Last news in Fakti

21 Октомври, 2023 16:27 5 019 27

Какво се случва с първите замразени хора

  • крионика-
  • замразени хора-
  • бъдеще-
  • съживяване

Криониката е технология за дълбоко замразяване на тялото с цел неговото последващо размразяване в бъдеще, когато вече ще има лечение на редица неизлечими болести

Какво се случва с първите замразени хора - 1
Снимка: Shutterstock

Много компании, които се занимават с крионика, подобряват методите за съхранение и замразяване. Реалистичният хоризонт за съживяване на замразени хора според тях е ХХV век. Това каза футурологът доц. д-р Мариана Тодорова в предаването "Сценарий от бъдещето" на Радио "Фокус" с водещ Ива Дойчинова.

Криониката е технология за дълбоко замразяване на тялото с цел неговото последващо размразяване в бъдеще, когато вече ще има лечение на редица неизлечими болести. Тази идея става популярна през 50-те години на миналия век, а през 60-те тя става реалност. Те са замразявани в капсули, наречени Капсула на Дюар, с азот. "Една от най-известните личности е бейзболната легенда Тед Уилямс. За Уолт Дисни също се твърди, че е замразен, но не се разкрива информация", обясни доц. Тодорова.

"В края на 70-те и 80-те години оптимизмът на семействата на замразените хора, че методът може да бъде успешен, намалява. Някои от тях се отказват и погребват телата. Други решават, че ще запазят само главите, за да е икономически по-евтино, като се надяват, че мозъкът като движещ механизъм запазва съзнанието и е информационен носител", разказа доц. Тодорова.

Изследванията на размразените тела обаче показват тотален провал на криониката. "Някои от учените пледират креониката да бъде обявена за псевдонаука, защото състоянието на кожата е изключително лошо. Гръбначният мозък е прекъснат, органите на тялото буквално се напукват и разпадат. Компаниите, които се занимават с крионика, обаче настояват, че това им позволява да усъвършенстват методите", разказа футурологът.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ох, нищо не може да

    31 3 Отговор
    Направите срещу Твореца, в ръчичките сте му.....и целия Свят🌏
  • 5 среднощен

    20 5 Отговор
    "...Изследванията на размразените тела обаче показват тотален провал на криониката...";

    "Защото писано е, богове сте..."
    Да, богове сме - но не по "същност, а по благодатно общение с Истинския Бог"... Тоест, не да се правим на "богове", а да повярваме, че има Бог и да намерим "правилният път" за общуване с Него!

    Коментиран от #7

  • 6 Соваж бейби

    28 1 Отговор
    Само да попитам ако може ?Как се казва човек с такова умствено заболяване и други от отбора болни но с власт и пари ,които са причина такива абсурди да стават реалност?Същият въпрос ми е и за хапчетата с хормони и операция за смяна на ...?
    Каква вид лудост е и защо не са в клиника с бели ризи ?

    Коментиран от #8, #9

  • 7 Правилният път е молитвата

    10 4 Отговор

    До коментар #5 от "среднощен":

    Към Него "Отче Наш",🌏
  • 8 Пич

    25 1 Отговор

    До коментар #6 от "Соваж бейби":

    Такъв човек , се казва - глупак ! Но , за съжаление , много индустрии са посветени на глупаците , и изкарват страхотни пари от човешката глупост !

    Коментиран от #10

  • 9 среднощен

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Соваж бейби":

    "...Каква вид лудост е и защо не са в клиника с бели ризи ?..";

    Според Чезаре Ломброзо това си е чиста форма на "социална лудост"... Друг е въпросът - защо на такива хора се дава власт и страда цялото човечество? Този "феномен" е добре изследван в "13-ти отдел" на НКВД, по-късно в КГБ и ЦРУ...
  • 10 Соваж бейби

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Пич":

    Ами тогава на практика излиза че онези не си върши работата и трябва да си скъса дипломата!
    Да не говорим за марионетките психолози с безполезни и ненужни съвети защо получават заплата която не са заслужили и защо им се гледа сеира ами не сложат там където им е мястото?!До кога не зам ама ,само в едно съм сиурна Бог е високо ако ние земляните не се стегнем и си помогнем заедно нормалните хора,глупаците ще затрие и посленият редовен на планетата

    Коментиран от #15

  • 11 Я го знам !

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Русофил":

    Като събудят Ленин,тогава.Ще се менкат.
  • 12 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    15 1 Отговор
    Замразяването няма етичен смисъл! Какъв е смисъла, да ме замразят и когато ме размразят примерно след 100 години, да паля свещи на внуците ми, които няма да са доживяли възкресението на "славния" си дядо? И ще се натреса на прапраправнуците си да гледат един дядо на 60, дето ще им говори за компютри и други джаджи от археологията!
  • 13 Уса

    12 1 Отговор
    Изгледайте филма "Идиокрация"и ще разберете,какво ще се случи със замразените,ако системата проработи и не се вмиришат при размразяването
  • 14 Име

    7 3 Отговор
    Има война на доброто и злото, както в небесата, така и на Земята, всичко си е описано в Библията. Вече имат превес Архангелите🌏
  • 15 Пич

    13 1 Отговор

    До коментар #10 от "Соваж бейби":

    Прогнозите ми не са оптимистични , защото ние сме част , от новият световен ред ! А този ред има нужда основно от глупаци. Западният тип образование , произвежда основно висококвалифицирани слуги , които не схващат нищо повече от това , за което са обучени. И са доволни , да получават " хляб и зрелища " ! Ако ние с вас сме що годе интелигентни , заслуга за това има и старата образователна система , която създаваше интелигентни хора. Когато започнах да пиша тук преди години , държех високо ниво на изказ , но бързо забелязах , че голяма част от аудиторията дори не схваща , какво казвам . Та се принудих да започна да пиша някакви подобния на японското Хайку , които да са по широко разбираеми , и да казват повече , отколкото пише !

    Коментиран от #17, #27

  • 16 ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА 😀

    9 2 Отговор
    КОГАТО РАЗМРАЗИШ ПИЛЕ ОТ ФРИЗЕРА..
    ПАК ЛИ В КОКОШКА СЕ ПРЕВРЪЩА,🐔..
  • 17 Соваж бейби

    10 2 Отговор

    До коментар #15 от "Пич":

    Кога ще ги стигнем Китай,Япония и Корея за дисциплина и нормални хора намеквам не за негативи има ги при всички народи!Трънахме да вярвавме и гоним не които трябва още от преди колко години беляза историята Скорпионс с тяханата вятъра на промяна ,прокли..ам този момент и колко наивни бяха нашите родители че и ние покрай тях уж надежтата беше за по добър свят .

    Коментиран от #20, #21, #25

  • 18 Ко речи?

    11 0 Отговор
    А, някой размразен за момента? Така, да видят, че работи, т.е. оживява след размразяването. После пак ще си го замразят.
  • 19 Винету

    7 1 Отговор
    Извадих от фризера едни свински пържоли и докато се обърна...хоп,гледам едно прасенце мърда на масата. Кво да прай горкото,не може да чете какво са написали ,,мъдрите учени" на 21век ,че да чака до 25 век...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Злобна

    0 0 Отговор
    Дребна душица си , а ?
  • 23 Ха ха

    1 0 Отговор
    И, на всички Зли, ще им тура края, Амин🌏
  • 24 Бакарди

    7 0 Отговор
    Това си е жива измама . Щели да ги съхраняват до 2 500 година . Още след десетина години ще им бият шута . Кой ще ги търси след 500 години ?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.