Last news in Fakti

10 Август, 2023 14:31 3 632 7

Първият син на Пабло Ескобар би го убил публично

  • пабло ескобар-
  • престъпност-
  • син-
  • наркотрафикант-
  • убиец-
  • присъда

"Да си син на Пабло Ескобар е присъда.", казва Роберто Сендоя

Първият син на Пабло Ескобар би го убил публично - 1
Снимка: Instagram

Роден е в Богота, а само преди седмица навършва 58 г. Майка му е убита, осиновява го агентът от МИ-6 Патрик Уиткам. Няколко пъти Пабло Ескобар опитва да го отвлече. Живее в Англия и в Майорка. Изкуството е в кръвта му - пише книги, рисува картини, защитник е на природата. Първородният син на един от най-безскрупулните престъпници в модерната история - Роберто Сендоя Ескобар даде интервю за "Телеграф".

- Г-н Ескобар, какво е да си първороден син на най-големия наркотрафикант в света – присъда, проклятие или благословия?

- Много е странно. Не е нормално да имаш за баща масов убиец и в същото време най-големия наркотрафикант в цял свят. Давам най-доброто от себе си, за да елиминирам тези факти. Един от начините да го постигна е, като написах всичко в книгата „Син на Ескобар-Първороден“. След това ми олекна и се успокоих. Вече е извън главата ми. 45 години живях като с присъда, исках да се отдръпна от цялото това нещо. В този смисъл да си син на Пабло Ескобар е присъда.

- Какво е мнението ви за наркотиците, които баща ви е продавал с тонове в цял свят чрез картела Меделин?

- Аз съм 100% срещу дрогата, ненавиждам я. Мога да ви кажа още, че не пия алкохол, не пуша. Понякога обаче си хапвам повечко, защото имам добър апетит. Обичам природата и животните и да съм сред тях, не съм разрушителен и много се старая да съм точно обратното на баща ми. Но и аз съм човек и понякога се ядосвам.

- Ако бяхте съдия, каква присъда щяхте да дадете на баща ви Пабло Ескобар?

- Смъртна присъда. Публично обесване. Този човек сам си е позволил да се превърне в мегаломан, в зъл човек, убил хиляди хора, да се държи непочтено и това няма как да не бъде казано. Неговото поведение не може да бъде извинено и аз самият по никакъв начин не мога да оправдая действията му. Има още нещо. Пабло Ескобар Гавирия е изнасилил майка ми, когато тя е била на 12 години, и след това е забременяла. Това е педофилия, никъде в цял свят не може дете под 16 години да прави секс и това да не е престъпление. Той е постъпил по същия начин и с майката на моя полубрат.

- Изнасилил е момичето, за което после се е оженил?

- Да. Тогава тя е била на 12 години. Този човек, освен наркотрафикант и масов убиец, е и изнасилвач педофил, който е обичал да прави секс с малки момичета. Не зная как е във вашата държава, но в цял свят това е престъпление.

- Да, същото е и в България.

- Представете си какво мисли едно момче, когато прочете, че майка му е била изнасилена на 12 години. Не е добре, това не е никак добре.

- Съжалявам да чуя това...

- Да, наистина е много тъжно.

- В книгата описвате вашия осиновител, наричате го баща. Как се случи това и как точно агентът на МИ-6 Патрик Уиткам ви осинови?

- Предполагам, вече знаете, защото сте чели книгата ми (смее се). Но все пак ще го разкажа доста кратичко за вашите читатели. Мога да кажа, че Патрик Уиткам е като британския Джеймс Бонд. Той е бил изпратен да работи в Колумбия още в зората на наркотрафика. Това е само малка част от историята. Истината е, че чрез агенти като него Великобритания е искала да контролира бизнеса с фалшиви пари в Колумбия. Той е бил изпратен там като пратеник на британското правителство за нелегалното печатане на пари и контролирането на правителството в Колумбия финансово. По този начин тайните служби на Великобритания и ЦРУ са контролирали финансите на държава в близост до Щатите, почти до границата. Това е била много добра стратегия за времето си. Ако погледнете в сертификата ми за раждане, ще видите името на дон Грегорио Батиста, който е мой кръстник и приятел на много известни личности като Джон Кенеди. Той контролираше цялата държава - износ на газ, кафе. Мога да кажа, че през 70-те години британските секретни служби контролираха Колумбия.

- Но все пак не ми казахте как точно ви намира агент Уиткам?

- По време на превозване на принтирани пари с бронирани джипове, което се изпълняваше от агенти на МИ-6 и агенти на американски спецслужби. По време на такъв курс биват нападнати от група, работеща за картела Меделин. Един от тях взима парите и ги скрива в къща. Разиграва се престрелка, всички били убити без двама души. Когато Патрик влязъл в къщата, видял младо момиче, което умирало, имало огнестрелна рана в гърба. Цялото било в кръв. Това била моята майка. В същото време аз съм бил малко дете в кошарка в един от ъглите. Преди да почине, майка ми казала на Патрик Уиткам: „Грижи се за моя син Роберто“. Сега съм на 58 години и все още се събуждам през нощта от писъци в главата ми.

- Кога разбрахте, че сте първороден син на Пабло Ескобар?

- Много е сложно да се отговори. Много пъти през детството ми в Колумбия осиновителят ми ме е водил на мисии с него. Срещаше се и с братята Гавирия. Пабло Ескобар беше разпределил всички от фамилията на различни позиции в картела Меделин. Имам снимка с Густаво Гавирия, който се занимаваше с парите, които пък после отиваха в МИ-6. Летяхме с хеликоптер, за да се срещаме с тях. Тогава бях просто дете и не знаех кои са тези хора. Веднъж на среща с членове от картела Меделин срещнах мъж, който каза, че се казва Пабло Ескобар. Той седна да говори с мен и ми каза, че е мой баща. Дотогава мислех, че англичанинът е мой баща.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    10 4 Отговор
    МИ-6 ще го накара да убие и майка си ако решат..
  • 2 Жалка работа

    11 3 Отговор
    Ако не беше син на баща си, никой нямаше да му чете книгата, щеше да гладува и щеше да работи "снабдител" на дрога!

    Коментиран от #6

  • 3 Роза

    9 1 Отговор
    Никой не може да избира какви да бъдат родителите му!Този е дошъл на бял свят след брутално насилие.Имал е късмет,че е израсъл в друго семейство и са го възпитавали други родители."Неведоми са пътищата Божии!"

    Коментиран от #7

  • 4 чудя се

    3 10 Отговор
    Га яде кифтетата ни рева. Нали с тези мръсни пари си живял и образовал. Как можеш да се обърнеш срещу този, който ти е дал възможността да си това което си. Отцеубиец.
  • 5 Развеселен

    5 1 Отговор
    Този мъж е имал бурен живот!
    Респект за благородството и почтеността му!
  • 6 Калпазанин

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Жалка работа":

    Този агент който го е осиновил бил изпратен, контролирал печатането на фалшиви долари 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔този бая умен бил, гаранция са го излъгали че е син на пабло
  • 7 Рошко

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Роза":

    По добре да беше израснал на улицата отколкото да го осинови англосаксонец