Last news in Fakti

5 Ноември, 2013 15:30 6 069 8

Ако имахте две крави ...

  • крава-
  • идеология-
  • икономика

Какво бихте направили, ако имате две крави? Ето няколко жокера от различни краища на света:

Социализъм: имате две крави и давате едната на съседа си.

Комунизъм: имате две крави, правителството ви ги взема и ви дава малко мляко.

Фашизъм: имате две крави, правителството ви ги взема и ви продава мляко.

Нацизъм: имате две крави, правителството ги взема и ви застрелва.

Бюрократизъм: имате две крави, правителството ги взема, застрелва едната, дои другата, а млякото изхвърля.

Класически капитализъм: имате две крави, продавате едната и купувате бик. Развъждате много крави, икономиката се разраства. Пенсионирате се и живеете от приходите си.

Кралска банка на Шотландия – капитализъм: имате две крави. Продавате три от тях чрез публично листваната на борсата компания като ползвате откритите от баджанака ви акредитиви с възможност да си върнете всички четири крави, а след освобождаване на данъци – пет. Млякото от шестте крави се прехвърля чрез офшорка на Каймановите острови, собственост на таен акционер, който продава правата за всичките седем крави обратно в компанията, която сте листвали на борсата. Годишният отчет показва, че компанията ви притежава осем крави с възможност за още една. Продайте една крава, за да купите новия президент на САЩ, оставайки с девет крави. При официалното съобщение не се предоставя балансов отчет. Инвеститорите купуват вашия бик.

Американска компания: имате две крави. Продавате едната. Насилвате другата да дава мляко за четири крави. После наемате консултант, за да анализира, защо кравата е умряла.

Гръцка компания: имате две крави. Вземате хиляди евро за изграждане на плевни, на навеси, за доене на кравите, за млекопреработвателни предприятия, за хладилни складове, където да съхранявате млякото и други. Все още имате само две крави.

Френска компания: имате две крави и започвате стачка, защото искате да имате три крави….

Японска компания: имате две крави и ги променяте така, че да са една десета от размера на обикновена крава и да дават 20 пъти повече мляко. После правите хитроумен анимационен портрет, наречен Кравакимон и ги продавате по света.

Италианска компания: имате две крави, но не знаете къде са те. Просто отивате да обядвате.

Швейцарска компания: имате 5000 крави, но нито една не е ваша собственост. Карате други да ви плащат, затова, че ги съхранявате.

Китайска компания: имате две крави. Имате 300 човека, които ги доят и вие отчитате, пълна работна заетост, висока животинска производителност и арестувате журналиста, който е публикувал истинските цифри.

Индийска компания: имате две крави и се молите на тези божества.

Британска компания: имате две крави. И двете крави са „луди крави“.

Иракска компания: всеки си мисли, че имате много крави. Казвате им, че нямате нито една. Никой не ви вярва и затова ви бомбардират и нахлуват в родината ви. Вие пак нямате нито една крава, но живеете в демокрация.

Австралийска компания: имате две крави. Бизнесът върви добре. Затваряте офиса и отивате да празнувате с няколко бири.

Нова Зеландия компания: имате две крави. Една от тях е доста привлекателна.

Българска компания: ... Моля допишете в коментарите долу.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Big Boss

    2 3 Отговор
    Българска компания: имате две крави, русата си мисли, че сте при черната, черната си мисли че сте при русата, а вие си пиете ракията в кръчмата.
  • 2 Пацо

    6 1 Отговор
    Българска компания: имате две крави, незабавно регистрирате нова политическа сила - "Партия на Щастливата крава" (ПСК). Влизате в парламента и започвате ожесточени спорове с опонентите по важни въпроси като кравите бели на кафяви петна ли са или кафяви на бели петна. Създавате нова парламентарна комисия по миналото на кравите, защото има сигнали, че преди са били собственост на ДС.
    Междувременно кравите умират от глад и в мизерия, но това няма значение, защото вие вече сте лидер в политиката.
  • 3 Jelqzko Todinov

    1 2 Отговор
    Българска компания: имате две крави на сутринта нямате ни6то защото някойги отктраднал заклал изял и испил и вие сте с праст в ....
  • 4 Рено Меган

    3 2 Отговор
    доите, доите и се оказва, че имате 2 бика!
  • 5 tttt

    2 4 Отговор
    Имате две крави-не взимаш субсидия! Нямаш две крави ВЗИМАШ!
  • 6 PROFESIONALISTA

    1 1 Отговор
    Бг компания- имате две крави. Тъкмо ги научавате да живеят без да ядат, и те вземат, че умират. Тогава тръгвате по съдебен път да си търсите правата, обвинявате държавата, светът, парламента, великите сили и всеки друг, но не и вас самите. В крайна сметка продължавате да сте без крави, без мляко и без да има какво да ядете, а животът ви си минава... И така един ден осъзнавате, че сте нахранили един куп адвокати, изгубили сте си нервите и времето, и просто сте си пропуснали животът, а нещата можеше да бъдат толкова лесни ако бяхте се заели с истинската същност на проблема- да нахраните кравите...
  • 7 Troll

    0 0 Отговор
    Имате 2 крави, налага ви се да се обявите като производител на метан, тор и мляко, но се оказва че сте закъснели с плащанията с 5г., въпреки че кравите са ви отскоро. Натрупала се е голяма дължима сума, налага се да продадете кравите и да се разплатите, но парите от продажбата не стигат. Нямате крави и дължите пари на държавата.
  • 8 Маргарита Ангелова

    0 0 Отговор
    ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, ЧЛЕН НА ЕС: Имам 2 крави. Умират, до като чакам субсидията! Банката ми запорира фермата! Минавам в сивия сектор! Нямам крави! Дано дойде субсидията! Дано е в пълен размер!