Last news in Fakti

28 Октомври, 2013 13:10 1 017 2

Блокаж в НЗОК. Не намериха 100 млн. лв. за болниците

  • нзок-
  • болници

Надзорният съвет на НЗОК не намери решение как да осигури допълнителни 100 млн. лв., за да се разплати с болниците до края на годината.

В 18 ч. отново ще има заседание.

До блокажа в НЗОК се стигна след като представителите на държавата са гласували с "въздържал се" и така решението за актуализация не било прието.

„Днес ми се предлагат документи от държавата да актуализира бюджета и после те ми гласуват „въздържал се”. Аз да не съм дебил”, каза пред бТВ представителят на КНСБ в Надзорния съвет д-р Иван Кокалов.

Председателят на Надзорния съвет и заместник-министър на финансите Людмила Петкова контрира с аргумента, че не е ясно откъде ще бъдат взети парите.

Миналата седмица Надзорният съвет обяви, че очаква 30 млн. лв. от здравни вноски да бъдат платени на болниците. Тези пари обаче не са налични, тъй като здравните вноски са декларирани, но не са внесени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Georgi Enchev

    2 0 Отговор
    Груб съм ама е така.Ако не бяха тези бежанци парите щяха да отидат в болниците,а не да хрантутим чуждите хора..
  • 2 Бай Иван

    0 0 Отговор
    А и в здравната каса постъпват много пари , но как се разпределят май никой не знае!