Last news in Fakti

8 Юли, 2023 14:09 6 708 34

"Топлофикация" вдигна неправомерния запор над пенсията на Антон Радичев

  • антон радичев-
  • пенсия-
  • сметки-
  • запор-
  • топлофикация-
  • парно

От години "Топлофикация" без основания е запорирала пенсията и сметките на актьора

"Топлофикация" вдигна неправомерния запор над пенсията на Антон Радичев - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Големият актьор Антон Радичев вече диша свободно, след като от „Топлофикация“ вдигнаха запора на пенсията му, похвали се пред „Телеграф“ самият той.

Доайенът на Народния театър от години води война с парното, заради която сметките му бяха поставени под запор. Заради това той се договаряше за артистичните си изяви да му плащат на ръка. „А около всяко 7-о число ходех в банката, пускахме молба, обажда се по телефона банковият служител, освобождават ми за един час пенсията, за да мога да си я изтегля. И след това отново запорират“, оплаква се любимецът на българската публика.

Всичко това обаче вече е минало, макар и за негова сметка. „Въпреки че съм невинен, парното ме осъди, защото ме смята за виновен. На мен ми омръзна вече да си късам нервите с тези дела и реших да платя всичко каквото смятат, че дължа на „Топлофикация“, и да си гледам живота“, добави Антон Радичев. Той е превел в сметката им над 6000 лв., но повече го боли за това, че са го осъдили, без да го известят, за да присъства в залата. „Иначе щях да си отида с адвокат и щеше да стане съвсем друга историята. Едно време имахме един скеч в „Клуб НЛО“: „Лятно време щели да искат такса за риене на сняг, а пък другата зима щели да взимат такса за чадъри“. Та така“, не губи присъствие на духа комикът.

На 7 юли, той отново има радостен повод да почерпи – навършва 76 г. Партито обаче се отлага заради операция.

„В сряда ме оперира един много голям доктор - доц. д-р Ходор Факих, който ми е приятел от много години. Даже сега ходих на изследвания след операцията. След резултатите казват, че всичко е наред, но ще видим, мен си ме боли. Имах проблем в преден зъб, даже са два. Единият е загнил, седял е под мост. Подух се, но ще се оправи.

Докторът вика, че другите хора били по-подути, аз горе-долу съм нормално. Д-р Факих е по сложните операции. Неговата подчинена, като ме видя, вика: „Шефе, много е сложно“, а той ѝ отвърна: „Да, за моя приятел, веднага“, разказа Радичев.

Операцията е продължила около час, с упойка, като непрекъснато стоматологът го е питал дали го боли, а той е усещал само машинката. „Вече почнах антибиотик, в 8 ч сутринта го пих, довечера пак в 8. Една седмица трябва да го приемам. Сега докторът каза, че ако искам да го спра за един ден, да мога да си пия една ракия за рождения ден, но си викам – за какво да го спирам, като пак трябва да го почвам. Така че ще го посрещнем кротко и полека с моята Еми, а по-нататък ще го празнувам с приятели“, споделя актьорът. Той се е запознал със зъболекаря в обща компания преди много години, после започнал да ходи за елементарни неща, а сега се наложило да му направи и сложна операция.

Почивка

Антон Радичев вече е във ваканция от Народния театър „Иван Вазов“, на чиято сцена се изявява от почти половин век. С нетърпение той брои дните до лятната си почивка на Созопол в къщата на първата ни трупа. Обикновено той летува в компанията на колегата си Георги Мамалев и неговата съпруга, но тази година ще се разминат. „Жорето ще е преди мен там, понеже сме в една и съща стая. Не знам кой колега ще е в другата. Иначе там обезателно ще почерпя за рождения ден“, каза още звездата от НЛО и 43 игрални филма, сред които „Оркестър без име”, „Под игото”, „Хотел Централ”, „Маневри на петия етаж”, „Щурец в ухото”.

Именно на плажа в Созопол той е снимал незабравимата сцена от „Оркестър без име“, в която произнася култовата реплика „Ще ме цака той мене с топла бира“. „Вече никой не те цака с топла бира, защото всички са частници. Но когато снимахме „Оркестър без име“, беше друго време. Специално тази реплика аз си я измислих, защото контактувам с много хора от махалата, изобщо с народни хора. Те я употребяваха тази реплика. И аз в този момент се сетих и си я вкарах, като снимахме сцената как играем с Велко на карти на плажа. Людмил Кирков, Бог да го прости, веднага я прие. И каза: „Това ще бъде едно от нещата, които ще се запомнят в този филм“. Така и стана“, спомня си Радичев.

Отново на работа

И това лято Антон Радичев ще има роля в нова филмова продукция. „Имам предложение за игрален филм от жена режисьорка. Тя се казва Яна и е омъжена в Испания за българин, който свири в голям техен оркестър. Това ще е втори голям проект за нея. Снимките ще започнат в средата на август и ще продължат до края на септември. Ще играя възрастен човек, който е отишъл за хляб и се връща след 14 г. Повече и аз още не знам, предстои да ми дадат сценария“, издаде плановете си в аванс актьорът.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бмх

    35 1 Отговор
    Антоне
    Изпей им твоята песен вашт амама докога!
  • 3 Мнение

    44 1 Отговор
    Трябва или да ги опандизят като Вальо топлото или да ги пребият като Порожанов. Тогава ще ги е страх да се подиграват с гражданите

    Коментиран от #15

  • 4 Град Симитли

    14 5 Отговор
    Тва е, щото Зеленски дойде да я вдигне, нале?!

    Коментиран от #8

  • 5 Хасковски каунь

    13 4 Отговор
    Да ме прощавате, ама да попитам що му е запорирана пенцията?
  • 6 Пурко

    26 15 Отговор
    Интересно как става тоя номер с телефонно обаждане до еди кой си да ти вдигнат запора за 1 час, за да си изтеглиш пенсията..?! Дедо Антончо да не се оплаква, добре си живееха при комунизма-награди, апартаментчета, коли, пари.. Явно и сега продължава да я кара с връзки
  • 7 пенсия

    5 3 Отговор
    Е как си пие кафето с ЛО-ТО
  • 8 НЕ БЕ...?!

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "Град Симитли":

    Путин е виновен,че спря газа и вдигна изкуствено цените,че хората да се чудят как да плащат...!
  • 9 муцунка

    7 0 Отговор
    Жена-режисьор.Щом е режисьорка,е ясно,че е жена. Мъж-режисьорка няма.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    23 0 Отговор
    А обясниха ли, защо при по-малко консумация ти се увеличава специфичната енергия за затопляне на водата и пак плащаш много? Ех, де да имаше комисия, която да се самосезира....
  • 14 не-"топло"

    23 1 Отговор
    Тази общинска фирма за "топло" трябва да се закрие и изгради наново. Тя върши неправомерни действия и тормози хората. Веднвъж завеждат дело за неплатена сметка, човекът плати и сле известно време, пак завеждат дело за същите пари и същия период. Разкарват хората излишно, хабят се нерви, а на ония от ж.к. Борово им дреме на....Мои приятели имаха такъв проблем, писаха до омбудсмана, но нищо...И омбудсманът трябва да сменят.Ковачева за нищо не става.

    Коментиран от #26

  • 15 правосъдие

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    Всички да бъдат освободени, да ги разтурят и предадат на съд, на наказателен съд!
  • 16 Вальо Студеното

    23 0 Отговор
    Тези от монополистите на парно отопление постъпват така и с други хора. Надписват сметки, завеждат дела, хората плащат и после пак завеждат дела, да платят абонатите и за разноски по делото, лихви , държавни такси и т.н. Не се обжадт по телефона да извяестят абоната, а директно в съда. А иначе за дребни суми от 20-30лв звънят по телефона, а за големи суми, измислени от тях, пускат директно в съда.Мр ъсни хора !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ревизор

    16 0 Отговор
    Тези от Топлото трябва да ги пратят на "топло"- адресът е София, кв. Банишора, бул. Столетов №21.
  • 19 закриване

    21 0 Отговор
    Закрийте това предприятие за ограбване на хората! Също и фирми за "топлинно счетоводство"- да се премахнат! Това може да стане чрез промяна в закона.
  • 20 Събев

    13 1 Отговор
    Омбудсманът при оплаквания относно парно то,нищо не предприема
  • 21 Топлофикация трябва да е държавна и да с

    10 1 Отговор
    Субсидира от държавата защото е строена от държавата не е строена от община София за да е общинска фирма и така да конфронтира гражданите и съседите

    Коментиран от #22

  • 22 И ПАРНОТО

    4 6 Отговор

    До коментар #21 от "Топлофикация трябва да е държавна и да с":

    в София да е безплатно.
  • 23 Валентин Топлев

    17 0 Отговор
    Топлофикация третира хората като крепостни селяни.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Чочо

    3 14 Отговор
    Какъв голям актьор е тоя с 2 роли тъпи?И защо все актьори и певци пищят че нямат пари?6000лв сигурно не е плащал поне 5 години.А другите пенсионери как са изрядни към тези боклуци топлификация с мижавите си пенсии

    Коментиран от #32

  • 26 Русенец

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "не-"топло"":

    Една прекрасна услуга и структура като я полазят паразитите се превръща в бич за хората. И наново да я изградят, ако пак същите чичковци и лелки се внедрят, няма да е по-различно.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 1234

    5 1 Отговор
    Трябва да стане като в дивия запад навремето- появи се ,,Колт,, и направи хората равни.
  • 29 ганю

    5 1 Отговор
    ами папкате от топлофикация затова е така
    лъготите и мамите хората с години изедници
    Това е една мръсна УЙДУРМА
    К.Петко Войвода
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 народен съвет

    5 0 Отговор
    навързвате кат пилци шефофете и всички от управлението както и собствениците на Топлофикация
    край Александър Невски.Подпирате до всеки една по дебела и не много окастрена гьостерица
    Поканвате цяла софия ,потребители и доброжелатели на топлофикация
    и им надписвате правата на народа със синьо-зелени букви по гърбината(както в индия)
    казва се л.и.н.ч. и избирате един така наречен шериф да води националния съвет
    после пускате репортаж за да зарадвате цяла България
  • 32 ПарапетПетко

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Чочо":

    Ти очевидно никога не си имал вземане давене с Топлофикация и в розовите ти представи потребителите консумират енергия, смята се колко и после си плащат каквото са консумирали. Само разни тарикати като Антон Радичев не щат да си плащат.
    Реалността е коренно различна. Топлофикация си правят свободни съчинения и всеки може да се окаже длъжник и осъден без да разбере изобщо, че го съдят, както вероятно се е случило с Антон Радичев.
    Отрязъл съм тръбите, всичко е затапено, няма сградна инсталация и въпреки това пак им дължа пари всеки месец по 1,20. Малка сума, но за абсолютно нищо.

    Коментиран от #34

  • 33 към фалит!

    1 0 Отговор
    Едно от най-отвратителните учреждения, които съществуват. Бетер затвора.
  • 34 Чочо

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "ПарапетПетко":

    Напротив,от дълги години съм в неразрушим брак тях,също им сърбам попарата .Че тези от топлото са обирджии и крадци няма никакво съмнение.При свалени радиатори такса мощност 82лв,при пуснато парно на същия апартамент съседа 125лв.Кражбитв са видни .Аз се възмущавам че все актьори и певци нямат пари и реват ,и се възползват от мижавата си слава за да ползват привилегии .Я ходи в банката да ти вдигнат запора за 1 час ,за да си вземеш парите?