Last news in Fakti

21 Юли, 2023 14:18 9 069 22

Муки похарчи наследството на Стоянка Мутафова

  • мария грубешлиева-муки-
  • стоянка мутафова-
  • наследство

Мария Грубешлиева вече се въздържала от излишни харчове

Муки похарчи наследството на Стоянка Мутафова - 1
Снимки: ЕРА/БГНЕС

Спестяванията, които покойната Стоянка Мутафова завеща на единствената си дъщеря Мария Грубешлиева-Муки, очевидно са на привършване. В последно време щерката на комедийната легенда е започнала по-добре да си прави сметката, защото парите в банката се топели с бързо темпове, а разходите се множели.

Муки вече се въздържала от излишни харчове, а наскоро ѝ се наложило да си купи нова пералня и била удивена от високите цени на битовата техника в търговските вериги. Оказало се, че Грубешлиева не можела да си позволи да плати уреда кеш и го взела на лизинг. Сумата от 1200 лева щяла да плаща цяла година.

Старата машина се развали и много исках да я поправят, защото имам сантимент към нея. Уви обаче ремонтът се оказа невъзможен. От мола си взех на изплащане голяма нова пералня, в която ще кисна и олекотените си завивки - нещо, което не можех да правя в предишната. Лизинговите ми вноски са по 100 лева на месец“, сподели Муки неотдавна пред в. "Уикенд".

Откакто живее сама, щерката на легендарната Стоянка Мутафова се е научила да прави по-добър разчет на финансите си, за да не го докара до просешка тояга. Преди години тя обичаше да се глези със скъпи разкрасителни процедури и почти всеки ден посещаваше салони за красота. Мария е и запалена по модата и често си купуваше лъскави придобивки, но шопинга по бутиците вече е свела до минимум, отбелязва "Ретро".

Муки се издържа благодарение на наема на апартамент в „Лозенец“, който приживе майка ѝ купила и оставила като наследство. Жилището е различно от това, в което комедийната легенда до последно живя, и в момента е обитавано от щерка ѝ. Ако нямала този доход, едва ли Мария щяла да успява да свързва двата края, защото пенсията ѝ е социална и е едва 180 лева, ожали се преди време самата тя. Причината сумата да е толкова ниска е, че Муки нямала необходимия трудов стаж, за да бъде пенсионирана дори с минималния размер.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пет

    103 3 Отговор
    лева не е изкарала готованата в мизерния си живот , та лесни пари от безсъвестен човек - лесно се харчат ! Бог да прости Стояна .
  • 2 Да, да

    63 5 Отговор
    Важното е да има за водка!
  • 3 ХАХАХА

    82 1 Отговор
    ХАХАХА Мукито има социална пенсия ,което означава ,че мързела няма дори 15 години трудов стаж ,защото ако го имаше щеше да взема 80 % от минималната пенсия или около 400 лв . И моля не пишете за разкрасяване на баба на 70 + и глезотии като бутикови дрехи . Всъщност на каква база ни занимавате с поредния търсейки?

    Коментиран от #4

  • 4 ХАХАХА

    51 1 Отговор

    До коментар #3 от "ХАХАХА":

    Не търсейки ,а ТЪРТЕЙ!
  • 5 Заключение

    67 3 Отговор
    Тая пача да беше поработила като всички български граждани, а не да виси цял живот на врата на майка си. Сега сигурно и социални помощи получава.
  • 6 Офанзивен дефанзиф

    54 3 Отговор
    Леле, разби ми сърцето! Толкова години на гърба на мама, без работа и само разкрасителни процедури. И накрая какво - нищо! Нито пенсия, нито красота! Само славата на безполезната дъщеря на Стоянка Мутафова... Предлагам да направим фонд Муки, за да съберем пари за пералнята! И за социална помощ...

    Коментиран от #8

  • 7 За съжеление

    47 3 Отговор
    Златната кокошка умре
  • 8 И за

    26 1 Отговор

    До коментар #6 от "Офанзивен дефанзиф":

    Водка
  • 9 Само не разбрах

    25 2 Отговор
    Майка каква огромна сума и е оставила?

    Коментиран от #10

  • 10 Поправка

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "Само не разбрах":

    Майка и.....
  • 11 Много Много

    37 2 Отговор
    Колко ограничен трябва да си за да си загубиш врмемето да напишеш подобна статия. Факти, излагате се. Заприличахте на вестник ШОК
  • 12 между

    33 2 Отговор
    800 000 и 1 000 000 лева и остави Стояна, пари изкарани с труд цял живот, и няколко продажби на имоти в пристижни столични южни квартали, въпрос на време е да свършат, защото като бъркаш в кацата с меда, и не внасяш нищо стигаш до просешка тояга, скоро време сигурно и такава статия ще се появи, че Мукито скъсала ластика окончателно.

    Коментиран от #13

  • 13 Сетих се

    20 3 Отговор

    До коментар #12 от "между":

    за къщата в Драгалевци. Смятай колко пара е пропиляна за кратко време и накрая да го докара до перална на изплащане.
  • 14 Гост

    12 15 Отговор
    никой не плаща кеш....така че недейте да плюете....И да имаш пари...плащай си малка сума всеки месец и това е...

    Коментиран от #16

  • 15 ИВАН

    22 4 Отговор
    Хаха, в прекрасния град София е фрашкано с подобни мукита и всякаква паразитираща из.мет, вижте ги и как гласуват, какви са им кметовете, политиците ....
  • 16 Аз плащам кеш

    21 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Ако имам наличен кеш, що да плащам на банки лихви, такси и комисиони. Освен ако не е безлихвен кредит, ама досега не ми се е случвало да е точно това, което търся.
  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 11 Отговор
    това е нормално.някой родители са давали готова,храна на децата си,а други са ги учили сами да намират храната си.......Бях ви писал,но вие сте неграмотни мисловно,но силни в триенето...в бг..бащата полицай,дядото милиционер,внуците и те на държавна ясла.....дядото писател,синът журналист....За спорта според моите ангели с ,които имам спорове не е точно така,но все пак....дядото вратар,синът вратар,а и внукът вратар....това според Бхагавад-Гита ,която имах удоволствието да вкарам апокрифно в бг през 86г са Кръговете от колелото на живота...Сложно е за вас....не сте дорасли да ме разберете,ганчоо-овць!

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Калин

    7 1 Отговор
    За джуки е намерила пари!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пародия

    1 1 Отговор
    Муки спокойно може да се издържа от изнудване.
    Трябва само да изпрати писма на разкрасителните центрове,че ако не и отпуснат пожизнена пенсия, ще ги съобщи публично и хората, като видят резултата от разкрасяването,ще престанат да ги посещават.
  • 22 Нова

    1 0 Отговор
    Тъпоъгълна зависимост към миродавни неща. Поредната остаряла киф ла. Че и суетна. Нищонеправеща офф ца.