Необходими продукти:
- блатове за торта - ванилов пандишпанов + шоколадов
- ликьор - 200 мл или шери
- маскарпоне - 200 г
- сладкарска сметана - 200 мл
- пудра захар - 150 г
- конфитюр от ягоди - 200 г
- ягоди - 300 г
- кайсии - 200 г
- праскови - 100 г
- череши - 200 г
- диня - 1 резен
- мента - прясна
Начин на приготвяне:
Сметаната се разбива с миксер до пухкавост и се подслажда с пудрата захар. Постепенно се добавя крема сиренето на порции и се разбива, докато го поеме напълно.
Измиват се добре всички плодове. Ягодите и черешите се почистват от дръжките, а на черешите се отстраняват костилките. Нарязват се прасковите и кайсиите на парченца.
В средно голяма прозрачна купа на дъното се слагат нарязаният на кубчета шоколадов блат. Напоява се с половината от ликьора. Покрива се с 1/3 от крема и се заглажда.
Посипва се с парченцата праскова и кайсия, като се оставя малко от тях. Отново се покрива с крем, като се внимава той да не скрие плодовете отстрани на купата, за да се виждат. Нарязват се няколко ягоди на две по дължина и се подреждат с вътрешната част към стената.
В средата се нареждат ягоди на малки парчета и се слага и нарязаният на кубчета ванилов блат. Отново се напоява блатът с останалия ликьор. Разпределя се отгоре и останалият крем и се заглажда.
Отгоре се редят черешите. Полива се с разбития конфитюр от ягоди. Украсява се с всички плодове като се добавя и нарязаната диня на кубчета. Поставят се листенца прясна мента, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Студопор
Коментиран от #2
10:09 21.08.2023
2 Мазен пор
До коментар #1 от "Студопор":
И кво стана - уж маскарпоне, а после се оказа крема сирене...Последно - кое от двете, Венелинке?08:43 22.08.2023