Last news in Fakti

18 Август, 2023 10:58 1 667 0

Показанията на Алек Болдуин будят съмнения дали наистина е стрелял или не

  • показания-
  • ръжда-
  • алек болдуин-
  • халина хътчинс-
  • халина хъчинс-
  • стрелба-
  • дело-
  • непредумишлено убийство

Актьорът и продуцент на фаталния филм "Rust" твърди, че не е произвел изстрел

Показанията на Алек Болдуин будят съмнения дали наистина е стрелял или не - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Нов доклад за стрелбата, която доведе до смъртта на операторката Халина Хътчинс, на снимачната площадка на филма "Ръжда" ("Rust") поставя под съмнение разказите на актьора и продуцента Алек Болдуин за инцидента, предаде BBC.

Той отрича да е натиснал спусъка на пистолета, с който беше застреляна операторката и режисьора на филма, който обаче се възстанови от раните си. Според експерти по оръжия обаче спусъкът "е трябвало да бъде натиснат, за да възпроизведе изстрел".

Представители на актьора заявиха пред "Press Association", че не могат да коментират последното развитие по случая. Обвиненията за непредумишлено убийство срещу Болдуин бяха свалени през април, но прокурорите заявиха, че това не го "освобождава от наказателна отговорност". Те заявиха още, че обвиненията срещу него могат да бъдат повдигнати отново във връзка със стрелбата през октомври 2021 г. на снимачната площадка в Ню Мексико.

Новият доклад, изготвен от експертите по оръжия Люсиен Хаг и Майк Хаг, е предаден на прокурорите в Ню Мексико във вторник. Според документите по-рано прокурорите са заявили, че разполагат с информация за предполагаема модификация на оръжието, използвано от актьора на снимачната площадка на "Ръжда".

Адвокатите на отговорничката за оръжията на снимачната площадка Хана Гутиерес Рийд, която също е обвинена в непредумишлено убийство, заявиха, че докладът на Хаг "не посочва никаква модификация на пистолета" и "уточнява, че спусъкът е трябвало да бъде натиснат".

"Въпреки че Алек Болдуин многократно отрича да е натиснал спусъка, проведените тестове, констатации и наблюдения показват, че спусъкът е трябвало да бъде натиснат достатъчно силно", за да се задейства системата на оръжието, гласи част от доклада за оръжията, включен към документите по делото.

Миналата седмица Хана Гутиерес Рийд пледира невинна по отправените ѝ обвинения в непредумишлено убийство и фалшифициране на доказателства, свързани за стрелбата. Съдебният процес срещу нея е насрочен за 6 декември, а ден по-рано ще бъдат избрани заседателите. Засега не е ясно дали констатациите в новия доклад ще доведат до повдигане на обвинения срещу Алек Болдуин, отбелязва Би Би Си.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА