Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 14:15 18 106 42

Бесте Сабри с гадже милионер

  • бесте сабри-
  • гадже-
  • милионер-
  • btv-
  • водеща

От почти 2 години новата водеща на “Тази събота и неделя” има сериозен приятел, когото крие от медиите и социалните мрежи

За новата водеща на “Тази събота и неделя” Бесте Сабри не се знае много.

Бесте Сабри започна работа в Би Ти Ви преди 3 години и кариерата и върви стремглаво нагоре. Младата туркиня е родена в Шумен, където завършва езиковата гимназия „Никола Вапцаров". Учи журналистика в Шотландия, а после завършва и магистратура със специалност “Международни отношения" в Абърдийнския университет. Името ѝ в превод от турски означава "музикална композиция", а ако се добави наставка, става „сътворявам", „творя".

След като завършва, Бесте ce връща в България и родния Шумен, където започва да трупа опит като редактор в екип "Новини" в БНР Шумен. Придобива опит в писането на статии в регионалния вестник на Абърдийн „Ивнинг Експрес". Започва да се занимава с телевизионно репортерство през 2017 г., по време на стажа си в Нова телевизия. Присъединява се към екипа на Би Ти Ви през декември 2020 г. и за кратко време става любимка на шефовете.

Бесте е искала да стане адвокат, но в последните години в училище решила да прави кариера на журналист. За професионалното и задълбочено разработване на темата за Ковид-19 пандемията във всичките ѝ социални аспекти - медицински, образователен и човешки, Сабри получава високата оценка на колеги-те си и високото признание „Репортер на годината за 2021”. Това се случва само 6 месеца след като отива в телевизията. „Не съм очаквала, че толкова бързо ще получа признание за работата си. За мен беше изненада, но хубава. Това е голямо признание от колегите. Може би най-добрата и ценна награда, колкото и клиширано да звучи. Защото е дадена от хората, които знаят какво е работа на терен", сподели тогава младата амбиция.

Бесте разкрива, че журналистиката я кара да се чувства жива, а това, което я вдъхновява, са човешките истории. Иска да създава телевизионни репортажи, които променят съдби и помагат на обикновените хора. Сабри е носителка и на титлата „Мис телевизионен чар”. Отличието ѝ бе връчено на церемонията „Мъж на годината” От тази есен 28-годишната репортерка и Митьо Маринов са водещи на сутрешния уикенд блок „Тази събота и неделя". Сабри детронира жени Марчева и Диана Любенова от предаването им и далеч не мисли да спира дотук.

Бях категорична, че искам да съм журналист. А не да бъда обречена цял живот да работя нещо, което не ми харесва. Дори да е за много пари, няма да си струва, след като не съм щастлива", убедена е младата красавица.

Следването в Шотландия ѝ помага да създаде много контакти с хора от целия свят. Именно те ѝ помагат и при намирането на събеседници за емблематичния ѝ репортаж „Цената на майчинството”. Брюнетката твърди, че следването в чужбина я е научило да подбира прецизно източниците си, всяка дума проверява с 5-6, с 10 телефонни разговора. Много лесно е да се подхлъзне човек, а след това отговорността е изключително голяма. Хората са достатъчно наплашени. Неприемливо е да поднесеш нещо невярно, което може да ги уплаши още повече", категорична е репортерката.

От почти 2 години Бесте има сериозен приятел, когото крие от медиите и социалните мрежи. Сабри и младият бизнесмен Борислав Борисов живеят заедно в неговия дом, но все още не мислят за сватба и деца. Амбициозната журналистка иска първо да направи още по-сериозна кариера в телевизията, а след няколко години може и да се отдаде на изграждането на семейство.

Красавицата от Шумен и бизнесменът обитават луксозен апартамент в София и често пътуват до екзотични острови и дестинации по света. Откакто са двойка, Борислав е позлатил любимата си и не пести средства, за да я прави щастлива. Само на 28 години, Бесте има стандарт на живот, по-висок от този на всичките ѝ колеги в телевизията. Тя управлява лъскав бял „Мерцедес" за около 150 000 лева, който ѝ е подарък от мъжа до нея.

Сабри избягва да парадира с материалното си положение, но то е видимо за всичките и приятели, както и за колегите ѝ от Би Ти Ви. Туркинята не разчита на месечната си заплата от телевизията, която е около 4000 лева, защото мъжът до нея има достатъчно финансови възможности. „Уикенд" научи, че той се занимава с бизнес с вендинг машини. Борислав е на възрастта на любимата си и е мъж мечта млад, богат и красив.Именно това буди завист у колежките на туркинята.

Важно е да се уточни, че тя не дължи кариерата си на Борислав, с когото се залюбва, след като вече работи в Би Ти Ви.

Колежки на Бесте издават, че тя много амбициозна, упорита и работлива, като много често оставала редакцията и след края на работния ѝ ден. Младата красавица не дължи успеха си на някой любовник, а на старанието си и на това, че е симпатична на шефовете си. Тя бе лансирана и назначена за водеща на новините от Антон Хекимян, който бе директор в Би Ти Ви, преди да се хвърли в битката за кмет на София като кандидат на ГЕРБ. Благодарение на него Бесте получи шанс да се изстреля на върха в телевизионната йерархия.

Смяната на Диана Любенова и Жени Марчева със Сабри бе странна и неочаквана нито за зрителите, нито за колегите ѝ. Заради прогонването на двете журналистки Бесте станала трън в очите на повечето си колеги, които никак не ѝ симпатизирали и открито ѝ се дразнели.

Преди дни младата журналистка навърши 28 години, а любимият ѝ мъж бе неотлъчно до нея. Двамата не публикуват общи фотоси в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    33 13 Отговор
    В БТВ работят все небългари. Дори и тея с що-годе български имена, са руски агенти.
  • 2 Данчо

    52 24 Отговор
    Не е туркиня, а българка, чиито деди насила са приели исляма, за да не загубят главите си.

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Знаещ

    45 10 Отговор

    До коментар #2 от "Данчо":

    Бъркаш помаци с турци.

    Коментиран от #10, #12, #24

  • 4 браво

    11 9 Отговор
    на Бесте чудесно а тебе Ели от тия факти истински кой ще те вземе??

    Коментиран от #22

  • 5 честен ционист

    24 15 Отговор

    До коментар #2 от "Данчо":

    Баба й и други работи е приела, като я загледам в монголските кравешки очи.
  • 6 чуек

    51 7 Отговор
    Не напразно наричат тази "телевизия" Босфор ТВ!!!
  • 7 Трол

    48 2 Отговор
    Всичките такива по телевизиите крият гаджетата си, защото ще се окаже че са преобладаващо милионерите на прехода и дефакто съучастници в разграбването на България.

    Коментиран от #8

  • 8 честен ционист

    29 4 Отговор

    До коментар #7 от "Трол":

    Бестето го крие, щото е от българчетата, а у родата й искат да я уйдордисат за някой техен левент.
  • 9 НАП

    30 3 Отговор
    Сега е ред бтв да вземе за водеща вместо Викито Айше Сали, а до нея Юксел Кадри, манинии БОСФОР ТВ!

    Коментиран от #29

  • 10 Данчо

    37 8 Отговор

    До коментар #3 от "Знаещ":

    Не, не бъркам помаци с турци. Мисля, че по-скоро самите помаци се бъркат, че са турци, а не са.
  • 11 ха ха

    42 18 Отговор
    Не е възпитано да наричате момичето туркиня. Българка от турски произход, но това не ви дава право да подчертавате произходът ѝ. Като цивилизована държава не правим разлика между хората по произход.

    Коментиран от #13, #25, #28

  • 12 БАРС

    16 5 Отговор

    До коментар #3 от "Знаещ":

    Прочети хубаво какво е казал мисля че беше Вейсал паша се е казвал когато френският посланник го е попитал дали са си забрали всичко от България когато Туркистан подписват капитулацията с РОСИЯ .Да той е имал предвид за така наречините турско население.Да той е казал че няма какво да забират че това е същият народ който говори турски.Говорили са турски защото са от първите покръстени.А и друго вземали са ги за жени именно еничарите а еничарите са потомци на Българи Украинци СЪрби Гърци и т. н.ТАКА ЧЕ ЧЕТИ ЧЕТИ
  • 13 честен ционист

    21 7 Отговор

    До коментар #11 от "ха ха":

    Тези българи от турски произход, ще си скъсат паспортите на следващия ден след като почне СВО на Тайпито.

    Коментиран от #14

  • 14 ха ха

    9 12 Отговор

    До коментар #13 от "честен ционист":

    Каква принадлежност би избрала в бъдеще няма никакво значение. Не казваме на други наши сънародници "арменец", "руснак", "кубинец" или "сириец" в репортаж...

    Коментиран от #16

  • 15 Сигурно образованието и е

    24 4 Отговор
    Платено със субсидии на дпс за да си имат такива като хекимянчо и те хосле били независими медии
    Дали тякой още вярва на това
  • 16 честен ционист

    10 8 Отговор

    До коментар #14 от "ха ха":

    Прав си, всички ще сте граждани скоро на СССР2
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Няма такава държава !

    25 5 Отговор
    Много проститутки в територията и много милионери 😂
  • 19 Бестето е гадже за милион

    10 7 Отговор
    Как да се хване с бай Цървул?
  • 20 Става за гадже, ама за водещ - не

    18 4 Отговор
    Какичката става за гадже, но за водещ на сутрешен блок е посредствена. Гледа по-скоро наплашено, отколкото умно и предразполагащо. Тембъра на гласа е за новобранец в занаята, който така и така никога не става старо куче, ако няма протекции. Не е от типажите, които те карат да си пускаш телевизора. Много й личи, че ако има дефект в слушалката и ще настъпи щети в ефира. По същото време по Нова ТВ върви много по-добра водеща. Дадености, батко.
  • 21 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    13 0 Отговор
    Нямам нищо лошо към Бесте Сабри - хубаво и умно младо момиче, ама тя детронира самото предаване "Тази събота и неделя". Предаването стана пълна боза, по-точно смути, да се изразя по-съвременно. Сладкарница "Захарно петле", по-точно "Захаросано Бесте". По-лигаво нещо няма, но е в стила и тенденциите на БТВ.
  • 22 Мъдурко

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "браво":

    Торбалан!
  • 23 мнение

    20 0 Отговор
    като ги пишете тея жълтини поне дайте едно фото да го видим тоя убавец милионер, уж забогатял от вендинг автомати ХАХАХА да не се окаже красавец като делянчо пеевски и той милият млад милионер със завиден гръб от мама крадла, скромно направила първия милион от държавното тото....
  • 24 ха ха

    12 6 Отговор

    До коментар #3 от "Знаещ":

    То в България турци няма казал го е Мидхат Паша.Никой няма корени от Турция.Има само турчеещи се да не казвам какви...Това,че някой изповяда ислям не го прави автоматично турчин-направо е смешно.

    Коментиран от #36, #39

  • 25 абе,

    16 0 Отговор

    До коментар #11 от "ха ха":

    Няма такова понятие българка от турски произход-трепете рибата с тези изказвания.
  • 26 Марио

    10 10 Отговор
    Ама как ви яде
    това, че момичето е дръпнало напред. Как един не каза Браво...
  • 27 смешник

    10 2 Отговор
    Жени Марчева и оная другата си бяха за махане.....много лигави и поръчкови.
  • 28 Вий

    6 7 Отговор

    До коментар #11 от "ха ха":

    НИЕ ОТ 1989г. НЕ СМЕ ЦИВИЛИЗОВАНА ДЪРЖАВА(ако може БГ изобщо да се нарече държава). А, АКО НЯМА БГ ТУРЦИ, ЗАЩО ИМА ПАРТИЯ "ДПС"????? ТЯ КАКВА??? ЧИЙ ИНТЕРЕС ОБСЛУЖВА???? ТЕЗИ ХОРА НЕ СА ХРИСТИЯНИ. НЕ ЗНАМ, КАКВО ПТАВЯТ В ПАРЛАМЕНТА???? ЗАЩО НЕ СИ ХОДЯТ В ТУРЦИЯ. ТАМ НЯМА БГ. НОВИНИ В 12Ч.А КЪДЕ ЛИ ИМА?????

    Коментиран от #37, #42

  • 29 Вий

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "НАП":

    ИМА КАНДИДАТИ, ОЩЕ МНОГО. СКОРО ЩЕ ГИ СЕРВИРАТ, ЧЕ ЩЕ ПРЕХВЪРЛИМ И БОСФОРА И ДАРДАНЕЛИТЕ, ТА ЧАК ДО ДИАРБЕКИР. ДА СИ ПРИПОМНИМ НАШАТА"ИСТОРИЯ" ЗАЩОТО ВСЕ НИ Я ПРОМЕНЯТ, КАТО "ветропказател"

    Коментиран от #30

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ......па

    8 0 Отговор
    Обществена тайна е чии интереси обслужва противоконституционното "ДПС"-на върхушката си.На никой друг.
  • 32 Да Не

    11 0 Отговор
    Еее, абе как една известна красавица не се хвана с момчето от строежа,после всичко било любов!

    Коментиран от #33

  • 33 Ахххх

    12 4 Отговор

    До коментар #32 от "Да Не":

    Натали Трифонова сън не я лови от тази новина - Бесте млада и красива, естествена не се облича кичозно , не си показва вътрешностите, освен това е умна и способна за разлика от Натали на която всичко иЗброено ѝ липсва. Че и приятеля на Бестее малд хубавец, а не дядо на 60+
  • 34 123456

    5 2 Отговор
    за кратко време става любимка на шефовете
    - това казва всичко
  • 35 Дурхан

    6 2 Отговор
    Помакиня но се прави на туркиня ..
  • 36 Дурхан

    8 4 Отговор

    До коментар #24 от "ха ха":

    Как да няма турци ?! Иди в Кърджали българи няма вече
  • 37 Дурхан

    9 2 Отговор

    До коментар #28 от "Вий":

    Аман от националисти ..не свършихте ..вече има нова епоха ..българи ,турци,помаци ,роми ще работят за благото на България
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ердо

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "ха ха":

    А кой е Митхат един френски евреин минал на турска служба ганьо
  • 40 Фатик

    3 0 Отговор
    Стига сте писали за тоя Борисов, питайте МВР за него
  • 41 112

    0 0 Отговор
    С пари, и то с много пари всяка "кариера" става зашеметяваща. Унищожиха предаването "Тази събота и неделя". Не става за водеща!
  • 42 Тулуп

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Вий":

    Ние от 44-та насам не сме държава. Ще го изкараш така сякаш през соца сме цъфтяли. Я се стегни малко!