особено време за това. Понякога важен разговор може да се проведе в градския транспорт, в кола на път от работа, в кафене, в компанията на приятели. В никакъв случай не отхвърляйте този, който ви е скъп - той няма по-близък от вас.

Прегръщайте се по-често

Експертите са провели серия от тестове и експерименти, след което стигнали до извода, че прегръдките са много по-добри от целувките. Те сближават много двама души. Прегръщането освобождава специални хормони на щастието, а нивото на хормона на стреса, наречен кортизол, значително намалява. Проучванията показват, че най-щастливите двойки са постоянно прегръщани и този ритуал е техен приоритет както сутрин, така и вечер.

Подкрепяйте се взаимно

Винаги, във всяка ситуация, подкрепяйте сродната си душа. Понякога наистина имаме нужда от това. Когато няма дори най-малка подкрепа, изпитваме чувство на безнадеждност и страх. Ако няма подкрепа във връзката, това не е любов и не е брак. Просто е един вид заместител на любовта. Двама влюбени трябва винаги да си подават ръка, независимо колко трудна е ситуацията. Иначе любовта няма бъдеще.

Бъдете изключително внимателни към нуждите и исканията на вашата половинка. Не се страхувайте да правите отстъпки и подарете на любимия човек усмивки и позитив, радост и доброта.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Добре е

    3 0 Отговор
    Ако има само пет приятелки...
  • 5 Роза

    5 0 Отговор
    Хубава статия!Голям късмет е партньорът ти да се случи сродна душа!Приятелството и взаимната подкрепа в брака са най-важни!Без тях няма щастлив брак!
  • 6 и ви се истропам в устите

    2 1 Отговор
    Ще имате още по щастлив брак, бански старци такиа
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 украинцами бансково старецом

    2 2 Отговор
    Патамуща украйнкого банского старецом
  • 9 факти.бг е втората украйна

    4 1 Отговор
    Факти да ми ядете космесалите нектарини , украинци такива
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.