Last news in Fakti

24 Август, 2023 14:57 3 573 8

Чрез Google Maps откриха "скривалището на Хитлер" в Антарктида

  • антарктида-
  • антарктика-
  • хитлер-
  • нацисти-
  • бункер-
  • скривалище

Смята се, че в Антарктида е бил разположен "нацистки бункер", към който да избяга фюрерът

Интернет потребители, използващи Google Maps, вярват, че са открили „нацистки бункер“, понеже са попаднали на скрита дупка в Антарктика, където смятат, че Хитлер е планирал да се скрие, за да оцелее във войната.

Предполагаемата „врата към убежище“ беше забелязана от проницателен потребител на Facebook, който публикува екранна снимка в социалните медии на 30 юли.

Озадачаващо изображение от Google Maps показва засенчен квадратен отпечатък, който изглежда като вход, скрит на изток от огромната ледена покривка на Антарктика, пише Daily Express, цитиран от Glasnews.bg.

Любителите на теориите на конспирацията побързаха да спекулират за какво може да се използва вратата: мнозина вярват, че може да е тайна правителствена база или дори нацистки бункер. Предположенията, че тук може да се намира "скривалището на Хитлер", най-вероятно произтичат от популярната в интернет конспиративна теория, според която нацистите са преживели войната в скрита база в Антарктида.

Германска експедиция до полюса през 1938 г., осъществена с цел нацистите да получат собствена китова мас, е източник на много спорове сред теоретиците на конспирацията от 1947 г. насам.

Най-популярните теории предполагат, че по време на едномесечния престой в Арктика военните са построили огромна военна база под леда, където се предполага, че нацисткият елит може да е оцелял след войната.

Други спекулират, че поради размера на „вратата“ зловещото място може да е дом на други мистериозни същества като Йети или гиганти.

Някои дори сравняват входа на Арктика с мистериозна снимка на „извънземна врата“ на Марс, направена през май 2022 г., за която НАСА твърди, че е просто скално образувание.

Изображението на странен „вход“ в Антарктида беше публикувано с надпис „Врата в леда“ и събра повече от 1600 харесвания и коментари във Facebook.

"Интересно. Значи това може да е входът към непознат за нас свят извън Антарктида", пише един от потребителите на социалната мрежа.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ехей

    14 0 Отговор
    Арктика, Антарктика, бъркате ги тези полюси като шопска салата в гореща нощ.

    Коментиран от #3

  • 2 Я го знам ...

    7 3 Отговор
    Това е външната тоалетна на Пимпирев.
  • 3 да де

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ехей":

    Добре, че не пишат за бели мечки на южния полюс и за пингвини на северния.
  • 4 Некой си

    8 0 Отговор
    Тихомире, ДВОЙКА ПО ГЕОГРАФИЯ!!!
  • 5 Некой си

    7 1 Отговор
    Имам друга теория, воден от написаното от тихомир в статията.
    Нацистите са ловували бели мечки в Антарктида и императорски пингвини в Арктика.
    Един съвт към тихомир - лингвистичен. Тихомире, виж произхода на думата "арктика" и логическата взаимовръзка с "ант-арктика"!
  • 6 брей

    6 1 Отговор
    Тия на Антарктида нямат ли бяла боя? Много са изостанали.
  • 7 факти само истински

    2 0 Отговор
    ТОВА Е САМАТА ИСТИНА А НЕ ГО ЛИ НАМЕРИХА ЗАМРАЗЕН ХИТЛЕР ГУШНАТ СЪС СТАЛИН?
  • 8 тука има - тука нема

    3 1 Отговор
    А на Марс не откриха ли бункера му?