Last news in Fakti

28 Ноември, 2013 07:00 7 953 1

11 съвета за по-бели зъби

  • зъби-
  • бели зъби-
  • съвети

Няма нищо по-хубаво от блестяща и здрава усмивка

Всички искаме зъбите ни да изглеждат чисти и здрави - все пак нищо не е по-чаровно и привлекателно от хубавата усмивка. Да имаме обаче блестяща и бяла усмивка понякога не е толкова лесно. Въпреки че мием зъбите си всеки ден (понякога и по няколко пъти на ден), това не означава, че те ще са снежнобели.

Ето 11 съвета, с които да върнете белотата на вашите зъби.

1. Основата е много важна. Не забравяйте да си миете зъбите два пъти на ден. Не забравяйте да ползвате конци за зъби поне веднъж дневно, както и вода за уста, съдържаща флуорид.

2. Кафето, чаят, червеното вино и тютюневият дим оцветяват зъбите доста неприятно. Не ви караме да се отказвате от тези неща, но е добре да изплаквате устата си с вода след като сте консумирали тези напитки или след като загасите цигарата си.

3. Тъмно оцветените сокове оставят петна по зъбите. Консумирайте ги със сламка.

4. Когато търсите продукти за устна хигиена, предпочитайте такива, които съдържат пероксид. Това е ключовата съставка, използвана при избелването. Тя е безопасна, въпреки че може да доведе до временна чувствителност на зъбите.

5. Избягвайте дъвченето на дъвки или търсете в аптеките такива, които съдържат кислород. Причината е, че при дъвченето на обикновени дъвки се натрупва повече плака по зъбите, което води до оцветяване на емайла.

6. Консумирайте повече стафиди. Те засилват образуването на слюнка, която подпомага отстраняването на плаката.

7. Ябълчената киселина е природен избелващ зъбите продукт, който съществува в плодове като ягодите. Смачкайте няколко ягоди на пюре, с пастата намажете зъбите си и изчакайте около 5 минути. Не забравяйте да измиете зъбите веднага след това, защото ягодите имат висока киселинност.

8. Има и други плодове, които могат да направят зъбите бели. Вземете вътрешната част на кора от банан или портокал и с нея търкайте зъбите си.

9. Търкането на зъбите със сок от лимон помага за премахване на жълти петна и зъбен камък. Тази техника обаче не трябва да се прилага често, тъй като лимоните имат висока киселинност. След тази процедура, също както и при ягодите, трябва да изплакнете устата си с вода.

10. Избягвайте газираните напитки, защото те разяждат зъбния емайл.

11. Според стоматолозите, при редовна употреба избелващите пасти ще направят зъбите ви с няколко нюанса по-бели. За да придадете завършен вид на сияйната си усмивка, може да използвате избелващи ленти.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Valya 슈퍼

    1 0 Отговор
    Тези съвети са добри веднага ще ги изпробвам ...
    Межда другото нещо ми стана с телефона и без да исках дадох три звезди , а исках пет ...