Last news in Fakti

10 Август, 2023 15:32 1 362 3

Продават на търг плюшено мече на 118 години (СНИМКИ)

  • играчка-
  • плюшени играчки-
  • плюшено мече-
  • търг-
  • възраст-
  • цена

Очаква се играчката да бъде продадена за няколко хиляди долара

Продават на търг плюшено мече на 118 години (СНИМКИ) - 1
Снимка: Shutterstock

Рядко плюшено мече, купено случайно на битпазар в Уелс, се очаква да донесе няколко хиляди британски лири, когато бъде продадено на търг по-късно този месец, съобщава ДПА. Плюшеното мече на фирмата „Щайф“ от 1905 г. е било видяно на разпродажба на стари вещи в Монмът, Южен Уелс, през юни.

„Щайф“ е германска компания за плюшени играчки, основана през 1880 г., за която се смята, че е изработила първото фабрично плюшено мече в света, пояснява БТА.

Мечето е купено от 60-годишната Жанет Дейвис и нейния 29-годишен син Кайл Джонс заедно с още едно мече за общо 130 британски лири. Сега обаче играчката на „Щайф“ е оценена на 4 000 до 6 000 британски лири и ще бъде продадена от аукционната къща „Хансънс“ в Дербишир на 16 август.

Втора играчка, мече от времето преди Втората световна война, се оценява на 80 до 120 лири.

Г-жа Дейвис сподели: „Просто имах предчувствие - интуитивно усещане. Помислих си, че прилича на мече от марката „Щайф“, което може да бъде ценно. Понякога просто рискуваш и се радвам, че го направихме“.

Джанет Роунсли, консултант по играчки за аукционерите, сподели, че това е „невероятно случайно откритие“ и че мечето е в „добро състояние за възрастта си“ и е „запазило първоначалната си красота“, въпреки някои възрастови изменения на козината.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахахахахха

    0 0 Отговор
    Една манастирска магерница ойде в дерето
  • 2 Сталин

    2 0 Отговор
    Аз пък продавам л@ йно от динозавър
  • 3 Мими Кучева

    2 0 Отговор
    Тва е мече от пича вълна!💋💋💋