Last news in Fakti

8 Октомври, 2023 13:28 3 413 11

След 2 години разследване: Денис Теофиков се е самоубил

  • денис теофиков-
  • певец-
  • причина за смъртта-
  • разследване

Няма следи от външна намеса, спречкване или бутане по тялото на покойния певец, категорични са от следствието

Разследващите сложиха край на разследването за смъртта на младия попфолк певец Денис Теофикос. След близо 2 години нищене окончателната версия е, че певецът се е самоубил. Това показва почти двугодишното разследване, което бе водено под надзора на Софийската районна прокуратура. Случаят вече е приключен. Това разбра "България Днес" от свои източници в МВР.

Разследващите най-накрая разбраха защо Теофиков полетя от 7-ия етаж и се озова на тротоара пред сградата, в която живее. Трагедията се случи в малките часове на 24 октомври 2021 година в столичния "Цариградски комплекс".

"Разследването окончателно приключи, защото няма никакви данни за убийство или подбудителство. Други подробности не могат да се оповестяват, защото причината за случилото се е изключително лична и много деликатна. Наблюдаващият прокурор не дава да се разгласява нищо по случая." Това каза Мадлен Шишманова - говорител на Софийската районна прокуратура.

"Може само да се каже, че никой не е бутнал Теофиков или е оказал каквото и да е било влияние върху това, че е паднал от 7-ия етаж. Смятаме, че е самоубийство, но винаги остава възможността да е инцидент, да е паднал. Това обаче е малко вероятно. Всичко клони към това, че Теофиков е посегнал на живота си, защото е имал известни проблеми със свои близки преди случилото се. Една от експертизите показва, че е бил спокоен по време на падането, защото в белите му дробове няма следи от кръв, което обикновено се случва при убийство от такъв тип заради уплаха, предшестващ падането. Това само по себе си говори за самоубийство.", каза източник от редиците на МВР.

Досега се лансираше и друга версия. Според нея 6-7 младежи заедно с покойния певец и приятелката му Алекса си спретват шумен купон в апартамента на Теофиков. По неофициална информация на партито има голямо количество наркотици и алкохол, както в самото жилище, така и в кръвта на присъстващите.

Интересното е, че в кръвта на Теофиков не са намерени следи от наркотици. Впоследствие в същата сграда беше арестуван и местен дилър, за когото се смята, че редовно е зареждал Теофиков и компания с дрога. Компанията е много бурна, съседи неведнъж подават сигнали заради шума в ранните часове на трагичния ден.

Показанията на приятелката на Денис – Алекса, са подложени на съмнение, след като се оказва, че не съответстват с фактите и с истината. Разпитани са и съседи на младия певец, които свидетелстват, че в един момент в апартамента, където са купонясвали младежите, е възникнал скандал. Версията за убийство също издиша бързо, тъй като по тялото на певеца няма следи от удари или бутане или въобще каквато и да било външна намеса.

Част от близките на Денис признават, че в месеците преди смъртта си певецът е получавал паникатаки и е бил депресиран. "В последния ни разговор, 4 дни преди фаталния ден, каза, че страда от депресия, че не се чувства добре, че му минават някакви мисли през главата, дори мисълта да се самоубие." Това каза малко след гибелта на Теофиков продуцентът му Николай Пашев.

"Денис, от днес ще живея някак по-спокойно, че успях да сбъдна една наша обща мечта! Благодаря на всички замесени. Благодаря най-вече на неговите родители за безрезервната подкрепа! В песента ще чуете най-красивите звуци от китари, изсвирени от неговия баща! С тази песен ще кажа: "Благодаря ти, Денис, че беше част от живота ми! Благодаря ти за спомените и за яркия отпечатък, който остави. Вярвам, че някъде там празнуваш нашия дует. За мен е чест, обичам те!", заяви емоционално Десита. Месеци преди песента младата красавица се обясни в любов на Теофиков в социалните мрежи. Те бяха заедно няколко години, преди попфолк певецът да почине, но се разделиха.

"Денис Теофиков беше най-голямата звезда от нашето поколение. Правеше по 20 милиона гледания на песните си! Беше като българския Джъстин Бийбър. Обичам го страшно много, винаги ще е така! Просто пътищата ни се разделиха. Но винаги съм знаела, че ако имам нужда от нещо и му се обадя, той винаги ще е насреща, както и аз за него. Той ми е първата любов. Никога не сме изпадали в публични обяснения. Не сме разнасяли отношенията си по медиите, не сме допуснали външна енергия", изповяда преди време Десислава Димова, както е истинското име на изпълнителката.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2 години не спя

    17 2 Отговор
    Това ми беше Гайлето

    Коментиран от #10

  • 2 Айде Козлодуйския поп!

    11 4 Отговор
    Започвай..

    Коментиран от #4

  • 3 Злати Минкова

    4 4 Отговор
    Още преди две години в качеството си на контактьор, ви написах съвсем същото като коментар тук.

    Коментиран от #5

  • 4 КАКВО .....

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Айде Козлодуйския поп!":

    ДА ЗАПОЧВА.....🤔

    Коментиран от #6

  • 5 Умряла работа

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Злати Минкова":

    Хората вече използват безконтактно гадаене, 21-и век е, дори импулсните телефони са отживелица.
  • 6 Как какво?

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "КАКВО .....":

    Редовното опело,това е призванието му..
  • 7 Немо

    16 1 Отговор
    Айде стига вече с това психясало чалгаджийче. Нито можеше да пее, нито може да бъде някаква звезда посмъртно. Жалко за един загубен млад човек и толкова
  • 8 Изненадан

    7 3 Отговор
    Денис Теофиков беше най-голямата звезда от нашето поколение. Правеше по 20 милиона гледания на песните си! Беше като българския Джъстин Бийбър.

    Джъстин Бийбър съм го чувал, за Денис Теофиков сега чувам, че бил певец.
  • 9 Селяви

    1 1 Отговор
    Язък млад си отишъл пича можеше да ощастливи още някоя друга почитателка.
  • 10 жрица на любовта

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "2 години не спя":

    Ако си спокоен по време на падането, това само по себе си говори за самоубийство? Фамозно заключение на "специалистите" каквито и да са те!!!
  • 11 Нормален

    2 0 Отговор
    До кога ще ни занимавате с тоя?