Last news in Fakti

10 Октомври, 2023 16:49 1 297 3

Кийт Ричардс: Артритът промени начина, по който свиря на китара

  • кийт ричардс-
  • rolling stones-
  • артрит-
  • китара

Ричардс притежава общо над хиляда китари и дори сега, докато наближава 80-те си години, той е все още омагьосан от инструмента

 Кийт Ричардс: Артритът промени начина, по който свиря на китара - 1
Снимка: Shutterstock

Китаристът Кийт Ричардс от английската рок група „Ролинг Стоунс“ твърди, че артритът е променил начина, по който свири на китара, съобщи Би Би Си, предава БТА.

Ричардс притежава общо над хиляда китари и дори сега, докато наближава 80-те си години, той е все още омагьосан от инструмента.

Очарователното е, че колкото повече свириш на него, толкова по-малко го познаваш“, каза той. „Изправя те пред безкрайни въпроси. Никога не можеш да знаеш всичко. Невъзможно е.“

Той се завърна в пълен разгар в рамките на новия албум на „Ролинг Стоунс“ – „Hackney Diamonds“. Но докато групата звучи както винаги вечно млада, ръцете на Ричардс подхващат китарата по различен начин заради неговия артрит.

Колкото и да е странно, не се съмнявам, че артритът промени начина ми на свирене, но не изпитвам никаква болка, това е нещо като доброкачествена версия“, обясни той. „Мисля, че ако съм малко по-бавен, това вероятно се дължи по-скоро на възрастта. И също така намирам за интересно, когато си кажа: „Не мога да правя това повече“, а китарата ми показва, че има друг начин да го направя. Някой пръст ще отиде на различно място и ще се отвори цяла нова възможност. И така човек винаги се учи. Никога не завършваш училище, човече.“

„Hackney Diamonds“ е първият албум на „Ролинг Стоунс“ с нови парчета от 18 години насам. Групата обаче не си е почивала през това време. Рокаджиите организираха сесиите и турнета и дори издадоха албум с кавъри. По някаква причина обаче членовете на групата не останаха доволни от материала.

Повратната точка настъпи в края на турнето по случай 60-годишнината на групата миналата година. Вместо музикантите да се оттеглят към индивидуалните си проекти, певецът Мик Джагър е поискал да отиде направо в звукозаписното студио.

Докато предишните сесии са били по-скоро проучвателни и без ясен фокус, този път записите са имали краен срок – Джагър е решил, че основните песни трябва да бъдат завършени до края на годината.

В процеса се е включил и 32-годишният продуцент Андрю Уот, който е създал някои от поп хитовете на Пост Малоун и Майли Сайръс и е участвал в работата по някои от новите проекти на звезди като Иги Поп и Ози Озбърн.

„Нуждаехме се от някого, който да ни стегне и да ни подтиква. Той ни каза: „Хайде, няма да го направите утре, ще го направите днес“, обясни китаристът Рони Ууд.

„Разбирам, че Рони го вижда по този начин, но истинските рефери сме Мик и аз“, уточни Ричардс. „Андрю просто имаше правилното количество енергия и точното количество ноу-хау, за да се справи със задачата.“

„Ролинг Стоунс“ планират да изпълнят новата си музика в рамките на турне през следващата година.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пан зеленко

    3 1 Отговор
    я викам да не са 55 години наркотици
  • 2 Естествен Интелект

    5 2 Отговор
    Кийт е СТРАШИЛИЩЕ на китарата!
  • 3 Тези изглеждат

    1 1 Отговор
    Като извадени от филм на ужасите