Last news in Fakti

15 Август, 2023 17:15 2 365 12

И Алжир забрани филма "Барби

  • барби-
  • филм-
  • алжир-
  • забрана

Филмът се излъчваше в някои кина в страната от няколко седмици

И Алжир забрани филма "Барби - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Алжир наложи забрана за прожекции на филма "Барби", който се излъчваше в някои кина в страната от няколко седмици, предаде Ройтерс, като цитира официален източник и местен новинарски сайт.

Според официалния източник продукцията "пропагандира хомосексуализъм и други западни отклонения" и "не отговаря на религиозните и културните вярвания на Алжир".

Филмът, в който актьорите Марго Роби и Райън Гослинг се превъплъщават в ролите на Барби и Кен, изпраща куклата на компанията "Мател" на приключение в реалния свят. Приходите от продукцията надхвърлиха един милиард щатски долара в световния бокс-офис след дебюта ѝ на 21 юли.

Ливан и Кувейт също забраниха "Барби", припомня БТА.

Министерството на културата на Алжир контролира съдържанието на филмите и може да спре прожекциите, отбелязва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пръц

    25 7 Отговор
    И как така забраняват демократичен филм?Явно хората си имат различни недемократични ценности.Ще трябват санкции
  • 2 Опааа

    41 4 Отговор
    Браво! Тази боза не е за гледане! Супер простотия!
  • 3 Гледала съм само рекламата

    32 4 Отговор
    На тази боза и не мисля да гледам целия филм! Да не трябва да съдим книгата по корицата, но в случая филма е ужасен! Трябва да го забранят в цял свят ! Всички са луднали по този филм и вече се среща синдрома на БАРБИ. Даже и нашите "известни личности са полудели и се мислят за БАРБИ!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 мислещ

    16 1 Отговор
    Аз не съм го гледал, не мисля и да го гледам. За мен това е простотия. Но не съдя и хората, които са го гледали / ще го гледат. Разни хора - разни идеали.
    Иначе щом нещо не отговаря на вашия (силно) ограничен мироглед - да се забранява!

    По тази логика трябва да ви забранят Волтрон и Наруто - защото аз не ги гледам!
  • 6 А розов Оскар ще има ли

    23 2 Отговор
    Филмът е една розова боза! Пълен кич!
  • 7 ДОЛНЮ

    13 5 Отговор
    НАГРАДАТА ЗА ТОВА ДЖ.ЕНДЪРСКО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗА МЪЖКАТА РОЛЯ-КОФА В.АЗЕЛИН А ЗА ЖЕНСКАТА ОПЕРАЦИЯ ПО ПРИСАЖДАНЕ НА У.Й.....ВОБЩЕ СКОРО ЩЕ СЕ ПРОПАГАНДИРА СКО.ТОЛОЖСТВОТО С НАГРАДА СТАДО МАЛКИ ОВЧИЦИ И ФЕРМА 5 ЗВЕЗДИ... ГЕ.РО.НТОФИЛИЯТА-БИОГРАФИЧЕН ЗА МАКРОН ....НЕК.РО.ФИЛИЯТА НАГРАДА БЕЗПЛАТНО ПОСЕЩЕНИЕ НА ВСИЧКИ МОРГИ ДОЖИВОТ С ПРЕСПИВАНЕ ПЪЛЕН ПАНСИОН....КАТО ЗА ВСИЧКИ ХОРА ПОСЕЩЕНИЕТО НА КИНОЗАЛИТЕ ЩЕ БЪДЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО
  • 8 Ихтиандър

    3 3 Отговор
    И тия са диви като нашите!!!!!!!!!!!! Хомосексуализма въобще не е западно отклонение. ХОМОСЕКСУАЛИЗМА Е НАЙ-ЯСНО ИЗРАЗЕН В ДРЕВНА ГЪРЦИЯ, А ТЯ ВЪОБЩЕ НЕ СЕ НАМИРА НА ЗАПАД. АМИ СОДОМ И ГОМОР? Но явно и ония там са повлияни от историята писана от алкохолиците на Изток от нас....................
  • 9 ами,

    5 1 Отговор
    Аз лично много отдавна не гледам нищо прозведено в Холивуд защото няма нищо качествено.А истериите покрай тазива продукции са ми смешни.Гледам само европейски филми и сериали.И стари и нови.
  • 10 Ядрен ресурс

    4 1 Отговор
    Ядрения ресурс на русия и китай е много по голям от този на колективния еврейски запад САЩ
  • 11 Еми

    2 0 Отговор
    Да понеже всеки несъгласен с мнението на ония отатък океана, бива ,,демократизиран,,.
  • 12 Димирест

    1 1 Отговор
    Тази помия за промиване на мозъци трябва да се забрани навсякъде!