Необходими продукти:
- картофи - 1 кг
- чушки - 3 броя
- моркови - 1
- чесън - 2 скилидки
- маслини - 1 чаша
- зехтин - 1/3 чаша
- риган
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Картофите се белят, измиват и нарязват на кубчета по-едро. Чушките също се измиват и почистват от дръжките и семките, нарязват се на едро. Морковът се обелва и нарязва на колелца. Чесънът се бели и реже на едро. В дълбок тиган се слага зехтинът и като загрее, се прибавят картофите, да се запечатат. Бърка се често. Следват морковът и чушките, маслините, чесън, риган. Бърка се всичко няколко минути и после се захлупва съдът с капак.
На тих огън около 30 мин се доготвят задушените картофи, за да омекнат. Накрая се посоляват и се слага черен пипер на вкус. Вашите задушени картофи с маслини по гръцки са готови да бъдат сервирани като предястие, мезе или основно, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Гръцкото
10:13 23.08.2023
2 Англофил
11:12 23.08.2023