Last news in Fakti

18 Юли, 2023 19:29 5 359 2

Голи туристи предизвикват забрана за планинско катерене в Бали

  • бали-
  • катерене-
  • голи туристи-
  • забрани

Популярният индонезийски остров предприема мерки срещу лошото поведение на туристите

Голи туристи предизвикват забрана за планинско катерене в Бали - 1
Снимкa: Shutterstock

Бали предложи забрана за планинско катерене в рамките на най-новата си мярка срещу лошото поведение на туристите.

Индонезийският остров е известен със своите вулканични върхове и богати оризови полета. Но след поредица от инциденти с неуважително поведение, обикновено свързани с голота, на посетителите може да бъде отказан достъп до изгрев слънце на популярния връх Батур и 21 други планини.

Миналата година руски инфлуенсър беше депортиран от страната, след като позира гол върху древно свещено дърво. През март друг турист беше изгонен, след като полугола негова снимка на планината Агунг стана широко разпространена.

Предложената забрана е част от плана на губернатора на Бали Ваян Костер за ограничаване на непристойното поведение на острова.

Прилага ли се забраната за катерене в Бали?

На пресконференция на 31 май Костер обяви, че забраната за алпинизъм влиза в сила "незабавно", според новинарския канал CNN. Съобщава се, че забраната ще важи както за местните жители, така и за туристите - освен по време на религиозни церемонии.

По-късно обаче министърът на туризма Сандиага Унои заяви, че предложението все още се обсъжда и ще трябва да бъде одобрено от местния парламент, съобщава британският вестник The Independent.

През юни туроператор, занимаващ се с планински преходи, заяви пред National Geographic, че все още не е видял никакви промени на място.

Какви други правила и разпоредби въвежда Бали?

Според плана на Костер туристите, посещаващи Бали, скоро ще могат да получат съвети за скромно облекло и подходящо поведение на светите места.

Островът вече е въвел други мерки за ограничаване на опасното и неуважително поведение на туристите.

По-рано тази година властите забраниха на туристите да наемат мотоциклети след поредица от пътни нарушения, извършени от чужденци. Сега посетителите се насърчават да наемат автомобили вместо това.

Спорните планове за забрана на извънбрачния секс в Индонезия обаче няма да се отнасят за туристите.

Въпреки че Индонезия е предимно мюсюлманска страна, балийският индуизъм е основната религия в Бали.

На острова има хиндуистки храмове и свещени места, включително планината Агунг - активен вулкан, почитан като дом на боговете. Тя е една от четирите свещени планини, заедно с Батур, Батукао и Абанг.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Новичок

    6 2 Отговор
    Хайде още една "звизда" журналист Пфу...
  • 2 Ироничен

    4 2 Отговор
    Шашави хора ходят на шашави места и се оплакват от шашави закони.