Last news in Fakti

30 Септември, 2023 05:24 4 037 6

Александра Алгафари: Хората избират харизмата, тя не може да се изиграе, но не е достатъчна

  • александра алгафари-
  • психология-
  • избори

Първото, което виждаме в един човек, е излъчването му, подчерта психотерапевтът - дъщеря на Мадлен и Нидал Алгафари

"Психолозите сме надпартийна и надполитическа професия. Всеки човек има нужда от терапии, това може да му е полезно да разбере повече за себе си и за другите. В НС са 240 души, всеки един е различен, на всеки би му било полезно да има такъв излаз на емоциите", каза психологът Александра Алгафари в студиото на "Денят ON AIR".

По думите ѝ честото ходене на избори оставя у хората чувството за омаловажаване на вота.

"Изборът е емоционално ниво на нещо, което ни афектира. Взимането на решения на емоционални, а не на рационални аргументи обикновено е по-правилно. Това което докосва моите ценности, е нещо, което е заложено от ранна детска възраст. Трябва да знаем искаме ли нещо да променим и кой би бил начинът да избираме какво ни се случва", каза психологът.

Александра Алгафари беше категорична, че хората избират да гласуват за харизматични личности. А това не може да се изиграе пред избирателите, но е добре и да не се разчита само на харизма.

"Първото, което виждаме в един човек, е излъчването му, добре е хората, които се слагат най-отпред, да могат да привлекат правилните избиратели. Не само качествата са важни, не външният вид, а енергията, с която докосват хората", добави Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

Психологът добави, че все повече българите осъзнават, че бъдещето им зависи от тях самите, а не от някой външен човек.

Тя коментира, че е време държавата да помисли и за психическото здраве на хората като превърне професионалните услуги в нещо естествено и достъпно. Александра Алгафари създава оригинална дигитална платформа, в която акцент са онлайн видео курсове.

"Важно е човек да бъде уверен човек, да взима най-точните решения, това с групови терапевтични срещи, формира се онлайн общност, където се срещат сродни души", уточни Алгафари.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    26 0 Отговор
    Абе тези Алгафари да не се размножават като зайците? Кога и да отвориш сайта все някое алгафарче ще те поучава!
  • 2 Чалгафари

    20 4 Отговор
    Съвременната психология е безсилна срещу селянията и простотията в този регион.
  • 3 Предъвкани

    22 0 Отговор
    клишета , назобани от тук там !
  • 4 Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.

    17 0 Отговор
    Грозничка е горката, прилича на Хъги Лъги...

    Коментиран от #5

  • 5 Тоя па

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бойкот на алчния сайт О.Л.Х.":

    Вярно сте се изджендърили. Аз ще и нахлуя , като червената армия в Берлин!
  • 6 ганю

    4 1 Отговор
    Много здраве на Зигмунд Фройд