Last news in Fakti

16 Август, 2023 10:58 5 052 8

Братът на Иван Гешев стана доктор

  • иван гешев-
  • георги гешев-
  • доктор-
  • докторска степен-
  • образование

По-малкият брат на бившия главен прокурор е дългогодишен полковник в НСО и бивш шеф на охраната на президента Румен Радев

Георги Гешев – брат на бившия главен прокурор Иван Гешев, е защитил наскоро успешно докторска степен във Военна академия „Г. С. Раковски“, пише „Ретро“. Дисертационният му труд е бил на тема „Бъдещето на силата на основните геополитически актьори в Югоизточна Европа“ по докторска програма „Военнополитически проблеми на сигурността“.

Тричленна комисия е оценявала труда на Георги Гешев, който се състои от 76 страници, написани на български и английски език. Братът на бившия главен прокурор е избрал интересна сфера, в която да защити докторантура, пряко свързана с политиката.

По-малкият от двамата братя Гешеви е дългогодишен полковник в НСО и бивш шеф на охраната на президента Румен Радев. Георги Гешев работи в службата отдавна и се е грижил за сигурността и на Георги Първанов по време на двата му мандата на „Дондуков“ 2. Той е щастливо женен, а съпругата му Антония е психолог по професия. Наскоро тя е отворила и свой частен кабинет, където приема своите пациенти. Братът на Гешев и съпругата му имат две деца – момчета.

Бившият главен прокурор и половинката му Детелина, която е адвокат по професия, пък са родители на две момичета.

Както повелява дискретността на професията му, Георги Гешев избягва всякакви медийни изяви. Единствената му такава е във филм, сниман за НСО по повод кръгла годишнина на службата преди време.

Иван Гешев пък преди близо месец реши да се откаже доброволно от назначената му охрана от НСО. „Смятам, че държавният ресурс не трябва да бъде използван за обезпечаване на личната ми сигурност, тъй като вече не съм главен прокурор. Благодаря на служителите от НСО за тяхната отдаденост и професионализъм“, написа бившият главен прокурор във фейсбук страницата си.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 5 Отговор
    Сигурно с Връзки и Купена Диплома

    Коментиран от #2

  • 2 Е как

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    иначе ?
  • 3 Титли

    8 0 Отговор
    на ангро !

    Коментиран от #4

  • 4 Сила

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Титли":

    И само милиционерите най умни и кадърни бе...... пишат, бришат, мажат, езици знаят....ЕнтЕлекуалния елит на Родината
  • 5 По мое време

    5 0 Отговор
    76 страници горе долу бяха една магистърска дипломна работа...
  • 6 бушприт

    4 0 Отговор
    За какъвчеп му е на Иван Гешев охрана,след като единият му брат Гешев е дългогодишен полковник в НСО и бивш шеф на охраната на президента Румен Радев?
  • 7 Гешко

    0 1 Отговор
    Има три дъщери,третата е любовницата.
  • 8 Смешници

    4 0 Отговор
    Малък Гешо и той без малко да получи диплом през прозореца за доФтор от Благоевградското училище,ама котка му мина път и се е ос..а .
    Дали и полковник Гешо няма пръст в тарашенето на президенството от копоите на брат Гешо?