Last news in Fakti

13 Септември, 2023 13:31 4 229 15

Чудеса се случват в тракийско светилище, скрито в родопско село (СНИМКИ)

  • светилище-
  • тракийско светилище-
  • скрибина-
  • крибул-
  • долно дряново

Мнозина вярват, че енергията около светилището има силата да лекува болести

Чудеса се случват в тракийско светилище, скрито в родопско село (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС

Камъкът, който лекува всичко. Така е известно древното тракийско светилище Скрибина, разположено само на 5-6 км от родопското село Крибул. Мястото е изследвано и доказано пази силно енергийно поле. Стотици твърдят, че след провиране през камъка се отървават от тежки болести - безплодие, склероза, дори рак.

Светилището е "скрито" в гъста гора високо в планината. До него се стига по пресечен терен, а по пътя правят впечатление изградените чешми от благодарни хора, намерели нужното изцерение. Преди да започне провирането (което трябва да е 1 или 3 пъти, но никога 2), камъкът се отключва с молитва. Всеки гост носи брашно и червени конци (с дължина, равна на ръста), върху които трябва да е спал три нощи.

Следва изкачване на дървена стълбичка и провиране с лазене през дупка на камъка. Някои предпочитат да "влязат" боси в светилището, за да попият по-силно енергията му.

"Изходът" от светилището прилича на пързалка, където върху скалата десетки виждат образа на змията - пазач на светилището според легендата за енергийния камък, пише Стандарт.

При третото провиране, след изкачването, болният хвърля пари и се моли за изцерение, преди да си тръгне от камъка. После слиза, съблича дреха, която е носил по време на ритуала, и я завързва за дърво, което още не е "облечено". Да се намери такова отнема време, но е важно, защото ако завържеш на вече заето, ще вземеш болестта на другия, смятат местните.

В Скрибина изцерение търсят както тежкоболни хора, загубили надежда за конвенционално лечение, така и напълно здрави физически, но страдащи от душевна мъка или стрес, които искат да се отърват от грижите и неспокойствието си. Идват всеки ден, в сняг и пек, от цялата страна, дори от съседните РС Македония и Гърция.

Преминалите през Скрибина разказват за проговорили деца аутисти, безплодни жени, които заченали непосредствено след провирането, и хора на смъртно легло, които се върнали към живота.

Светилището е част от един от най-древните мегалитни тракийски скални комплекси на територията на Югоизточна Европа - Градище. Той започва от Долно Дряново (община Саточва), разположено на десетина километра от Крибул. Площта на скално-култовия комплекс е 500 дка и се състои предимно от скални масиви.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихихи..

    9 9 Отговор
    Всичките ви чудеса опират до ПАРИТЕ.Други чудеса нямате,освен стари камъняци и прахоляк в очите на Тъпоните..

    Коментиран от #8

  • 2 ИИ и квантовия сървър

    11 6 Отговор
    Мазалоооооо като има балъци ще има и тарикати, няма такава дума късмет

    Коментиран от #7

  • 3 Жител на Факултета

    5 4 Отговор
    Како, дай жпс координати да один да съберем парите!
  • 4 бургазлия

    18 1 Отговор
    Родопа планина е вълшебна .Толкова много забележителности има , че за два часа не мога да ги изброя , но всичко е изоставено от държавата !! Скоро ходих на крепостта Вишеград край Кърджали .Ами нямам думи .Та там беше бунището което си изхвърляха селяните , но сега го рекламират по ТВ . Всичко е едно голямо падение в цялата ни държава !

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Соваж бейби

    6 2 Отговор
    Това си чист магичен ритуал / сатанински /,може би има паранормални сили на това място или обладан камък ,ама това с парите много мо стана смешно ?!нали не си мисли някой че на Бог му трябват пари ?ци...тата сигурно се гмуркат после да събира стотинки си купи шоколади.Да извикат екип експерти /не български разбира се а доказали се в тази част /за да докажат има ли нещо необяснимо с апаратури.Безнадежно наивните да не хвърлят долари и евро и внимавайте когато се събличате сигурно ви снимат с дрон ,камера със сигурност има за парите се следи колко пациенти/клиенти/минават шефа трябва да е сигурен че гмуркачите не лъжат
  • 7 Соваж бейби

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "ИИ и квантовия сървър":

    Да пробват с памперса да го поканят в България и направи този ритуал току виж си излекува склерозата .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 очевидец

    3 1 Отговор
    що така триеш бе,ще започна да кълна.Имам силата и ще загазиш
  • 10 Пич

    9 0 Отговор
    Никакви чудеса ! Това е автосугестия. Всички имат силата , да се самолекуват от някои болести , но мнозина нямат вяра в себе си , за да го направят. Още древните са знаели това , и са използвали такива места , за да отключат тази сила. Разбира се , не безкористно , а жреците на даденият Бог са обявявали това за негово чудо , и са вземали съответните дивиденти !

    Коментиран от #12

  • 11 Да попитам

    2 1 Отговор
    Там кой ... си е направил къща за гости?
  • 12 Соваж бейби

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Пич":

    Не случайно истинските психолози не шарлатаните такива са доказали и съветват.Поне веднъж на седмица да излезеш от големия град сред природата да се заредиш с позитвна енергия да намалиш стреса как да кажа ,човеците сме част от природата и е нужно да се връщаме към първобитното защото сме част от нея, поне за час .Живота между бетон ,стрес ,прахоляк не е наш просто се "нагаждаме "за някой е с фатални сътресения .Правило ли ви е впечатление как всички "чудеса"стават сред природа вода/река,море...гора ,планина.. медитация..../един няма писал в жил.панелка или кв.Люлин да речем има мистерия като този случай например.А това за което сте писали са воодо шамани съществуват и до днес знанието се предава

    Коментиран от #13

  • 13 Пич

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Соваж бейби":

    Съгласен ! Дори когато човек ходи на почивка , трябва да е по продължителна , за да може поне за малко да изпадне в така нареченото безвремие , и липса на всякакви грижи. И да се фокусира върху щастливите моменти. Това презарежда и физически , и психически. А относно вуду жреците , мисля , че това е номер на всички жреци от древността , до сега. В древността , Египет и Гърция , са имали инженеринг , с който са изработвали механични богове , които са излизали от автоматично отварящите се врати на храмовете , и обикновените хора са изпадали в потрес !

    Коментиран от #15

  • 14 Идън

    6 0 Отговор
    Вярата и надеждата за изцеление са описани от Елин Пелин-,,Спасова могила,,,,По жицата,,.Хората стават все по- болни. все по- бедни и все по- невежи...Човек може да се излекува чрез вяра и без да ходи никъде- но само ако има воля и стимул за живот.Много неща в наши дни убиват надеждата и мечтите или ги изкривяват още от детска възраст по различни начини.Алчността и завистта са убили човека у човека. А това е по- страшно от болестите.
  • 15 Соваж бейби

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пич":

    Със сигурност са правили фокуси да ги наречем,това са хора които познават природата билки...други манипулират с вода,огън ,вятър ,силна концентрация .Знам за такива хора няколко ,хубаво е да седиш на далеко от такива или само Здравей и до там ако ти е комшия/ка. Дори в класа на дъщеря ми имаше дете сега са големи от колежа не са се виждали ,за щастие просто изчезна от града .Тръпки ме побиваха странна енергия имаше буквално ми кипваше кръвта и ръцете ми трепериха кога са се събирали в къщи на празник р.ден чете и мисли не знаех беше ми казало да съм спокойна няма да изяде дъщеря ми просто приятели.И след разпит дъщерята сподели че има способности всичките от бандата завършиха 20/20 тестовете нашата изобщо не беше чела нищо...и други истории но има такива хора просто трябва да си внимателен далеко от такива неща